Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εύρος ασφαλείας η αγορά

Με αιχμή τις μετοχές ΟΤΕ και Eurobank ο Γενικός Δείκτης συντηρείται σε ικανοποιητικό εύρος ασφάλειας, πλην όμως μετατρέπεται σε αρνητική η σχέση ανοδικών – πτωτικών. Πάντως, δεδομένης της εικόνας των ξένων αγορών, η Σοφοκλέους δεν τα πηγαίνει και άσχημα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ΟΤΕ και Eurobank ”κρατά” ο Γ.Δ., καθώς τις τελευταίες δύο ώρες έχει μεταβληθεί σταδιακά (αρνητική) στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Στη μετοχή του ΟΤΕ, με συναλλαγές περίπου 1,5 εκατ. τεμαχίων διαμορφώνεται ένα σημαντικό εύρος διακύμανσης, περίπου 45 λεπτών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές των ισχυρών παιχτών της αγοράς.

Για τη μετοχή της Eurobank, η τιμή διατηρείται στα 22-22,10 ευρώ, με υψηλή τιμή ημέρας στα 22,2 ευρώ.

Αντιθέτως, στην Alpha, εμφανίζονται πωλητές οριακά στο επίπεδο των 23,96 ευρώ, ενώ μικτή είναι η τάση στη μετοχή της Εθνική, γύρω στα 23,3 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη, με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών στο περίπου μισό εκατ. τεμάχια, εμφανίζει στη νέα υψηλή τιμή των 9,82 ευρώ, η μετοχή της Μοtor Oil.

Από τις μετοχές που συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, ξεχωρίζουν με βάση τις συναλλαγές τους η Εκτέρ, Ιnterinvest, Έμφασις, Μπήτρος, Κορδέλλου, ΙΑΣΩ και λίγες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Στον αντίποδα, ξεχωρίζει η για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, έντονη πίεση στη μετοχή της Eurodrip, μετά το χθεσινό -17,76%.

Με βάση τη συμμετοχή αμοιβαίων κεφαλαίων και βασικού μετόχου, φαίνεται πως ένας από τους θεσμικούς αποχωρεί... μάλλον άκομψα.

Από τεχνικής πλευράς, η σημερινή εικόνα της αγοράς θα πρέπει να σχετιστεί με τη νευρικότητα και το σαφώς χειρότερο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v