Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτυχής η υπέρβαση των 2.650 μονάδων

Με τη συνδρομή του θετικού διεθνούς κλίματος η Σοφοκλέους πέτυχε την υπέρβαση των 2.650 μονάδων, καταγράφοντας υψηλή τιμή στις 2.664,6. Η αντίδραση έχει ως αιχμή τον ΟΠΑΠ και πολύτιμους αρωγούς την Alpha και Εθνική. Ο αυξημένος τζίρος της αρχής προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τον ΟΠΑΠ και τις μετοχές των Alpha, Εθνικής, να ”βοηθούν”, υπερβαίνει ο Γ.Δ. τις 2.650 μονάδες.

Η πρώτη υψηλή τιμή διαμορφώνεται στις 2.664,6 μονάδες, με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο περίπου 22 εκατ. ευρώ (11:25), κάτι που αποτελεί θετικότατη ένδειξη για τη συνέχεια.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ, καταγράφεται υψηλή τιμή προς τα 19,98 ευρώ, με αγοραστές κυρίως ξένους, καθώς μετά την ολοκλήρωση των επιτυχημένων παρουσιάσεων του Οργανισμού σε ξένους θεσμικούς αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών οίκων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπολογίζεται πως η συμμετοχή των ξένων στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ ανέρχεται πλέον στο 35%.

Θετική έκπληξη έρχεται από την τεχνική αντίδραση της Alpha, μετά την υποαπόδοης της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ σε Εθνική και ΟΤΕ η τάση εμφανίζεται σταθεροποιητική.

Διαμορφώνεται, όμως, νέα υψηλή τιμή για τη μετοχή της Motor Oil, κερδίζουν έδαφος ΚΑΕ, Cosmote και Intracom.

Για τη μετοχή της τελευταίας θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις στα τηλεπικοινωνιακά ευνοούν άμεσα και τη ρευστότητα της Intracom.

Στη μετοχή του ΟΤΕ είναι προφανές πως λαμβάνουν, σε υψηλή τιμή, θέση υπομονετικοί επενδυτές, οι οποίοι προσβλέπουν στην ευόδωση του εγχειρήματος Βουρλούμη.

Με τη μέχρι στιγμής εικόνα στα ”βαριά” θετική, θα πρέπει να ενδυναμωθεί περισσότερο η τάση για συγκεκριμένες μετοχές εταιριών, κυρίως μεσαίας και δευτερευόντως χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετά τα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης διαμορφώνονταν στο περίπου 2,5 προς 1, ενώ με βάση τις πρώτες συναλλαγές ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση μετοχών, όπως Forthnet στα 5,28 ευρώ, Mermeren στα 5,44 ευρώ, Έμφασις στα 2,20 ευρώ, Eurodrip, Μηχανική, Μυτιληναίος και στο σύνολό τους οι μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα, είναι η συντήρηση της τάσης ή δυνατόν υψηλότερα των 2.650 μονάδων, καθώς η εμπορευσιμότητα της πρώτη μισής ώρας προϊδεάζει για σύνολο συναλλαγών περισσότερο των 130 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v