Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ώρα τραπεζών στο ΧΑ;

Το πρώτο σήμα για την υπεραντίδραση των τραπεζών δίνεται από την CSFB, τη στιγμή που το έξυπνο χρήμα μειώνει θέσεις στην Cosmote. Αρκετές οι εξελίξεις που κυοφορούνται στο χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, διαμορφώνουν θετική ψυχολογία και προϊδεάζουν για αντίδραση του δείκτη προς τις 2.720 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι ξένοι συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στην αγορά.

Από τη μία πλευρά μέσω των εκθέσεών τους αναβαθμίζουν, όπως σήμερα για παράδειγμα, με αιχμή την CSFB, την τιμή-στόχο για τις Εθνική, Eurοbank και Alpha.

Από την άλλη, προδιαγράφουν με τη στάση τους τα επερχόμενα, όπως ενδεικτικά συμβαίνει με τη μείωση του ποσοστού της Fidelity από την Cosmote.

Ειδικότερα, για τη θυγατρική του ΟΤΕ θα πρέπει να σημειωθεί, κυρίως όμως να προσεχθεί, πως πρόκειται για τη δεύτερη μείωση θέσης ισχυρότατου ξένου επενδυτικού ομίλου.

Βραχυπρόθεσμα η τάση θα καθοριστεί από την εμπορευσιμότητα και τη μεταβλητότητα τραπεζικών μετοχών - ειδικότερα αυτών που συνήθως πρωτοστατούν στις ανοδικές αντιδράσεις.

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη σημερινή – αυριανή συνεδρίαση η συμπεριφορά κυρίως της Εθνικής από τα 23,34 ευρώ, της Eurobank από τα 22,04 και της Alpha από τα 23,94 ευρώ.

Αναμένεται επίσης πως η συσσώρευση για τη μετοχή του ΟΤΕ πέριξ των 12,5 ευρώ θα ”ξεσπάσει” ανοδικά οδηγώντας την υψηλότερα των 13,04 ευρώ στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Πρακτικά αυτό ανεβάζει τον πήχη προς τις 2.720 μονάδες, όπου έχει διαμορφωθεί σχετικά θετική ”αντίσταση”.

Στο θετικό ενδεχόμενο σημαντικό ρόλο θα έχουν μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου είτε ”παίζονται” διάφορα σενάρια είτε ευνοούνται από τα αποτελέσματα 9μήνου.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Ρόκα η καταγραφή αλλεπάλληλων υψηλών τιμών ουδεμία σχέση έχει με... σημαντική συνεργασία.

Αντιθέτως, εξελίξεις κυοφορούνται από το μέτωπο της Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ, ενισχύονται οι συναλλαγές στα ΕΧΑΕ, επανεξετάζεται ο τρόπος απορρόφησης της Εθνικής Ακινήτων, προσμετρά κέρδη από την επέκτασή του στις αγορές των ανατολικών χωρών ο Σαράντης, ενισχύοτναι ΓΕΚ-Τέρνα, πλησιάζει η ώρα του Ηρακλή, ”μοχλεύεται” η μετοχή της Αλουμίνιον, συνεχίζει η Βιοχάλκο, και -ευτυχώς- συμβαίνουν αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα στην αγορά μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v