Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζυμώσεις για νέα υψηλά

Νέα υψηλή τιμή προς τις 2.684 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να εμφανίζεται ενισχυμένη, στηριζόμενη, όμως, στην αντίδραση του FTSE-20. Στο περίπου 3,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με μοχλό την υψηλή κεφαλαιοποίηση και εμφανή τη διάθεση αναθέρμανσης του κλίματος στα μεσαία, η αρχή της συνεδρίασης αποτιμάται θετικά.

Οι συναλλαγές είναι μεν συγκριτικά λιγότερες από ό,τι τις τελευταίες δύο μέρες, πλην, όμως, για μία σειρά περιφερειακών μετοχών του FTSE-20 διαπιστώνεται ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση των ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, Hyatt, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερούν Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, κατηγορία που υπεραπέδωσε χθες, έναντι του FTSE-20, σημειώνεται αξιόλογη εμπορευσιμότητα για τις μετοχές των Μέτκα, Χατζηιωάννου, Τηλέτυπος, Τέρνα, Μυτιληναίος, Αλμα, Μαΐλλης, ΔΟΛ, Info Quest, Πετζετάκις, Σαράντης, Λάμψα και αρκετών ακόμη.

Για την επόμενη ώρα, μετά την καταγραφή υψηλής τιμής στις 2.683,88 μονάδες, είναι λογικό να αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v