Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμή για νέο... υψηλό

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα καταγραφεί η διάθεση ενίσχυσης της φοράς που θα φέρει το Γ.Δ. σε νέα υψηλή τιμή έτους, σε πρώτη φάση. Σε ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς από τον FTSE-20, αλλά και σε αρκετές μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα ή δύο βήματα πριν από την καταγραφή και νέας υψηλής τιμής έτους που θα φέρει το Γ.Δ. υψηλότερα και των 2.700 μονάδων δεν έχει και τόση σημασία.

Είτε σήμερα είτε στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, με την προϋπόθεση πως θα επιβεβαιωθεί η στήριξη των 2.605 μονάδων και δεν επιβαρυνθεί δραματικά το κλίμα στις διεθνείς αγορές, η φορά συγκεκριμένων μετοχών θα οδηγήσει τον FTSE-20 προς τις 1.500 μονάδες και τον τραπεζικό προς τις 5.750 μονάδες.

Με αυτό το ενδεχόμενο ως πιθανότερο, εν όψει του τέλους χρήσης 2004, είναι εφικτή η υπεραντίδραση της Εθνικής πέραν των 25 ευρώ, της Alpha Βank προς τα 26 ευρώ, της Eurobank προς τα 24 ευρώ, της Πειραιώς προς τα 12,8 ευρώ και της Εμπορικής προς τα 25 ευρώ.

Η διάθεση, κυρίως των ξένων, είναι θετική, ενισχύεται σταδιακά με τα μέτρα που ανακοινώνονται, καθώς επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως το οικονομικό επιτελείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Για σήμερα, πέραν του ΟΤΕ, όπου θα πρέπει να κρατηθεί η τιμή των 12,2 ευρώ και ενδοσυνεδριακά να υπάρξει αντίδραση προς τα 12,40-12,45 ευρώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η Εθνική, με αγοραστές λίγο χαμηλότερα των 23,25 ευρώ, η επιθετική Eurobank προς τα 22 ευρώ, ειδικότερα όμως η Πειραιώς, καθώς άμεσα επιχειρείται η υπέρβαση και των 12 ευρώ.

Ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους παρουσιάζουν οι μετοχές των ΕΛΤΕΧ στα 3,42 ευρώ, Motor Oil στα 9,64 ευρώ, ΚΑΕ στα 13,44 ευρώ, Chipita στα 2,19 ευρώ, Άκτωρ στα 3 ευρώ, Αττικής στα 4,26 ευρώ, σταθερά η Εθνική Ακινήτων στα 4,06 ευρώ, η Εθνική Ασφαλιστική στα 3,90 ευρώ, Σιδενόρ στα 3,52 ευρώ, Τέρνα στα 6,22 ευρώ, αλλά και οι Φουρλής, Info-Quest, Jumbo, Μινωικές, σταθερά ο Ρόκας, σταθερά οι Φοίνιξ, Τεγόπουλος και Νεοχημική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v