Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blue chips... ελευθέρας βοσκής

Η άνοδος του τραπεζικού δείκτη (3,07%) και των τηλεπικοινωνιών (3,08%) επιβεβαιώνουν τους σημερινούς πρωταγωνιστές στη Σοφοκλέους και ωθούν το Γενικό Δείκτη σημαντικά πάνω από τις 2.600 μονάδες. ”Πάσο” η ευρύτερη περιφέρεια, ενώ μόνον για οκτώ τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Η Σοφοκλέους ”ζει την νέα τάξη πραγμάτων” (!!!).

Λίγοι και σχετικά γνωστοί οι δραστηριοποιούμενοι ”παίκτες”, ακόμα λιγότεροι και περισσότερο γνωστοί οι τίτλοι πάνω στους οποίους μόνιμα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον (αρκετές φορές παρουσιάζουν ημερήσιες διακυμάνσεις που αρμόζουν σε μετοχές μεσαίας ή και μικρότερης κεφαλαιοποίησης) και όλοι οι υπόλοιποι (εγχώριοι διαχειριστές, traders, ιδιώτες επενδυτές) στην καλύτερη των περιπτώσεων απλοί θεατές, παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα τεκταινόμενα.

Αλλωστε το +2,57% του FTSE έναντι του +1,42% του FTSEM και του +1,20% του FTSES απλά επιβεβαιώνουν όσα γράφονται στις παραπάνω γραμμές, ενώ το +3,07% του Τραπεζικού δείκτη και το +3,08% των Τηλεπικοινωνιών επιβεβαιώνουν τους πρωταγωνιστές, χωρίς να αιφνιδιάζουν παρά μόνο όσους πίστευαν ότι ο Δείκτης μπορεί να κινηθεί άμεσα σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Τώρα όσον αφορά μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, μπορεί να περισσεύουν οι θετικές εκτιμήσεις (όχι βέβαια για όλους τους τίτλους) και οι αναθεωρημένες τιμές – στόχοι, αλλά απ΄ ότι φαίνεται ”sorry no bonus”, κάτι που επιβεβαίωσε περίτρανα η σημερινή συνεδρίαση όπου με τον Δείκτη να κερδίζει πολύ περισσότερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες δεν σημειώθηκε ούτε ένα limit up για την ”τιμή των όπλων” ή έστω για στατιστικούς λόγους (!!!).

Συμπερασματικά η Αγορά στην παρούσα φάση αυτή είναι -είτε αρέσει είτε όχι - και όσοι προσπαθήσουν να κινηθούν ”contrarian” μάλλον θα βρεθούν με ”την πλάτη στον τοίχο” (είναι εντυπωσιακά άσχημο το συναίσθημα του επενδυτή που θεωρητικά έχει τοποθετηθεί σε έκδηλα φτηνούς τίτλους και σε τέτοιες συνεδριάσεις να μην γράφει κέρδη, ή ακόμα χειρότερα να σημειώνει λογιστικές ζημιές).

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, Alpha Bank, Eurobank, Cosmote, Εμπορική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ιντρακόμ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν (όλοι αυτοί οι τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 2%), σημαντικά κέρδη για Εθνική, Γερμανό, ΔΕΗ, ΗΥΑΤΤ, Motor oil, θετική μεταβολή για Αγροτική, Ελ. Τεχνοδομική, Coca-Cola και αμετάβλητα τα Ελ. Πετρέλαια.

Ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αλλά έκλεισε και στο υψηλό ημέρας (2635,43) με κέρδη 2,37% (χωρίς να προβληματίζεται από την αργία της Wall Street), ενώ ο τζίρος έφθασε τα 152 εκ. από τα οποία τα 18,3 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Η τελική εικόνα με 225 ανοδικές μετοχές έναντι 73 πτωτικών, όμως μόνο για οκτώ τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6% (!!!).

Στα επιμέρους, ίσως αξίζει αναφοράς το νέο υψηλό τρέχοντος έτους για Reds και Ρόκα, το νέο χαμηλό που συνδυάστηκε με κινητικότητα στην ”θύρα εξόδου” για την Eurodrip, ενώ κάποιοι πήραν μαζικά θέση στον Ακτωρα αναμένοντας, ίσως, κάποια θετική εξέλιξη

Πέρασε σήμερα πακέτο 3.000.000 τεμαχίων της Interinvest στα 0,55 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 17,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, με πωλήτρια την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Oσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, τέσσερα πακέτα της Cosmote των 250.000, 250.000, 47.000 και 200.000 τεμαχίων στα 13,28 ευρώ, 13,34 ευρώ, 13,50 και 13,50 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, ένα πακέτο 216.016 τεμάχια της Eurobank στα 20,94 ευρώ, ένα πακέτο 150.000 τεμάχια της Hyatt στα 8,22 ευρώ και ένα πακέτο 46.205 τεμάχια του Τιτάνα στα 20,36 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v