Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, ΔΕΗ - ΟΤΕ στο επίκεντρο

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τις μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ να παραμένουν στο επίκεντρο, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης,  ΔΕΗ - ΟΤΕ στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στο επίκεντρο εκτιμά η Proton Securities πως θα παραμείνει και κατά τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ συμπληρώνει πως οποιεσδήποτε εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών θα επηρεάσουν την αγορά.

Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει πως η Τιτάν είναι η τελευταία από τις εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ θα συνεχίσουν να καταγράφουν πιθανότατα κέρδη, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι τράπεζες αναμένεται να συνεχίσουν να κινούνται με σταθεροποιητικές τάσεις, εικόνα που η Εγνατία εκτιμά πως θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα.

Για τη νέα χρηµατιστηριακή εβδοµάδα θα πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού ∆είκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών, αναφέρει η Omega Bank στο Εβδομαδιαίο της report, επισημαίνοντας ότι η ολοκλήρωση του σχηµατισµού βάσης τιµών στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασµό µε τη διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή των 2.580 µονάδων, θα αποτελέσει αγοραστικό σήµα για τους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική.

Παράλληλα, η Omega Bank συμπληρώνει πως ένδειξη ενίσχυσης των θέσεων θα αποτελέσει η αποφασιστική διάσπαση των 2.650 µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου που θα οδηγήσει τις τιµές πάνω από την περιοχή των 2.720 µονάδων.

Εξάλλου, η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ στο δικό της Εβδομαδιαίο report εκτιμά πως πολύ σύντομα ο Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει τη διαφυγή του από τα επίπεδα των 2.650 μονάδων κινούμενος επιθετικά και χωρίς στάση προς τα επίπεδα των 2.800 μονάδων.

Πλέον, οι όγκοι που απαιτούνται σε μια καλή ανοδική ημέρα δεν είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, συμπληρώνει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, γεγονός το οποίο διευκολύνει την εξοικονόμηση δυνάμεων των αγοραστών οι οποίοι έχουν ξανά την βραχυπρόθεσμη τάση με το μέρος τους αλλά και τις ξένες αγορές οι οποίες φαίνονται αποφασισμένες να παραμείνουν κοντά στα υψηλά έτους αναμένοντας καλύτερες ημέρες στο ξεκίνημα του 2005.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με θετικό πρόσημο έκλεισε τελικά η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αν και κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ημέρας κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, αναφέρει η Marfin Analysis που συμπληρώνει πως παρατηρήθηκαν τάσεις αποκόμισης κερδών στον τραπεζικό κλάδο.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v