Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα ”ντουζένια” της η Σοφοκλέους

Με πλειάδα δεικτοβαρών μετοχών να εναλλάσσονται σε πρωταγωνιστικές θέσεις ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η νέα ανοδική αντίδραση της Σοφοκλέους πάνω από τις 2.600 μονάδες. Στο 2 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών. Αντιδρούν οι μετοχές των ΟΤΕ, Cosmote, συνεχίζει να ξαφνιάζει θετικά η Πειραιώς, υπεραντιδρούν Eurobank, Alpha και Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισχυροποιείται η αντίδραση σε επίπεδο δεικτών και μετοχών.

Με αιχμή τον FTSE-20 (1,8%) και πολύτιμη τη συνδρομή του MID 40 (0,90%) αναθαρρεί εν μέρει και η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (0,50%), τη στιγμή που η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1.

Αιχμή της τάσης παραμένει, λόγω των εξελίξεων, η μετοχή του ΟΤΕ, με τους αγοραστές να εμφανίζονται μεταξύ 12,20-12,28 ευρώ.

Βέβαια, η μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα της μετοχής επιβεβαιώνει εν μέρει την επιφυλακτικότητα, που βραχυπρόθεσμα επικρατεί σε ένα μέρος της αγοράς.

Ενισχύεται προς τα 13,6 ευρώ η μετοχή της θυγατρικής Cosmote, με σχεδόν υπερτριπλάσιες συναλλαγές πλέον του 1,3 εκατ. τεμαχίων.

Στη μετοχή της Eurobank (3,3%) οι αγοραστές εμφανίζονται προς τα 21,52 ευρώ, ενώ η Πειραιώς συνεχίζει με 3,4% να ξαφνιάζει θετικά, μετά και το χθεσινό +3,05% (με συναλλαγές 1,1 εκατ. τεμαχίων).

Επιθετικότεροι εμφανίζονται οι αγοραστές και στη μετοχή της Alpha, σαφώς ηπιότεροι στη μετοχή της Εθνικής, ενώ ανάλογη τάση καταγράφεται και στον Τιτάνα (προς τα 20,5 ευρώ), ΟΠΑΠ (προς τα 19 ευρώ), Γερμανός (21,52 ευρώ) και βεβαίως στην Intracom (προς τα 3,72 ευρώ).

Με βάση τη μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα, ισχυροποιείται η ανοδική φορά μετοχών όπως Ακτωρ προς τα 3,02 ευρώ, Τεγόπουλος προς τα 2,72 ευρώ, Αττικής προς τα 4,28 ευρώ, Info Quest προς τα 1,37 ευρώ, Ρόκας προς τα 6,80 ευρώ, αλλά και Μαΐλλης, Σιδενόρ, Ιατρικό Αθηνών και ακόμη 52 μετοχών, των οποίων η απόδοση ξεπερνά το 2%.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται βεβαίως και οι μετοχές των Εθνικής Ασφαλιστικής, ΕΥΔΑΠ, Φοίνιξ, Τεξαπρέτ, Μυτιληναίος κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v