Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ΟΤΕ τα βλέμματα

Λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η μετοχή του ΟΤΕ αποτελεί ”σηματωρό” της σημερινής συνεδρίασης. Πρωταγωνιστικός αναμένεται να είναι και σήμερα ο ρόλος των Εθνική, Alpha, Eurobank, αλλά και επιλεγμένων μετοχών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση ΟΤΕ η σημερινή, όχι τόσο λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, όσο επειδή μέχρι και αύριο θα καταμετρηθούν οι πραγματικές διαθέσεις πωλητών – αγοραστών.

Οι ενδείξεις σταθεροποίησης ή τουλάχιστον ανάσχεσης της πτωτικής τάσης όπως διαμορφώθηκαν χθες δεν θεωρούνται επαρκείς, παρά τη θετική συμπεριφορά μετοχών όπως οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Θα απαιτηθεί για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η επιβεβαίωση (ή όχι) της τάσης μετοχών, όπως η ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca-Cola, Γερμανός, αλλά και μικρότερων του FTSE-20, με αιχμή τα ΚΑΕ, την ΕΛΤΕΧ και τα Folli Follie.

Η μετοχή της τελευταίας θα αποτελεί και τυπικά από 1η Δεκεμβρίου την 20η μετοχή του FTSE-20 στη θέση της Αγροτικής.

Κάτι, που μπορεί να ισορροπήσει την τάση διόρθωσης προς τα 22,2 ευρώ της μετοχής.

Αφήνουμε από πλευράς υψηλής κεφαλαιοποίησης τελευταία τη μετοχή της Πειραιώς, καθώς ο όμιλος... παράγει, τελευταία, ειδησεογραφία.

Τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, τα όσα πρόκειται να δρομολογηθούν και η σχέση προσφοράς – ζήτησης τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις με την αυξημένη μάλιστα εμπορευσιμότητα χθες, του 1,1 εκατ. τεμαχίων, καθιστούν τη μετοχή ίσως την πιο ελκυστική επιλογή, κυρίως των μεσοπρόθεσμων επενδυτών μαζί με αυτήν της Εμπορικής.

Μετοχές σηματωροί από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου επίσης κυοφορούνται εξελίξεις θεωρούνται οι Ηρακλής, ΕΧΑΕ, Εθνική Ασφαλιστική, Φοίνιξ, Εθνική Ακινήτων, Σιδενόρ, Μυτιληναίος, Hyatt και Αβαξ.

Ζητούμενο για σήμερα, καταρχήν η επιβεβαίωση της στήριξης των 2.550-2.555 μονάδων και ενδεχομένως της επόμενης ”κορυφής” προς τις 2.585 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v