Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το τραπεζικό "άλμα" έδωσε κέρδη 12%

Η υπέρβαση των “στοιχειωμένων” 830 μονάδων από το ΓΔ έδωσε καύσιμα για καταγραφή κλεισιμάτων σε νέα υψηλά 5μήνου. Άνοδος για Alpha (+20%), Eurobank (+27%), Πειραιώς (21%) ΤΤ (+23%) και ΕΤΕ (8,9%).

Η υπέρβαση των “στοιχειωμένων” 830 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη του έδωσε “καύσιμα” για καταγραφή κλεισιμάτων σε νέα υψηλά 5μηνου (το αμέσως προηγούμενο υψηλότερο κλείσιμο στις 21/9/2011 και στις 855,99 μονάδες) και ταυτόχρονα αν το εν λόγω επίπεδο μετατραπεί από αντίσταση σε στήριξη, ο Δείκτης μπορεί να ελπίζει σε πρώτη φάση σε υπέρβαση των 850 μονάδων και σε δεύτερη σε κίνηση προς τις 950 μονάδες.

Από εκεί και ψηλότερα θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο από την απλή βελτίωση της ψυχολογίας.

Έστω και οριακά και ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε σε νέα υψηλά 5 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 22/9/2011 (515,01 μονάδες).

Τεχνικά και όσον αφορά τον εν λόγω δείκτη, σημαντικό όριο θεωρούνται οι 539 μονάδες, εκπόρθηση των οποίων μπορεί να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 700 μονάδες.

Θετικά τα τεχνικά μηνύματα και για τον FTSE, έστω και αν χρειάστηκε στο τέλος να “επιστρατευθεί” η μετοχή της Coca-Cola που μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας, καθώς απογοήτευσαν ΔΕΗ και Folli Follie Group που έκλεισαν με αρνητική ημερήσια μεταβολή και ακόμα περισσότερο ο ΟΠΑΠ που και σήμερα έδειξε ότι έχει σταθερό πωλητή, έστω και αν έκλεισε με οριακά κέρδη (!)

Στις επιμέρους μετοχές, η Alpha Bank έδωσε υψηλότερο κλείσιμο από αυτό που είχε δώσει στις 7/2 (1,72 ευρώ) και αν δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1,81 ευρώ μπορεί να ελπίζει ότι θα αναμετρηθεί με την ισχυρή ζώνη 2,00 – 2,20 ευρώ.

Η Εθνική αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 3,00 ευρώ, τελικά δεν μπόρεσε να δώσει νέο υψηλό σε κλείσιμο και έτσι υπολείπεται από το κλείσιμο της 8ης Φεβρουαρίου (2,97 ευρώ).

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο η ανοδική διάτρηση της ζώνης 3,08 – 3,13 προκειμένου να δωθεί κίνηση προς την ζώνη 3,40 – 3,50 όπου οι πωλητές θα πυκνώσουν εντυπωσιακά τις τάξεις τους.

Νέο υψηλό τρέχοντος έτους και όχι μόνο για την μετοχή της Eurobank που άφησε πίσω της το προηγούμενο υψηλό των 0,99 ευρώ (8/2), αλλά και το πρώτο τεχνικό όριο των 1,10 ευρώ. Επόμενη τεχνική αντίσταση στα 1,44 ευρώ.

Αντίθετα η Πειραιώς υπολείπεται ακόμα από το προηγούμενο υψηλότερο κλείσιμο των 0,6490 ευρώ (7/2) και βέβαια δείχνει εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη η αντίσταση σημαντικά ψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στα 0,8100 ευρώ.

Νέο υψηλό και για το Ταχ. Ταμιευτήριο που άφησε πίσω του το προηγούμενο υψηλότερο κλείσιμο των 0,8150 ευρώ (7/2), αλλά και οριακά την αντίσταση των 0,9200 ευρώ. Αν επιβεβαιώσει αυτή την κίνηση με δύο ακόμα κλεισίματα, τότε τον τίτλο περιμένει η ισχυρότατη ζώνη 1,00 – 1,10 ευρώ.

Η νέα δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή και πλέον οι εξελίξεις έχουν πάρει το δρόμο τους σε ένα αγώνα ταχύτητας προκειμένου το PSI να ολοκληρωθεί πολύ πριν από την προθεσμία της 20ης Μαρτίου, τονίζουν οι παράγοντες της Αγοράς.

Έτσι η σημερινή έντονα ανοδική συνεδρίαση ήλθε μετά την σημαντική διόρθωση της Παρασκευής, όπου οι πωλητές είχαν σαν άλλοθι το ρευστό πολιτικό σκηνικό, όμως ουσιαστικά κανείς από τους επαγγελματίες του χώρου δεν πίστευε ότι η ψηφοφορία της Κυριακής (ακόμα και με σημαντικές διαρροές που θα άλλαζαν την “ανθρωπογεωγραφία” στα έδρανα των κομμάτων) θα μπορούσε να έχει αρνητικό αποτέλεσμα όσον αφορά την τελική ψήφιση της σύμβασης.

Η Αγορά έχει πλέον αντζέντα –και μάλιστα αρκετά πυκνή ως προς τις ημερομηνίες και τα γεγονότα- από την υλοποίηση της οποίας θα εξαρτηθεί και η πορεία της.

Μέχρι τώρα το ράλι ήταν περισσότερο βασισμένο στην προσδοκία και την εκτίμηση ότι μέχρι την ύστατη ώρα η συμφωνία για το PSI και την δανειακή σύμβαση θα έχει ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Από εδώ και πέρα ξεκινάει μια πιο δύσκολη φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο τιμολόγησης στην Αγορά, όμως μπαίνει πλέον στο τραπέζι ένας νέος αστάθμητος παράγοντας και αυτός είναι οι επερχόμενες εκλογές, αν αυτές διενεργηθούν τον Απρίλιο.

Το PSI θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο και οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο, δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παντελής Καψής.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, η συνολική ζημιά που θα ανακοινώσουν οι Τράπεζες από την ανταλλαγή των ομολόγων θα είναι μικρότερη κατά 10% καθώς θα δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού ζημιών με μελλοντικά κέρδη που αφορούν την ζωή των νέων ομολόγων η οποία εκτείνεται σε βάθος 30ετίας.

Επιπλέον Κυβέρνηση, Τρόικα και Τράπεζα της Ελλάδος συμφώνησαν ένα ποσοστό των κεφαλαιακών αναγκών των Τραπεζών να καλυφθεί είτε από ίδια μέσα (π.χ. πωλήσεις συμμετοχών) είτε από αύξηση κεφαλαίου που θα καλυφθεί από παλαιούς ή νέους μετόχους.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε το Τ.Χ.Σ θα λάβει ως αντάλλαγμα κοινές μετά ψήφου μετοχές για το σύνολο των κεφαλαίων που θα δώσει στην Τράπεζα.

Επί του θέματος και απόλυτα ενδιαφέρουσα η έκθεση της National Sec., σύμφωνα με την οποία επισημαίνει την θετική αντίδραση των Τραπεζικών μετοχών μετά την έγκριση, με ευρεία πλειοψηφία του 2ου προγράμματος οικονομικής στήριξης της Χώρας, ενώ ένα ακόμη θετικό δεδομένο είναι ότι οι προβλεπόμενες κεφαλαιακές ανάγκες των Ελληνικών Τραπεζών είναι κάπως χαμηλότερες με βάση τον αντίστοιχο νόμο.
 
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, ο Τραπεζικός δείκτης έχει κερδίσει 86% φέτος (και 129,67% από τα χαμηλά της 10ης Ιανουαρίου), ενώ λείπουν ακόμη σημαντικά στοιχεία σχετικά με το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, όπως, για παράδειγμα, η τιμή έκδοσης των κοινών μετοχών (η οποία θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή), η απόδοση για το Ελληνικό Δημόσιο και η ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα συνεχίσει να επικρατεί έντονη αστάθεια στον κλάδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις των περισσότερων αναλυτών που εκτιμούν πως η κατοχύρωση των Τραπεζικών αποδόσεων φαίνεται να πραγματοποιείται σε “νέες ιδέες” που έχουν σαν κύρια χαρακτηριστικά την εν δυνάμει πώληση τους ως στοιχεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων κατά τους προσεχείς μήνες αλλά και την μεγάλη απόκλιση των αποδόσεων των υπό αποκρατικοποίηση μετοχών έναντι των Τραπεζών από την αρχή του έτους.

Τα στοιχεία αυτά μπορούν να δώσουν περισσότερες επιλογές στην Αγορά διατηρώντας το αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την αναμενόμενη “κόπωση” των Τραπεζικών τίτλων.

Εν τω μεταξύ, στο κείμενο του νέου μνημονίου, η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε κάποιες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, όπως η ΔΕΠΑ (μαζί ή ξεχωριστά με τον ΔΕΣΦΑ που διαχειρίζεται το δίκτυο κορμού στο φυσικό αέριο), τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στη Λεωφ. Κηφισίας ενώ αναφέρεται για πρώτη φορά η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους προωθούνται οι συμβάσεις παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, των Λιμανιών και των Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Η ιδιωτικοποίηση του 29% του ΟΠΑΠ είναι ευθύνη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θα τρέξει τη διαδικασία, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του Οργανισμού Γιάννης Σπανουδάκης.

Από όλους τους προαναφερθέντες τίτλους, πολύ λίγα πράγματα από τις μετοχές των Ελ. Πετρελαίων και ΟΠΑΠ (κατά την σημερινή συνεδρίαση), τα Νερά ξεκίνησαν με “ανοδική ουρά” αλλά έδωσαν σημάδια κόπωσης προς το τέλος, ενώ αντίθετα αφυπνίστηκε συναλλακτικά και όχι μόνο ο Αστέρας (+13,39%) που έδωσε νέο υψηλό, για το τρέχον έτος, τόσο ενδοσυνεδριακό όσο και σε κλείσιμο (!)

Για τους περισσότερο παρατηρητικούς, ασφαλώς και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον ΟΛΘ, με απόλυτα “φειδωλή” προσφορά.

Μένοντας εκτός 20αρη, αξίζει αναφοράς η κίνηση από Αττικής, Αγροτική, Χαλκόρ, ΕΒΖ, Ιντρακόμ, Ιντρακάτ, ΕΤΕΜ, AS Company, κ.λ.π., ενώ η μετοχή της Creta Farm έδειξε και σήμερα “αποφασισμένη” να απομακρυνθεί από τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά.

Η Αγορά για ακόμα μια φορά φαίνεται να κοιτάει το δέντρο και όχι το δάσος με την πρακτική αυτή να βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση της Ελλάδας, μερικές μόνο ώρες μετά την έγκριση του δεύτερου Μνημονίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει μερίδα επιφυλακτικών διεθνών αναλυτών.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έτυχε θερμής υποδοχής από τις Αγορές αφού προς το παρόν βάζει απότομα φρένο στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ενώ πολλά θα κριθούν από την έκτακτη συνάντηση του Eurogroup την Τετάρτη και τις συζητήσεις για το PSI. Για το τελευταίο φλέγον ζήτημα έχει ανοίξει ένα θέμα εφαρμογής ρήτρων συλλογικής δράσης στους ιδιώτες πιστωτές-αναγκάζοντας το σύνολο των κατόχων Ελληνικού χρέους να επωμιστούν ζημίες παρά την αντίθεσή τους (θέμα που θίγει την εθελοντική βάση του ίδιου του εγχειρήματος).
 
Μάλιστα, πρόσφατα ο οίκος S&P απείλησε ότι αν εφαρμοστεί μια τέτοια ρήτρα θα θεωρηθεί ως επιλεκτική χρεοκοπία της Χώρας.

Επομένως, με ορατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων είναι ικανές να αναταράξουν τα “αισιόδοξα νερά”.

Επίσης, μακροπρόθεσμα το “κλειδί” για τις Αγορές παραμένει και πάλι η εφαρμογή των μέτρων και η υλοποίηση των στόχων.

Από την άλλη, σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την Ελληνική οικονομία προχώρησε η Credit Suisse, εγκαταλείποντας την πρόβλεψη για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013.

Οι νέες εκτιμήσεις του οίκου κάνουν λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4,5% φέτος (έναντι προηγούμενων προβλέψεων για 4%) και κατά 0,5% το 2013 (ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις “έβλεπαν” ανάπτυξη 1%).

Οι νέες εκτιμήσεις της Credit Suisse για την Ευρωζώνη αποτυπώνουν την απόκλιση των επιδόσεων ανάμεσα στις Χώρες Μέλη.

Ο οίκος αναβαθμίζει τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη των Χωρών του πυρήνα και κυρίως για τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ τις υποβαθμίζει για την Περιφέρεια, με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα να επηρεάζονται περισσότερο.

Στο 25% έχει αυξηθεί η πιθανότητα άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας συγκριτικά με το 15% που ήταν πριν από 2 εβδομάδες, σύμφωνα με την JPMorgan. Όπως εκτιμά ο οίκος, το πιθανότερο σενάριο (με 65% πιθανότητα) είναι μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας με την εισαγωγή των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης), ενώ δίνει μόλις 10% πιθανότητα σε μια καθαρά εθελοντική συμμετοχή στην ανταλλαγή των Ελληνικών ομολόγων (PSI), καθώς όπως εξηγεί, το 30% του Ελληνικού χρέους βρίσκεται στην κατοχή μη ελεγχόμενων επενδυτών όπως είναι τα hedge funds και οι “ημι – επίσημοι” επενδυτές.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα χρειαστεί να δώσει μάχη για να πετύχει το επιθυμητό επίπεδο συμμετοχής στο PSI και ίσως χρειαστεί να εισάγει τις ρήτρες συλλογικής δράσης, συνεχίζει η JPMorgan. Επιπλέον, ο οίκος εκτιμά ότι η επίσημη πρόταση στους ομολογιούχους για την χρήση των CACs θα πρέπει να υποβληθεί έως την 1η Μαρτίου.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, Στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, μόλις δύο έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (-2,78%) και Folli Follie Group (-1,38%), ενώ αμετάβλητος τερμάτισε την συνεδρίαση ο τίτλος του Ελλάκτωρα.

Αντίθετα από τους υπόλοιπους θετικούς, τα μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank (+27,27%), Ταχ. Ταμιευτήριο (+23,13%), Πειραιώς (+21,17%), Alpha Bank (+20%) και Εθνική (+8,96%).

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσέκρουσε δύο φορές στις παρυφές των 844 μονάδων και έκλεισε τελικά στις 834,41 με κέρδη 4,65%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 95 εκατ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 138 ανοδικές μετοχές έναντι 43 πτωτικών και 21 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσια κέρδη από 10 έως 27,27%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η “ξεχασμένη” ανάπτυξη είναι το βασικό ζητούμενο, τονίζει με σημασία ο Στρατής Πολυχρονέας.

Μετά την αποτυχία του Μνημονίου Ι, όπως άλλωστε φαίνεται από όλα τα μακροοικονομικά στοιχεία, οι βουλευτές κλήθηκαν σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να εγκρίνουν το Μνημόνιο ΙΙ, με τη Χώρα να βρίσκεται σε βαθύτερη ύφεση, καθώς η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 20,9% (στοιχεία Νοεμβρίου) και η ύφεση για το τρέχον έτος προβλέπεται στο 5%.

Με το νέο έκτακτο Eurogroup να ορίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου και την πρόταση ανταλλαγής των Ελληνικών Κρατικών χρεογράφων να έχει υποβληθεί επισήμως το αργότερο έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι προφανές ότι οι προσεχείς ημέρες είναι ίσως οι πιο σημαντικές.

Μπορεί βέβαια να ισχυρισθεί κανείς ότι υπάρχει ακόμα χρόνος εκταμίευσης της δόσης των €89 δισ. μέχρι τη λήξη του Κρατικού ομολόγου των €14,4 δισ. στις 20 Μαρτίου, ωστόσο οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται και πολύ περισσότερο οι αρνητικές διαθέσεις των Ευρωπαίων δεν ευνοούν κάτι τέτοιο.

Αλλά ακόμα και η υπερψήφιση των νέων μέτρων από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου που μπορεί να αύξησε τη ζήτηση για μετοχές δε θα σημαίνει σε καμία περίπτωση αλλαγή των συνθηκών, καθώς εκκρεμούν η επιτυχής ανταλλαγή ομολόγων (δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα CACs), η απρόσκοπτη δανειοδότηση της Ελλάδας μέσω των τακτικών δόσεων και η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Και βέβαια πολύ περισσότερο η αναστροφή της ύφεσης και η βελτίωση των μακροοικονομικών στοιχείων με την ανάπτυξη να είναι το βασικό ζητούμενο.

Μέχρι τότε, πάμε λίγο ψηλότερα και βλέπουμε, εκτιμά ο αναλυτής της Solidus Sec.

Θετικά υποδέχθηκε η Αγορά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου καθώς ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανακοίνωση των όρων του PSI την προσεχή Τετάρτη και από αύριο βλέπουμε …, είναι η άποψη του Μάνου Χατζηδάκη.

Η απομάκρυνση ακραίων αρνητικών σεναρίων που αφορούν την Ελληνική οικονομία τιμολογήθηκε με “ζωηρό τρόπο” και ισχυρή ανοδική τάση σε Τραπεζικούς τίτλους.

Αν και η Αγορά φαίνεται να έχει βάλει πλέον πίσω της μια σημαντική εκκρεμότητα, οι έντονες διακυμάνσεις ως αποτέλεσμα των ισχυρών ερεθισμάτων από το οικονομικό μέτωπο κατά τα τις προσεχείς ημέρες εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον σε ψηλά επίπεδα.

Υπό αυτό το πρίσμα θα εστιάζαμε περισσότερο σε μετοχές του Εμποροβιομηχανικού κλάδου με έμφαση σε όσες εμπλέκονται σε αποκρατικοποιήσεις (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, κλπ) οι οποίες έδειξαν κατά την προηγουμένη εβδομάδα τάσεις διαφοροποίησης και συστηματικού ενδιαφέροντος ακόμα και σε ημέρες όπου οι Τράπεζες έδειξαν κάποια “αδυναμία” στην διαπραγμάτευση τους.

Από εκεί και πέρα ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec., τονίζει ότι η σημερινή συνεδρίαση ήταν συνεδρίαση εντυπώσεων, μετά την συνεδρίαση αγωνίας της Παρασκευής, θετικό μήνυμα η καταγραφή νέων υψηλών χωρίς ν σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, ενώ η υπέρβαση του ΚΜΟ 30 εβδομάδων (830 μονάδες) ανοίγει τον δρόμο για κίνηση προς τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (941 μονάδες).

-----ΧΠΑ

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα, όμως οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. του 20αρη υποχώρησαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το συμβόλαιο Μαρτίου με σχετικά μεγαλύτερα κέρδη από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, με αποτέλεσμα να γυρίσει σε υπερτίμηση στο 0,70%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7872, τιμή εκκαθάρισης 352), κινήθηκαν μεταξύ 339,75 και 355,25 μονάδων. Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 υποχώρησε στο 73%, ενώ ισχνή παρέμεινε η ημερήσια δραστηριότητα με μόλις 999 δικαιώματα μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (9000 Αγροτική, 15700 ΔΕΗ, 28400 Alpha Bank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (18883), Alpha Bank (29976), ΟΤΕ (725), Ταχ. Ταμιευτήριο (650), ΟΠΑΠ (1130), Πειραιώς (3130), ΔΕΗ (1146), Κύπρου (2967), Μυτιληναίο (1582), MPB (332), MIG (521), ΓΕΚ (1946), Intralot (165), ΕΧΑΕ (145), Motor Oil (427), Ελ. Πετρέλαια (274).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 13/2 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Αγροτική (5000 τεμ.), Κύπρου (10000 τεμ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (11560719 τεμ.), MIG (4142761 τεμ.), Eurobank (10158773 τεμ.), MPB (4903687 τεμ.), Κύπρου (4125953 τεμ.).

Να σημειωθούν τα 200 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Μαρτίου, με τιμή εξάσκησης τα 2,90 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v