Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στις 2.600 η Σοφοκλέους

Επιστρέφει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.600 μονάδων η Σοφοκλέους μετά τα ισχυρά κέρδη που καταγράφουν δεικτοβαρείς μετοχές και κυρίως ΟΤΕ και Cosmote, ενώ την πεντάδα των πρωταγωνιστών συμπληρώνουν Τράπεζα Πειραιώς, Intracom και Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση μικρού εύρους διακύμανσης με το Γ.Δ. να κινείται σε ένα εύρος λίγο μεγαλύτερο των 16 μονάδων και να επιβεβαιώνει όλους αυτούς που προέβλεπαν κίνηση χωρίς ιδιαίτερες αποκλίσεις, έστω και αν η εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι τώρα οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές κρίνεται θετική.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα 9μήνου ήταν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων, προς το παρόν τουλάχιστον δεν πιέζεται, με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 46.000 τεμάχια.

Θετικότατη έκπληξη από τον ΟΤΕ (αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα 9μήνου του Οργανισμού), σημαντική αλληλεπίδραση με αυξημένες συναλλαγές για την Cosmote, σημαντικά κέρδη για Alpha, Τιτάνα, Eurobank, συνεχίζει ανοδικά η Πειραιώς.

Αξιοσημείωτα κέρδη για την Intracom, αλλά με μικρό όγκο συναλλαγών (μόλις ξεπερνούν τα 9.000 τεμάχια), θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Γερμανό, Hyatt, KAE, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ενώ ζητούμενο παραμένει η συμπεριφορά του τίτλου της Εθνικής, που κινείται οριακά υψηλότερα του χθεσινού κλεισίματος, αλλά με σημαντικά μειωμένες συναλλαγές.

Με αυξομειώσεις η αναλογία ανοδικών–πτωτικών καταδεικνύει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +0,90% του FTSΕ έναντι του +0,24% του FTSEM και του -0,26% του FTSES.

Τεχνικά, η αγορά θα ήθελε ένα κλείσιμο σήμερα πάνω από το ψυχολογικό των 2.600 μονάδων και πολύ περισσότερο αν είναι δυνατόν πάνω από τις 2.615 μονάδες, προκειμένου να υπάρχει άμεση αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να κινηθεί ακόμη υψηλότερη η υψηλή κεφαλαιοποίηση και ταυτόχρονα να διαχυθεί το ενδιαφέρον σε μεσαία και μικρότερη.

Ο τζίρος, στην πρώτη ώρα συνεδρίασης φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,4 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 216.016 τεμάχια της Eurobank στα 20,94 ευρώ, 250.000 τεμάχια της Cosmote στα 13,28 ευρώ, 250.000 τεμάχια στα 13,34 ευρώ και 150.000 τεμάχια της Hyatt στα 8,22 ευρώ.

Με το κλείσιμο της πρώτης ώρας ο Γ.Δ. βρίσκεται στην υψηλότερη ημερήσια διακύμανση και ειδικότερα στις 2.597,3 μονάδες, με κέρδη 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v