Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: 2+2 εκτιμήσεις για μεγέθη 9μήνου (update 4)

Στην αρνητική συμβολή του ολυμπιακού κόστους στα μεγέθη εννεαμήνου της ΔΕΗ συγκλίνει η πλειονότητα των αναλυτών, που με εκθέσεις τους σπεύδουν να σχολιάσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας.

ΔΕΗ: 2+2 εκτιμήσεις για μεγέθη 9μήνου (update 4)
Στην αρνητική συμβολή των ολυμπιακών υποχρέωσεων στα μεγέθη εννεαμήνου της ΔΕΗ συγκλίνει η πλειονότητα των αναλυτών, που με εκθέσεις τους σπεύδουν να σχολιάσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας.

Πιο αισιόδοξη εμφανίζεται η Credit Suisse First Boston, επιφυλακτικότερη η HSBC, ενώ οι εγχώριες Marfin Analysis και Proton χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα ως συναφή με τις εκτιμήσεις τους.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η CSFB, η ”ΔΕΗ αποτελεί ελκυστική επένδυση, η οποία απορρέει από τα χαρακτηριστικά της εγχώριας ηλεκτρικής αγοράς και την αύξηση των κερδών της”.

Ο ίδιος οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 25 ευρώ που έθεσε στις 26/10/2005, συνιστώντας ”Outperform”.

Η HSBC σε έκθεσή της (25/11) αναφέρει ότι τα μεγέθη της ΔΕΗ διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεών της. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τονίζεται στην έκθεση, τα θετικά στοιχεία που αφορούν την εταιρία (περιορισμένος ανταγωνισμός, εσωτερική αναδιάρθωση) παραμένουν ακλόνητα.

Εξάλλου, αδύναμα και σε συνάφεια με τις εκτιμήσεις της χαρακτηρίζει η Marfin Analysis, σε flash note (25/11) με τίτλο ”Difficult quarter”, τα μεγέθη εννεαμήνου της ΔΕΗ.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας δεν είναι ικανά να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ενώ διατηρεί τιμή-στόχο τα 22,4 ευρώ και τη σύσταση ”Outperform”.

Παράλληλα αναφέρει ότι ”δεν χάνει την πίστη της στην ΔΕΗ”, συνυπολογίζοντας την ικανότητα της διοίκησης να επαναφέρει τα κόστη σε λογικά επίπεδα.

H Proton Xρηματιστηριακή, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ανάλογα των εκτιμήσεών της.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 19,52 ευρώ στις 24 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v