Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχει διάρκεια η αντίδραση στα μεσαία

Η ενεργοποίηση ισχυρότατων θεσμικών παραγόντων παραπέμπει μάλλον σε μεσοπρόθεσμη αντίδραση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρά σε ένα πρόσκαιρο και στο πλαίσιο του Τ+3 ξέσπασμα. Είναι προφανές πως οι μεγάλοι και κατέχοντες λαμβάνουν θέση στην επόμενη ομάδα επιλογών τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αθλητή που επιδίδεται σε επιτόπιο τροχάδην με όλο και υψηλότερα αλματάκια θυμίζει η αγορά.

Εμφανής η συσσώρευση, δεδομένη η καταγραφή όλο και λίγο υψηλότερων κορυφών για το Γ.Δ., με αριστοτεχνικό χειρισμό της εναλλαγής θέσεων –χρηματοδότησης.

Είναι γεγονός πως υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση κινούνται περίπου συμπληρωματικά, με μέρος της ρευστότητας από τη μία κατηγορία να μοχλεύει συγκεκριμένες μετοχές της άλλης, με επακριβή εφαρμογή των περιθωρίων ασφάλισης και του T+3.

Στην πρωινή αναφορά της η Εθνική δεν αποκλείει τη βραχυπρόθεσμη αποκόμιση κερδών, εκτιμά όμως πως μεσοπρόθεσμα το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί.

Για υπεραπόδοση μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης κάνει λόγο η Εγνατία Finance, ενώ ”δυνατή” χαρακτηρίζει την τάση της αγοράς η Μarfin Analysis (δες σχετικό θέμα).

Από τις μετοχές του FTSE-20, λόγω αποκοπής του δικαιώματος προμερίσματος παρουσιάζουν ενδιαφέρον η Motor Oil στα 10,24 ευρώ, η Πειραιώς, καθώς προσεγγίζει τα 12 ευρώ και ο ΟΤΕ (λόγω της έκθεσης της Alpha Finance – δες σχετικό θέμα) και λόγω και της Εθνικής, καθότι θα επιχειρηθεί η υπέρβαση των 23 ευρώ.

Βραχυπρόθεσμα, το ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση μπορεί να έχει συνέχεια για την Jumbo (με νέα υψηλή τιμή στα 5,46 ευρώ), τον Φουρλή (ελάχιστα χαμηλότερα της υψηλής τιμής των 5,28 ευρώ), τη Βάρδας στα 2,43 ευρώ, την Auto Hellas στα 3,34 ευρώ, τον Σαράντη στα 4,82 ευρώ, τον Μυτιληναίο στα 6,20 ευρώ, την S&B στα 5,82 ευρώ, την Εθνική Ακινήτων στα 4,26 ευρώ, τον Λάμψα στα 5,98 ευρώ και αρκετούς ακόμη τίτλους όπου καταγράφεται αύξηση συναλλαγών και διαμορφώνεται (ή έχει διαμορφωθεί) ανοδική φορά.

Ζητούμενο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις είναι για λόγους... ψυχολογίας και η προσέγγιση των 2.700 μονάδων, προκειμένου να ενδυναμωθεί από την αρχή της επόμενης εβδομάδας η φορά που θα οδηγήσει την... εορταστική περίοδο.

Σημείωση: Η κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών και απόδοση για συγκεκριμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για διαφορετικούς λόγους δραστηριοποιούνται έντονα στις τελευταίες συνεδριάσεις ισχυρότατα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Είναι προφανές πως οι συγκεκριμένοι παίκτες λαμβάνουν μεσοπρόθεσμα θέσεις σε επιλεγμένες μετοχές αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v