Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Βλέπουν ανάκαμψη λόγω πετρελαίου - Wall

Στις τράπεζες, λόγω των εξελίξεων γύρω από το ασφαλιστικό, στον ΟΤΕ, λόγω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, αλλά και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επικεντρωθεί σήμερα το ενδιαφέρον, ενώ προβλέπουν ανάκαμψη στη Σοφοκλέους, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

ΑΧΕ: Βλέπουν ανάκαμψη λόγω πετρελαίου - Wall
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητας στον FTSE-40 κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών επισημαίνει η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα συνεχιστεί.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση αναφέρεται και η Σίγμα Securities, σύμφωνα με την οποία η μετάβαση προς τους εν λόγω τίτλους αναμένεται να διατηρήσει το αγοραστικό momentum της αγοράς.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως η αγορά θα παραμείνει επικεντρωμένη γύρω από τις εξελίξεις του ασφαλιστικού των τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή του ΟΤΕ ύστερα από τις προτάσεις του προέδρου του Οργανισμού Π. Βουρλούμη για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Στις τράπεζες, δεδομένων των εξελίξεων γύρω από το ασφαλιστικό, αλλά και στον ΟΤΕ εκτιμά και η Εγνατία Finance πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να ξεκινήσει ανοδικά (εναρμονισμένη και με τις ευρωπαϊκές αγορές) σε συνέχεια της απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου χθες αφενός, και αφετέρου έχοντας κινηθεί σταθεροποιητικά για δύο συνεχείς συνεδριάσεις.

Τι έγινε χθες: ”Μικτή” χαρακτηρίζει την εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης η Marfin Analysis, που αναφέρει πως η μεσαία κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσε, ενώ συμπληρώνει πως ο FTSE-40 έκλεισε σε νέα υψηλά εξαμήνου.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η μόνη τραπεζική μετοχή που έκλεισε με κέρδη ήταν αυτή της Εμπορικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v