Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Δυνατό το momentum, τα φώτα στα ”μεσαία”

Υπεραπόδοση των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έναντι των βαριών χαρτιών και διατήρηση της δυναμικής του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκτιμούν, μεταξύ άλλων, οι ΑΧΕ στα πρωινά report τους.

ΑΧΕ: Δυνατό το momentum, τα φώτα στα ”μεσαία”
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση:Η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό report της (3/12) δεν αποκλείει πιθανή αποκόμιση κερδών βραχυπρόθεσμα, εκτιμά όμως ότι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί.

Η Eurobank Sec. προβλέπει ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ ανάλογα εκτιμάται ότι θα πράξουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια εν αναμονή της ανακοινώσεως των μακροοικονομικών στοιχείων της ανεργίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα θετικά νέα της Intel θα παρέχουν στήριξη στις ευρωαγορές, αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (3/12).

Σημειώνεται ότι σήμερα η μετοχή της Motor Oil διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος. Παράλληλα, η σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. αποτελεί την τελευταία στην οποία οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της Hyatt διαπραγματεύονται με το δικαίωμα προμερίσματος.

Εν τω μεταξύ, υπεραπόδοση των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έναντι των βαριών χαρτιών προβλέπει η Εγνατία Finance στο πρωινό report της (3/12), χωρίς να αποκλείει αποκόμιση κερδών αν ο Γενικός Δείκτης κινηθεί υψηλότερα.

Εξάλλου, δυνατό χαρακτηρίζει το momentum της αγοράς η Marfin Analysis στο πρωινό report της (3/12).

Η Proton Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η αγορά θα επικεντρώσει την προσοχή της, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Τι έγινε χθες, 2 Δεκεμβρίου: Στις 2.683 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρεται στον υψηλό τζίρο, τονίζοντας παράλληλα το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από θεσμικούς και ”απλούς” επενδυτές κυρίως για τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Απο την πλευρά της η Eurobank Sec. υπογραμμίζει το έντονο ενδιαφέρον που διαχύθηκε στους περισσότερους τίτλους.



Οι μετοχές της Εμπορικής και της Alpha σημείωσαν τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των τραπεζών, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v