Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιμέτωπη, για 5η φορά, με τις 2.650

Με τον ΟΤΕ στο προσκήνιο και ανοδική την τάση σε Εθνική και Eurobank, είναι εφικτή η υπέρβαση των 2.650 μονάδων, με την προϋπόθεση πως οι συναλλαγές σήμερα – αύριο θα διαμορφωθούν στα τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά, πέμπτη κατά σειρά, με την αντίσταση των 2.650 μονάδων βρίσκεται η αγορά.

Η καταγραφή νέας υψηλής τιμής την Παρασκευή με μειωμένο, όμως, τζίρο συντηρεί τη σχετική επιφυλακτικότητα για την ανθεκτικότητα της βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης.

Στην περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης υπερβεί τις 2.650 μονάδες, με συναλλαγές τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ, τότε το ενδεχόμενο προσέγγισης των 2.720 μονάδων είναι εφικτό.

Σε αντίθετη περίπτωση, στην αγορά θα ζητηθεί η επιβεβαίωση της ”στήριξης” των 2.580 μονάδων.

Σε αυτό το εύρος διακύμανσης μπορεί να κινηθεί η αγορά, αν και η αναθεώρηση της τιμής-στόχου προς τα 15 ευρώ, σε αυτή τη φάση, για τον ΟΤΕ (Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ) κρατά στο προσκήνιο τον τρίτο μεγαλύτερο ”παίκτη” της αγοράς.

Σε Εθνική και Eurobank η (και) βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, ενώ σε ανάλογη φορά βρίσκονται Πειραιώς, Εμπορική, Cosmote, Motor Oil, Τιτάν και υπό προϋποθέσεις η Alpha.

Υπεραμυνόμεθα, καταρχήν, του θετικού ενδεχομένου υπέρβασης με αύξηση συναλλαγών των 2.650 μονάδων, με την προϋπόθεση πως σήμερα – αύριο θα ενισχυθεί σταδιακά η εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών.

Σε αυτήν την περίπτωση, αναμένεται ανάλογα θετική πορεία – διακύμανση συγκεκριμένων μετοχών εταιριών, κυρίως μεσαίας και δευτερευόντως χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου (δες σχετικό θέμα Magna Trust), η αποτίμηση αρκετών εισηγμένων θεωρείται -και δικαιολογημένα- ελκυστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v