Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κερδίζει έδαφος μετά τη νευρικότητα

Επιβεβαιώθηκε η φήμη ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμφωνήσουν με την τρόικα και το Χρηματιστήριο ανέβασε στροφές. Σχεδόν 2% τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη. Πτωτικά συνεχίζουν οι τράπεζες.

Υψηλότερα αντιδρά εκ νέου το Χρηματιστήριο Αθηνών, όταν λίγο μετά τις 15.15 φήμες και διαρροές ήθελαν τους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνούν σε όλα τα μέτρα, τη στιγμή που άλλοι μιλούσαν για απειλή παραίτησης του Λ. Παπαδήμου.

Λίγο πιο νωρίς το θρίλερ που πυροδοτούνταν με τις δηλώσεις του Altafaj για την περίφημη διορία των 15 ημερών επηρέαζαν ανάλογα και την αγορά.

Κατά 5,36% ενισχυόταν στις 15.20 η μετοχή του ΟΤΕ, κατά 3,81% της ΔΕΗ, κατά 3,11% του ΟΠΑΠ ενώ μαζεύονταν οι προ μίας ώρας μεγαλύτερες απώλειες των τραπεζών.

Εύλογη και σήμερα η νευρικότητα, αβεβαιότητα, η υψηλή μεταβλητότητα βασικών δεικτών, μετοχών καθώς η ροή πληροφοριών, η κυκλοφορία φημών είναι ταχύτατη.

Στα 2,90 ευρώ περιορίζονταν πριν από λίγο οι απώλειες της Εθνικής, στα 5,90 ενισχυόταν η Motor Oil, στα 3,32 ο Μυτιληναίος, στα 3,58 η Βιοχάλκο και στα 1,45 ο Ελλάκτωρ.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαινόταν 0,27% υψηλότερα στις 812 με τον 20άρη 0,77% χαμηλότερα αλλά σταθερά σε επαφή με τις 340 μονάδες.

Ανάμεικτα πρόσημα και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει Eurogroup και ΕΚΤ ενώ το ευρώ νωρίτερα είχε περάσει οριακά και τα 1,3305 δολάρια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v