Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πολιτικό ΧΑος εντείνει τις πιέσεις

Έως 5,4% διορθώνει ο FTSE 20 προς τις 325 μονάδες καθώς εντείνεται η νευρικότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Απώλειες εως 17% για τις τραπεζικές μετοχές. Πτώση για Εurobank (12%), Alpha (15%), ETE (11%).

Διευρύνονται οι απώλειες για βασικούς δείκτες, μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μεγαλύτερες για τον FTSE 20 που υποχωρεί κατά 3,83% προς τις 330 μονάδες. Κατά 2,66% διορθώνει ο Γενικός Δείκτης προς τις 800 μονάδες. Με απώλειες που φτάνουν ως το 10% για την Alpha Bank, υποχωρεί σημαντικά το σύνολο των τραπεζικών τίτλων με την Εθνική να έχει ακουμπήσει νωρίτερα και τα 2,73 ευρώ.

Η εικόνα του… ταμπλό, κόκκινη στο μεγαλύτερο μέρος της, αποτυπώνει τα όσα διαδραματίζονται κυρίως εντός αλλά και εκτός συνόρων. Νωρίτερα εικόνες από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος έκαναν και πάλι τον γύρο των ξένων ΜΜΕ τη στιγμή που το πολιτικό οικοδόμημα σείεται συθέμελα.

Σε σχετικά θέματα του euro2day μαθαίνουμε για τις κρίσιμες συνεδριάσεις σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για την αποχώρηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την νέα επίσκεψη του Γ. Καρατζαφέρη στον Κ. Παπούλια, το θέμα της κομματικής πειθαρχίες μένει ανοικτό για τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα σε αυτό τον… ορυμαγδό νασου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου (κατά την ταπεινή εκτίμησή μας από τους βασικούς υπαίτιους της κατάντιας) να προειδοποιεί πως πρέπει να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις…

Νευρικότητα, ένταση και εκτός συνόρων με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, να εκτιμά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως δεν είναι εφικτός ο στόχος χρέους 120% του ΑΕΠ.

Από την άλλη η Άγκελα Μέρκελ μιλά για ανεξέλεγκτες συνέπειες στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, ενώ σύμφωνα με τον Fitch οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι δραματικές.

Λίγο μετά τις 14.10 ο 20άρης ήταν κατακόκκινος ενώ το κλίμα είχε επιβαρυνθεί αισθητά και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στα 4,20 ευρώ η ΔΕΗ, στα 2,96 ο ΟΤΕ, έως 1% χαμηλότερα η , κατά 0,88% τα Folli Follie. Είναι οι μόνες μετοχές από τον 20άρη που κινούνται συγκριτικά καλύτερα από τις τράπεζες.

Όμως όλα αυτά μετρώνται στο ταμπλό με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 36 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v