ΧΑ: Τρίτη και 13 για τους traders

Επτά φορές άλλαξε το πρόσημο του ΓΔ. "Καταλύτης" ένα γαλλογερμανικό ανακοινωθέν που... δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ! Άνοδος για Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, μεγάλες απώλειες για ΟΠΑΠ, Coca Cola.

“Κοινή ανακοίνωση για την Ελληνική κρίση χρέους θα κάνουν σήμερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος Πρόεδρος, Nicolas Sarkozy”, ήταν η είδηση του Reuters, που τράβηξε τον Δείκτη από τα πρώτα χαμηλά ημέρας και περίπου η ίδια κίνηση σημειώθηκε και στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Η πηγή του πρακτορείου σημείωνε ότι οι δυο Ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα και "είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι απαραίτητο" για να καθησυχάσουν τις Αγορές αναφορικά με την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η διάψευση που ακολούθησε από τον εκπρόσωπο του Nicolas Sarkozy και η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου που τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κοινή Γαλλογερμανική ανακοίνωση για την Ελλάδα σήμερα, επανέφεραν στο Χ.Α. την επιφυλακτικότητα και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση όπου ο Γενικός Δείκτης άλλαξε επτά φορές πρόσημο, σαφέστατη απόδειξη του νευρικότητας που έχουν δημιουργήσει τα πολυετή χαμηλά στους δείκτες και τα ιστορικά χαμηλά σε πλήθος εισηγμένων μετοχών, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές έδειξαν διαθέσεις διακράτησης του θετικού προσήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Κρατική τηλεόραση, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη conference call με συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου.

Λίγο αργότερα, ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομίας δήλωνε: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δύσκολες στιγμές…”.

Επιστρέφοντας στα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 837,69 μονάδων (-1,16%) και 862,94 μονάδων (+1,82%), ο Τραπεζικός μεταξύ 498,07 (-1,45%) και 532,36 (+5,33%), ο τίτλος της Εθνικής μεταξύ 2,82 ευρώ (-1,74%) και 3,08 ευρώ (+7,32%), της Alpha Bank μεταξύ 1,56 (-1,89%) και 1,70 (+6,92%), του Ταχ. Ταμιευτηρίου μεταξύ 1,04 (-2,8%) και 1,14 (+6,54%), της Πειραιώς μεταξύ 0,55 (-1,79%) και 0,59 (+5,36%) κ.λ.π.

Υπό πίεση κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης βρέθηκαν οι ΟΠΑΠ, Coca-Cola και Ελλάκτωρ και προς το τέλος της συνεδρίασης και ο ΟΤΕ.

Αυτά όλα μέχρι τις 15.30, καθώς από εκεί και πέρα και σταδιακά, οι εν δυνάμει πωλητές πήραν σημαντικότερες πρωτοβουλίες, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα στις 16.45 ο Γενικός Δείκτης να “δει” νέα ενδοσυνεδριακά χαμηλά και να απομακρυνθεί κάπως από αυτά με τον περιορισμό των απωλειών στον ΟΠΑΠ και μία τελευταία αντίδραση στην Εθνική που όμως δεν κατόρθωσε κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 3,00 ευρώ.

Εννοείται ότι όσοι έσπευσαν να τοποθετηθούν στα υψηλά ημέρας και δεν διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά, μάλλον θα περιμένουν στις επόμενες συνεδριάσεις να απεγκλωβιστούν.

Από τους επιμέρους τίτλους, ίσως αξίζει υποσημείωσης η συμπεριφορά της εβζ, καθώς φαίνεται να υπάρχουν προσδοκίες από την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών και οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν στον Σύμβουλο (Eurobank Eq.) μέχρι μεθαύριο 15 τρέχοντος και μέχρι τις 17.00.

Με τη νευρικότητα να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο, κάθε πρόβλεψη για την βραχυπρόθεσμη τάση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, ενώ την μεταβλητότητα δεν αποκλείεται να επιτείνει το επερχόμενο triple witching Σεπτεμβρίου.

Τ = Χ + Ψ λέει ο Andre Kostolany στο βιβλίο του “Η ψυχολογία του Χρηματιστηρίου”. Δηλαδή Τάση = Χρήμα και Ψυχολογία, η αλλιώς η σχέση μεταξύ του χρήματος που κυκλοφορεί στην Χρηματιστηριακή Αγορά με τον αριθμό των προσφερόμενων προς πώληση μετοχών και το ψυχολογικό στοιχείο, δηλαδή η αισιοδοξία ή η απαισιοδοξία, ή αλλιώς η εκτίμηση του μέλλοντος.

Από αυτούς τους δύο παράγοντες που διαμορφώνουν στις Αγορές κλίμα και διαθέσεις, το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν διαθέτει κανέναν, όσον αφορά την “ποιότητα”.

Το χρήμα που ανακυκλώνεται στο Χ.Α. είναι “παλαιωμένο” με την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται συνεχώς λόγω της πτωτικής τάσης της Αγοράς. Εδώ και πολύ καιρό οι μόνοι που κερδίζουν είναι όσοι επιμένουν σε θέσεις “short”.

Η ψυχολογία που επικρατεί είναι εντυπωσιακά ευμετάβλητη, ή αλλιώς ψυχολογία αδιεξόδου, καθώς αντικατοπτρίζει τις εκτιμώμενες προοπτικές της Χώρας (δεν υπάρχει Κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη μέρα) και κατ΄ επέκταση και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν επαγγελματία trader που έχει γίνει αποδέκτης όλων των αρνητικών ειδήσεων – εκτιμήσεων που αναφέρονται στην Χώρα κατά τις τελευταίες ημέρες και είναι αποφασισμένος σήμερα να μηδενίσει την έκθεσή του στην εγχώρια Αγορά. Μάλιστα αγνοεί το ανοδικό ξεκίνημα και “στήνει” τις εντολές του προς πώληση.

Ξαφνικά βγαίνει η είδηση για κοινό ανακοινωθέν Merkel, Sarkozy και η Αγορά γυρίζει εντυπωσιακά, ενώ δείχνει να αλλάζει και το κλίμα στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε άλλο από τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, το “ticker” γεμίζει “πράσινο” και οι traders τρέχουν να προλάβουν το “τρένο που φεύγει”. Ο δικός μας trader όχι μόνο αποσύρει τις υπάρχουσες εντολές πώλησης, αλλά τρέχει και αυτός να ακολουθήσει την ανοδική αντίδραση, καθώς το “πράσινο” των τιμών ασκεί μία ακατανίκητη έλξη στους “παίκτες”, για να επιστρέψει στις τάξεις των πωλητών μόλις φάνηκε ότι η ανοδική αντίδραση θα εκτονωνόταν μάλλον άδοξα.

Σύμφωνα με όσους ασχολήθηκαν με την ψυχολογία των Αγορών, το “ticker” είναι η “σημαία στην μάχη”. Όσο η “σημαία” παραμένει “όρθια” ο “στρατός” ακολουθεί με ενθουσιασμό.
Μόλις πέσει η “σημαία” επιστρέφει η επιφυλακτικότητα και πολύ γρήγορα ο φόβος στις τάξεις των μέχρι πρότινος “ενθουσιασμένων” αγοραστών (!)

Σε αυτή την περίπτωση υπεισέρχεται και η λεγόμενη “ποιότητα” του χρήματος που διακινείται.
Σε μία Αγορά έρμαιο της μεταβλητότητας, είναι τεράστια υπόθεση αν τα “χαρτιά” βρίσκονται σε χέρια επενδυτών με ισχυρά κεφάλαια και γερά νεύρα, ή σε “χέρια που τρέμουν” (!)

Επιστρέφοντας στην ειδησεογραφία της ημέρας, στα μέσα του Οκτωβρίου θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του σχεδίου για την εθελοντική ανταλλαγή των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Με δεδομένη την πτώση των τιμών των Ελληνικών ομολόγων από τα τέλη Ιουλίου που εισήχθη το PSI, οι τρέχουσες αποτιμήσεις δημιουργούν πλέον ισχυρό κίνητρο στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, εξέλιξη που αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας του εγχειρήματος, εκτιμούν οι αναλυτές της JP Morgan, που “είδαν” και θετικά σημεία στο πρόσφατο deal Alpha BankEurobank.

Αντίθετα υπό συνεχή πίεση παραμένουν οι Αγορές ομολόγων.

Ειδικότερα, η Ιταλία άντλησε, σήμερα, 6,5 δισ. ευρώ (έναντι στόχου για 5 - 7 δισ. ευρώ) από τη δημοπρασία ομολόγων, όπου περιλαμβάνεται και η έκδοση ενός νέου 5ετούς τίτλου, του οποίου η απόδοση ανήλθε στο 5,60%, επιτόκιο που αποτελεί ρεκόρ για την Ιταλία από την ένταξη της Χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ιταλικά CDS 5ετίας ξεπέρασαν τις 500 μονάδες, μιας και τα νέα ιστορικά υψηλά για τα Ελληνικά spreads και CDS δεν αποτελούν είδηση.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου περιμένει η Citigroup την περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης.

Η Ελλάδα βρίσκεται έτσι και αλλιώς κοντά στον “πάτο” των αξιολογήσεων, με το τελευταίο επεισόδιο των υποβαθμίσεων, στην κατηγορία “default” να αναμένεται σύντομα, μόλις πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης (πιθανότατα αυτό να φέρει το τελευταίο κύμα ρευστοποιήσεων από funds, που λόγω καταστατικού θα αναγκαστούν να μηδενίσουν θέσεις στην Σοφοκλέους).

Εξάλλου, ο οίκος εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα, στα επόμενα 2- 3 χρόνια, οι οικονομίες των Ιταλία, Ισπανία Κύπρος, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα υποβαθμιστούν περαιτέρω. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Citi εκτιμά ότι αρνητικό outlook θα δοθεί στις Γαλλία και Αυστρία, ενώ για την Μ. Βρετανία, αν και δεν εκτιμά ότι επίκειται υποβάθμισή της, σημειώνει ότι πρόκειται για “αδύναμο ΑΑΑ” λόγω της εκτίναξης του δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Ο οίκος, με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα των 2-3 ετών, κάνει επίσης λόγο για υποβάθμιση των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Πάνω από τους μισούς διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης πιστεύουν ότι η περιφέρεια θα διολισθήσει σε ύφεση στους επόμενους 12 μήνες, γεγονός που έχει κατεβάσει τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2009, σύμφωνα με έρευνα. Από την έρευνα μεταξύ των fund managers που πραγματοποίησε η Bank of America Merrill Lynch, προκύπτει ότι το 55% των διαχειριστών περιμένουν ότι η Ευρώπη θα υποστεί δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής πραγματικής ανάπτυξης μέσα στο 12μηνο (που είναι ο επίσημος ορισμός της ύφεσης). Το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του Ιουλίου ήταν μόλις 14%.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, Στο ταμπλώ του 20αρη, περισσότεροι οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο.

Από τους θετικά διακριθέντες, τα μεγαλύτερα κέρδη (+4,84%) και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο για την ΔΕΗ, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η το επενδυτικό fund “Silchester International Investors LLP” αύξησε την θέση του στο 10,02%.

Το ίδιο fund, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, ήλεγχε το 6,37% των δικαιωμάτων ψήφου της Επιχείρησης την 1η Νοεμβρίου 2010.

Τεχνικά, απέχει πολύ η πρώτη αντίσταση των 6,70 ευρώ, που θα δώσει απλά ενδείξεις αλλαγής της μακροχρόνιας πτωτικής τάσης.

Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για Εθνική, Πειραιώς και MPB, με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Βιοχάλκο και Ελ. Πετρέλαια και αμετάβλητοι οι Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο και MIG.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 4% για Ελλάκτωρα και Coca-Cola, του 2% για ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 27 μονάδων, με υψηλό τις 862,94 (14.33) και χαμηλό τις 835,46 (16.45) για να κλείσει τελικά στις 843,12 μονάδες με απώλειες 0,51%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 64 εκατ. από τα οποία τα 5,3 αφορούσαν “πακέτα”.

Υποφερτή η τελική εικόνα με 67 ανοδικές μετοχές έναντι 53 πτωτικών και 22 τίτλοι έκλεισαν μα κέρδη από 5 έως 16,67%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Παρά το διαφαινόμενο ρίσκο των προβλέψεων, ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ), αποφάσισε με τις τεχνικές του γνώσεις να βοηθήσει την στήλη:

“Το καθοδικό φλερτ με το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων έδωσε την ευκαιρία στον εγχώριο Τραπεζικό δείκτη για ένα γρήγορο ανοδικό retracement 80 μονάδων φέρνοντάς τον έτσι σε αντιπαράθεση με τη βραχυχρόνια αντίσταση των 575 μονάδων.

Επίπεδο, που αποτελούσε σημαντικό προπύργιο στήριξης την περίοδο του 1994. Πιθανή εκπλήρωση τουλάχιστον δύο συνεχόμενων κλεισιμάτων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών πάνω από τις 575 μονάδες θα προσέθετε πόντους στο σενάριο “επιθετικής” ανοδικής κίνησης προς την περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ της γραμμικής αντίστασης των 670 μονάδων και του απλού κινητού μέσου των 34 ημερών, στις 690 μονάδες.

Στην αντίθετη περίπτωση, που δείκτης “επανακυλήσει” κάτω από τις 500 μονάδες τότε το επόμενο διαγραμματικό επίπεδο στήριξης εντοπίζεται στο χαμηλό του Δεκεμβρίου του 1992, στις 395 μονάδες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η έντονη μεταβλητότητα των Τραπεζικών μετοχών στις τελευταίες εβδομάδες με τα ποσοστά ανόδου ή καθόδου να φτάνουν ανέτως τους διψήφιους αριθμούς. Στατιστικώς όταν ένα προϊόν ή δείκτης μετά από μακρά περίοδο πτώσης πραγματοποιεί τέτοιες διακυμάνσεις έχει αυξημένες πιθανότητες να κτίζει σταδιακά τον πυθμένα λήξης της πτώσεως”.

“Ισχυρές απώλειες έχει πραγματοποιήσει από τα υψηλά Μαΐου (Κορυφή S: 7600) ο Γερμανικός δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης DAX 30 “σβήνοντας” μέσα σε λίγους μήνες ότι με κόπο κατέκτησε από τον Ιούλιο του 2009.

Η έντονη αυτή καθοδική κίνηση έχει φέρει τον δείκτη πολύ γρήγορα προς το “μαξιλάρι” της ζώνης των 5302 με 5000 μονάδων. Έτσι το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η διατήρηση ή μη του δείκτη πάνω από τη σημαντική μακροχρόνια στήριξη (σε επίπεδο διημέρου), που παρέχει η περιοχή των 5000 μονάδων, σημείο, όπου και διερράγη καθοδικά για λιγότερο από τρεις συνεδριάσεις”.

“Σε διαγραμματικό “τραμπολίνο” έχει εξελιχθεί για τον Αμερικανικό δείκτη S&P 500 η περιοχή στήριξης των 1118 με 1135 μονάδων αποτυπώνοντας από τις αρχές Αυγούστου συνεχόμενα διημερήσια candlestick με μεγάλη “κάτω σκιά”. Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό θα προκληθεί με την επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 1220 μονάδων.

Κίνηση η οποία εάν επιτευχθεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα “σπρώξει” τον δείκτη προς τον Exponential κινητό μέσο των 100 διημέρων, στις 1240 μονάδες. Στη περίπτωση όμως, που ο δείκτης σπάσει καθοδικά το όριο στήριξης των 1118 μονάδων τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια άμεση βύθιση προς το σημείο κλειδί του 2010, τις 1040 μονάδες.

Προς το παρόν πάντως οι περισσότεροι τεχνικοί δείκτες παραμένουν αρνητικοί ως προς το σενάριο καθοδικής διάτρησης του επιπέδου των 1135 μονάδων”.

“Σε έναν πολύ ενδιαφέρον τριγωνικό σχηματισμό έχει εγκλωβιστεί από τις αρχές Αυγούστου το μελλοντικό συμβόλαιο του Sweet Crude Oil. Η άνω πλευρά του σχηματισμού εντοπίζεται στα $91 ενώ η κάτω πλευρά η οποία έχει και γωνία κλίσης 67° εντοπίζεται στα $85,4.

Έτσι ενώ η ανοδική διάσπαση των $91 θα δώσει κίνηση προς τα $94,5 με $96 η καθοδική τμήση της κάτω πλευράς στα $85,4 θα επαναφέρει το συμβόλαιο προς την περιοχή της πρώτης στήριξης των $79,2. Με τη μεσοπρόθεσμη τάση να έχει γυρίσει από ανοδική σε πτωτική μετά και τη καθοδική διάσπαση του απλού κινητού μέσου των 122 ημερών (ΚΜΟ 122: 98 ) στην περιοχή των $99, το ανοδικό σενάριο φαίνεται να είναι πολύ πιο “ευαίσθητο” σε σχέση με το καθοδικό.
 
Η εκδήλωση όμως μιας βίαιης πτωτικής κίνησης προς το επίπεδο των $79,2 είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ένα νέο καθοδικό κύκλο βάζοντας ως στόχο τον τετραπλό πυθμένα του 2009 και 2010, στα $69,2”.

---- ΧΠΑ

Η έντονη μεταβλητότητα σε συνδυασμό με τις μετακυλίσεις θέσεων, αύξησαν περαιτέρω τις συναλλαγές.

Περίπου αντίστοιχη κίνηση στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, με αποτέλεσμα ο πρώτος μήνας να κλείσει με μικρή υποτίμηση 0,15%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 35872, τιμή εκκαθάρισης 351,91) κινήθηκαν μεταξύ 346,25 και 363,75 μονάδων. Μετακυλίσεις “short” θέσεων από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ήταν στο 68% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν εδώ χαμηλός στα 650 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (473 δικαιώματα αγοράς και 177 δικαιώματα πώλησης).

Μειώθηκε ο δανεισμός τίτλων (240000 Πειραιώς, 19100 ΓΕΚ, 7400 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (17549), Alpha Bank (4363), Πειραιώς (4584), Eurobank (3087), ΟΤΕ (47834), Αγροτική (677), ΔΕΗ (1606), Κύπρου (1217), Μυτιληναίο (1528), ΟΠΑΠ (786), Ταχ. Ταμιευτήριο (1672), MIG (2266), Ελ. Πετρέλαια (135), Motor Oil (187), Intralot (802), ΕΧΑΕ (177), ΓΕΚ (100540), MPB (1576), Ελλάκτωρα (815), Σιδενόρ (297).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 13/9 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: ΕΧΑΕ (10000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8511698 τεμ.), Εθνική (14257066 τεμ.), Πειραιώς (18525378 τεμ.), ΟΤΕ (5388297 τεμ.), MIG (4404413 τεμ.), MPB (5285915 τεμ.), Eurobank (18184592 τεμ.) Κύπρου (4657431 τεμ.).
Ας σημειωθεί ότι 10766 συμβόλαια λήξεως Σεπτεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Επίσης ας σημειωθούν τα 150 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Δεκεμβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 2,80 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/509/15.05.09, η διαχειρίστρια εταιρεία MARSHALL WACE LLP γνωστοποιεί ότι την 12/09/2011 κατείχε καθαρή ανοικτή θέση μεγαλύτερη του 0,10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Επενδυτής: Marshall Wace LLP. Εκδότης: Εθνική Τράπεζα Α.Ε. Αριθμός μετοχών (12/09/2011): -1.988.625. % ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου (12/09/2011): -0,208%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v