Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοιώνοντας τις... 2.650

Σταθεροποιητική μέχρι στιγμής η εικόνα της αγοράς, καθώς δείκτες, μετοχές και τάση εμφανίζονται μοιρασμένα. Διορθωτικές κινήσεις σε ΟΠΑΠ, κέρδη για ΔΕΗ, Βιοχάλκο και ΟΤΕ. Στο 1 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ηπιότερη απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν είναι η μέχρι στιγμής διόρθωση του Γ.Δ., που έφθασε μέχρι τη χαμηλή τιμή των 2.647 μονάδων.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται συγκριτικά σε υψηλό επίπεδο, καθώς με αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζονται οι μετοχές των Motor Oil (350.000 τεμάχια), ΔΕΗ (260.000 τεμάχια) και Cosmote (180.000 τεμάχια) στις 11:35.

Μοιρασμένη η σχέση ανοδικών – πτωτικών στον FTSE-20, καθώς η μικρή διόρθωση των Alpha Bank, ΕΛΠΕ, Πειραιώς αντισταθμίζεται από την αντίδραση των ΟΤΕ, Eurobank, Cosmote, Εθνικής.

Επίσης, μοιρασμένη η εικόνα μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με τις Folli Follie, Άκτωρ, Εθνική Ακινήτων, Μαΐλλης, Ηρακλής, Μυτιληναίος και Intralot να ξεχωρίζουν από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Μεταξύ των μετοχών που αντιδρούν συμπεριλαμβάνονται οι Μπουτάρης, Γρηγόρης, Βάρδας, Θεμελιοδομή, Ίλυδα, Αλμα, Ελγέκα, Εlton, Jumbo, Τεγόπουλος, Ιατρικό Αθηνών κ.ά.

Μετά το χθεσινό -17,9% εντύπωση προκαλεί η υψηλή μεταβλητότητα και σήμερα της μετοχής Δυναμική Ζωή.

Το εύρος διακύμανσης διαμορφώνεται στο 1,28-1,58 ευρώ, οι συναλλαγές ξεπερνούν τις 900.000 τεμάχια (στις 11:40) και η διακύμανση διαμορφώνεται από το -12 στο -8 και εν συνεχεία στο -16,7%.

Σημείωση: Στο θέμα του ΟΠΑΠ θα πρέπει μακροπρόθεσμα να συνεκτιμηθεί η προσπάθεια ξένων, κυρίως αγγλικών εταιριών, να ”σπάσουν” το μονοπώλιο του οργανισμού.

Προσφυγή στο ΣΤΕ κατέθεσε η Stanleybet προσβάλλοντας ως αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία τη μονοπωλιακή θέση που έχει ο ΟΠΑΠ στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Ασχέτως από την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, η επιμονή και η εμμονή των ξένων αποτελεί τον τελευταίο χρόνο έναν υπαρκτό πονοκέφαλο για τον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v