Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέες κορυφές η Σοφοκλέους

Νέα υψηλά (2.684 μονάδες) δοκιμάζει ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, ενώ μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν των blue chips. Ενδιαφέρουσα η σχέση της ελληνικής αγοράς με τη Φρανκφούρτη, η οποία -με τη σειρά της- δοκιμάζει τον απεγκλωβισμό της από το εύρος των 3.600-4.200 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αυτή τη φορά οι διεθνείς αγορές, ειδικότερα αυτή της Φραγκφούρτης, από τις ευρωπαϊκές (δες σχετικό θέμα), φαίνεται να παρασύρουν υψηλότερα και τη Σοφοκλέους.

Η περίπτωση του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, όπως εξετάζεται στο σχετικό θέμα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τεχνικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Στην αγορά μας, μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, έναντι του FTSE-20, η δε σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο καθαρό 3 προς 1.

Το θετικό είναι πως η αρχική αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών αυτής της κατηγορίας ενδυναμώνεται στη διάρκεια, με ενίσχυση συναλλαγών και ποσοστού μεταβολής.

Για τη μετοχή της Info Quest, διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης στα 1,50-1,63, για τον Τηλέτυπο τιμή προς τα 4,12 ευρώ, για τον Κορασίδη προς τα 1,69 ευρώ, για το Σαράντη νέα υψηλή τιμή στα 4,84 ευρώ και συναλλαγές που προσεγγίζουν το μισό εκατ. τεμάχια.

Στην ΑΕΓΕΚ, τα 0,74 ευρώ, στην Ελινόιλ τα 8,20, στο Λάμψα τα 5,98, στο Δρομέα τα 1,58 ευρώ, στην Ελγέκα τα 1,97, στο Λιβάνη τα 1,99, την Chipita τα 2,25 και Χατζηιωάννου τα 1,30.

Ο κατάλογος σήμερα ευτυχώς είναι πλούσιος, κάτι που προοιωνίζεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια, καθώς για περισσότερες από 70 μετοχές το ποσοστό μεταβολής ξεπερνά το 2%.

Στον αντίποδα, συνεχίζεται η... κατάρρευση της Δυναμική Ζωή στα 1,19 ευρώ, και η διόρθωση με το άκουσμα της είδησης για το Ρόκα, στα 7,46 ευρώ.

Οι δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις αναφέρονται για διαφορετικούς μετόχους, πλην όμως, λόγω κοινού συμπεράσματος.

Στη μεν πρώτη, η πορεία της μετοχής και τώρα και πριν δικαιολογούσε ενεργότερη παρακολούθηση από πλευράς αρχών, της δε δεύτερης, καθώς δίνει τροφή σε ορισμένους παραδόπιστους, να κάνουν λόγο για... χρήση εσωτερικής πληροφόρησης.

Και αυτές όμως, οι περιπτώσεις, από την αρνητική βέβαια πλευρά, αποτελούν το... αλάτι μιας ενδιαφέρουσας αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v