Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια να κρατηθούν τα τελευταία “οχυρά”

Μετά από 7 πτωτικές συνεδριάσεις ενεργοποιήθηκαν αγοραστές στον τραπεζικό κλάδο και κατ΄ επέκταση στον 20αρη. Κέρδη για ΕΤΕ (3,54%), ΠΕΡΙ (7,03%), Αlpha (5,96%). Πτώση για ΑΤΕ (8,96%).

Για "γερμανική επίθεση" στο ΧΑ έκαναν λόγο πηγές της αγοράς θυμίζοντας πως σαν σήμερα το 1941 ξεκίνησε στην Ελλάδα η εισβολή Γερμανικών στρατευμάτων.

Τότε οι συνδυασμένες δυνάμεις τις Ελλάδας και της Βρετανικής Κοινοπολιτείας πολέμησαν με υπομονή, όμως υστερούσαν σε αριθμό και εξοπλισμό και τελικά κατέρρευσαν. Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου 1941.

Σήμερα το Χ.Α. μετά από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και την ψυχολογία στα τάρταρα, δέχθηκε μία ακόμα "Γερμανική" επίθεση και ήταν πασιφανές ότι αν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα “ένστικτα επιβίωσης” δεν αποκλείεται η συνεδρίαση να ολοκληρωνόταν με ένα εντυπωσιακό “sell off”.

Η ενεργοποίηση αγοραστών στον Τραπεζικό κλάδο και κατ΄ επέκταση στον 20αρη, με την βοήθεια της ανοδικής αντίδρασης των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών και τις χαμηλές αποτιμήσεις, “τράβηξε” τον Γενικό Δείκτη από το χαμηλό ημέρας των 1468,65 μονάδων (-1,4%) και αν μη τι άλλο η Σοφοκλέους “αγόρασε χρόνο”.

Έτσι οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα κληθούν να δείξουν αν η σημερινή αντίδραση ήταν απλά μία ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε καλύτερες τιμές, ίσχυσε το “σε 8 συνεδριάσεις η 1 δώρο” και θα αποδειχθεί μία ακόμα “bull trap” στους “άφρονες traders”, ή κάπου εδώ η Αγορά θα ισορροπήσει και θα περιμένει τις επόμενες ειδήσεις προκειμένου να κινηθεί ανάλογα.

Οι περισσότεροι αναλυτές παραμένουν εξαιρετικά φειδωλοί και συγκρατημένοι, αμφισβητώντας ότι το Χ.Α. χωρίς είδηση μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους που προκαλούν η πιθανολογούμενη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους και η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, η οποία θα αυξήσει το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου της τρόικας και θα προσθέσει κι άλλες δυσκολίες στις Ελληνικές Τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, ενθαρρυντική εξέλιξη αποτελεί προς το παρόν η ανάκτηση του ψυχολογικού ορίου των 1500 μονάδων.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά κυρίως των ξένων χαρτοφυλακίων, που κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ήταν περίπου μόνιμα στην πλευρά των πωλητών.

Ασφαλώς υπάρχει και η πιο απαισιόδοξη σχολή σκέψης και μάλιστα δείχνει να έχει και σημαντικά επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν οι καταλύτες, δεν υπάρχει κάποιο θετικό νέο ή στοιχείο για την Ελληνική οικονομία, υποστηρίζουν οι απαισιόδοξοι που δεν αποκλείουν το Χ.Α. να δώσει μία ανοδική διόρθωση, όμως τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Όσο τα αδιέξοδα της οικονομίας και της Χώρας είναι τόσο μεγάλα, η εμμονή στην Ελληνική Αγορά θα συνεχίσει να δείχνει προβληματική και θα επικρατούν η αβεβαιότητα και ο φόβος για το ενδεχόμενο να μην έχουμε δει τα χειρότερα, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία για την οικονομία δεν είναι θετικά, η κατάσταση επιδεινώνεται από την παραφιλολογία, αλλά και από την απραξία - κούραση της Κυβέρνησης, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Στον ορίζοντα δε διαφαίνονται θετικές ειδήσεις και σημάδια ανάκαμψης και οι συμμετέχοντες στην Αγορά διακρατούν ρευστότητα αναμένοντας το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που θα ανακοινωθεί στις 15 Απριλίου.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, το πρώτο Γερμανικό χτύπημα σήμερα ήλθε από την Deutsche Bank που έδωσε ένα ακόμα “hair cut” στις τιμές – στόχους των Ελληνικών Τραπεζών, τονίζοντας ότι αναμένει πως το 2011 θα είναι παρόμοιο, αν όχι και χειρότερο, αν οι Τράπεζες αναγκαστούν να αποκοπούν από την ΕΚΤ με απότομο τρόπο. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του Κρατικού χρέους, επισημαίνεται.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι οι Ελληνικές Τράπεζες θα εξακολουθήσουν την αμυντική τους στάση με απομόχλευση δανείων και περικοπή κόστους, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Το επόμενο χτύπημα στην ψυχολογία των ελάχιστων (πλέον) εμπλεκομένων με το Χ.Α. ήλθε από τους Financial Times Deutschland, σύμφωνα με το δημοσίευμα των οποίων η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους δεν θεωρείται πλέον ότι είναι απίθανη, καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να "βγει" στις Αγορές το 2012 και να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της.

Αυτό επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι αρκετών Χωρών-Μελών της Ευρωζώνης στους "Financial Times Deutschland", χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται. Μάλιστα, σύμβουλος ενός εκ των Ηγετών Χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε στην εφημερίδα πως η επιμήκυνση και η αύξηση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα ήταν πολιτικά αδύνατες και ως εκ τούτου απαιτείται ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε πως "θα πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο Β" για την περίπτωση όπου η Ελλάδα χρειαστεί επιπλέον χρηματοοικονομική βοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Κυβέρνηση, αντί να ομιλεί πολύ και να διαψεύδεται περισσότερο θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς η Αγορά δεν μπορεί να “ανασάνει” όταν αισθάνεται να επικρέμεται πάνω της ο “πέλεκυς” της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Καθημερινά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τελικά, η Χώρα δε θα μπορέσει να διαχειριστεί το Δημόσιο χρέος της και ότι αργά ή γρήγορα, θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε μία αναδιάρθρωσή του.

Οι Αγορές, επί μήνες, εκφράζουν μόνιμα αυτή την άποψη (που σταδιακά ασπάζονται όλο και περισσότεροι ακαδημαϊκοί, αναλυτές, ακόμη και πολιτικοί) και αποκλείεται όλοι αυτοί να έχουν συνωμοτήσει εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία στο ουσιώδες θέμα των αποκρατικοποιήσεων συνεχίζει να θυμίζει την “γάτα που κυνηγάει την ουρά της”.

Μάλιστα η επικείμενη ανακοίνωση του ελλείμματος του 2010, από την Eurostat δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ακόμα μία μεγάλη οικονομική, αλλά και πολιτική αποτυχία της παρούσας Κυβέρνησης.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο χρόνος και οι επιλογές στενεύουν ασφυκτικά και για να μην επιστρέψουν δριμύτερα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ίσως είναι προτιμότερο η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μία “φιλική” αναδιάρθρωση χρέους, σε συνεργασία με την τρόικα και τους πιστωτές της.

Άλλωστε κάθε μήνας που περνάει, το χρέος όχι μόνο μεγαλώνει, αλλά το παλαιό αντικαθίσταται από νέο ενυπόθηκο και αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις.

Ίσως λοιπόν το Κυβερνητικό επιτελείο να προχωρήσει σε ένα δραματικό “stop loss” στις δηλώσεις καθησυχασμού και να δει πιο ρηξικέλευθες λύσεις που μετά τους πρώτους κραδασμούς θα απομακρύνουν την αβεβαιότητα που έχει επικαθήσει στην Αγορά, Χρηματιστηριακή και μη και δεν αποκλείεται αυτό μεσοπρόθεσμα να γίνει δεκτό με ανακούφιση από τις Αγορές (!)

Θετική εικόνα σε Ευρώπη και Wall Street (στο ξεκίνημα), αν και οι συγκρατημένες φωνές δείχνουν να πολλαπλασιάζονται αξιοπρόσεκτα.

Η φετινή χρονιά μοιάζει όλο και περισσότερο με το 2008, πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers – με διαφορά ότι τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα αυτή τη φορά, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Simon Derrick, επικεφαλής ανάλυσης συναλλάγματος της Bank of New York Mellon.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο ενός μήνα του αργού στο Nymex, για παράδειγμα, διαπραγματεύεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό του Απριλίου του 2008, τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξάνονται με παρόμοιο ρυθμό παγκοσμίως και το ευρώ έχει ζήτηση καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, εκτιμά ο Derrick.

Ακόμη και η ισοτιμία δολαρίου/γεν, συνεχίζει ο Derrick, θυμίζει με ανατριχιαστικό τρόπο τις τιμές που σημειώνονταν πριν την κατάρρευση της Bear Stearns. Η μία μεγάλη διαφορά μεταξύ των πρώτων μηνών του 2008 και του 2011 είναι ότι αυτή τη φορά, οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι, σημειώνει ο αναλυτής της Bank of New York.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του Χ.Α. ασφαλώς και έκαναν εντύπωση τα νέα ιστορικά χαμηλά για Αγροτική και Βωβό (που ανακοίνωσαν αυξήσεις κεφαλαίου) και οι σημαντικές πιέσεις στον τίτλο της Εμπορικής.

Από εκεί και πέρα το δεύτερο μισό της συνεδρίασης, έμοιαζε περισσότερο σε “πάρτι για μεγάλους”, κάτι που επιβεβαιώνεται από το +3,71% του Τραπεζικού δείκτη, το +3,08% του FTSE, έναντι του +1,38% του FTSEM και του +0,71% του FTSES.

Μόλις τρεις οι υστερήσαντες τίτλοι στο ταμπλό του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Αγροτική (-8,96%), Motor Oil (-1,45%), Jumbo (-1,55%).

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για την Πειραιώς (+7,03%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 5% ακολούθησαν οι Ταχ. Ταμιευτήριο, ΟΤΕ, Alpha Bank. Κέρδη μεγαλύτερα των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων για Ελλάκτωρα και Eurobank και των τριών για Τιτάνα και Εθνική. Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν τα υπόλοιπα blue chips.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με “νότια” πορεία και υποχώρησε μέχρι τις 1468,65 μονάδες (11.32). Όμως από εκεί και πέρα ακολούθησε περίπου μόνιμη πλαγιοανοδική αντίδραση και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 1528,67 μονάδες με κέρδη 2,63%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 115 εκατ. από τα οποία τα 6 αφορούσαν “πακέτα”.

Μάλλον αδύναμη για τα κέρδη του Δείκτη η τελική εικόνα με 96 ανοδικές μετοχές έναντι 62 πτωτικών, 21 τίτλοι με κέρδη από 5 έως 15,25%, αλλά και άλλοι 25 με απώλειες από 5 έως 19,35%.

Σε επιμέρους μετοχές, ασφυκτική πίεση με αξιοπρόσεκτο όγκο συναλλαγών σε Euromedica, Alapis (νέο ιστορικό χαμηλό), Δομική Κρήτης, ΔΟΛ, ενώ αντίθετα ο τίτλος της Reds κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και αύξησε και τις συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ και νέα πτώση σημείωσαν οι καταθέσεις Νοικοκυριών και Επιχειρήσεων στις Ελληνικές Τράπεζες, τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Τον Απρίλιο συμπληρώνεται ένα έτος για την Ελληνική οικονομία αφότου λήφθηκε η απόφαση προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης που διαμόρφωσε από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ, αποδεχόμενη παράλληλα την εκπλήρωση των όρων ενός ανά τακτά διαστήματα επικαιροποιούμενου μνημονίου, υπενθυμίζει ο Δημήτρης Τζάνας.

Όπως πλέον έχει γίνει αντιληπτό, η μη προσφυγή στο πακέτο βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ θα οδηγούσε στη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων με δραματικές στη συνέχεια συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του συνόλου των πολιτών της Χώρας, απόφαση που πιθανότατα ουδεμία Κυβέρνηση μπορούσε να λάβει.

Ένα έτος μετά, έχουν όλοι αντιληφθεί τι σημαίνει η εφαρμογή των όρων του μνημονίου καθώς η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή και η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν ριζικά τη ζωή όλων.

Στην παρούσα φάση, η εφαρμογή των όρων του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε σοβαρή ύφεση (ΑΕΠ: -4,5% το 2010, Ανεργία: 14,8% το Δεκέμβριο) καθώς η προσπάθεια περιστολής των ελλειμμάτων επιδιώκεται μέσω της περικοπής των Δημόσιων δαπανών (μισθολογικών κυρίως) και της αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Το επιδιωκόμενο δε αποτέλεσμα είναι η μέσω του αποπληθωρισμού (των τιμών, των μισθών και των περιουσιακών στοιχείων δηλαδή των ακινήτων ή κινητών αξιών) διαμόρφωση ευνοϊκότερου επενδυτικού περιβάλλοντος ώστε μελλοντικά να δρομολογηθεί η ανάπτυξη.

Λείπει ωστόσο εμφανώς οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο σχέδιο σε σχέση με την αναπτυξιακή διαδικασία (στόχοι και μέσα με τα οποία μπορεί να υλοποιηθεί) ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται να συνεχισθεί η δημοσιονομική προσπάθεια περιστολής ελλειμμάτων, να προωθηθούν αποκρατικοποιήσεις και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Επομένως, έχουμε ουσιαστική μεταφορά της ευθύνης στην Ελληνική πλευρά καθώς η Κυβερνητική πολιτική πρέπει στο εξής να γίνει ιδιαιτέρως αποτελεσματική σε όλους τους τομείς.

Για τη διαδικασία αυτή μόνο σκεπτικισμός μπορεί να διατυπωθεί με βάση τα ιστορικά πεπραγμένα του πολιτικού μας συστήματος τα τελευταία 30 χρόνια, οπότε κλιμακώνεται το πρόβλημα του δημόσιου χρέους ως προς το ΑΕΠ (από 60% το 1980 στο 148,6% το 2010).

Ωστόσο, ίσως η παρουσία της τρόικας να αποτελέσει αυτή τη φορά τον καταλύτη για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου στην προσπάθεια συμμόρφωσής του με τις μνημονιακές απαιτήσεις ( όπως ιστορικά είχε συμβεί μετά την εφαρμογή του ΔΟΕ στην περίοδο 1893-1912 αλλά και κατά την περίοδο 1993-2000 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ΟΝΕ), με αποτέλεσμα τη ραγδαία αποκλιμάκωση της σχέσης χρέους ως προς το ΑΕΠ μέσω κυρίως της επανέναρξης της ανάπτυξης.

Τότε ασφαλώς θα υπάρξει και αυτόνομη πορεία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο έστω και αν παραμένει ταραγμένο το διεθνές οικονομικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα (γεγονότα Β.Αφρικής, καταστροφές στην Ιαπωνία, ανοδική πορεία πετρελαίου).

Από εκεί και μέρα και σύμφωνα με την άποψη του επενδυτικού συμβούλου της Proton Bank, μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση δείχνει να μένει “μετεξεταστέα” αν κριθεί σύμφωνα με τις αντιδράσεις του Χ.Α. κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι επενδυτές νιώθουν ότι η Κυβερνητική στασιμότητα σε μεγάλα ζητήματα “γεννά” καινούργια προβλήματα τα οποία είναι αμφίβολο να αντιμετωπισθούν σε χρόνους που προβλέπει το μνημόνιο.

Και αν η Χρηματιστηριακή Αγορά μπορεί να είναι “όχημα” προσδοκιών και για αρκετούς ελπίδας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει “όχημα” βελτίωσης της Κυβερνητικής εικόνας αν δεν είναι ουσιαστική και κυρίως να καταγραφεί στη συνείδηση των επενδυτών. Αναμφίβολα έγιναν πράγματα που δεν τολμούσε καμία Κυβέρνηση να κάνει στο παρελθόν αλλά πρέπει να υλοποιηθούν ίσως και τα πιο δύσκολα.

Οι επιρροές των ξένων επενδυτών στην εγχώρια αγορά είναι καθοριστικής σημασίας και διαμορφώνουν κλίμα για “βελούδινη” λύση του χρέους της Χώρας. Άλλωστε στη Χρηματιστηριακή “πιάτσα” κάνουν ήδη λόγο για αναδιάρθρωση χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορισθεί ο χρόνος εκδήλωσής της., επισημαίνει ο κ. Τζάνας.

Απόλυτα φειδωλός και συγκρατημένος ο Μάνος Χατζηδάκης, περιορίζεται να τονίσει ότι η επιφυλακτικότητα της Αγοράς θα παραμείνει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κινήσεων και θα αποτυπώνεται στον πολύ χαμηλό τζίρο και στις σχετικά αδύναμες ανοδικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε βραχυπρόθεσμα υποτιμημένους τίτλους.

Αφήστε λίγες μονάδες ανόδου για τους βιαστικούς” συμβουλεύει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, που περιμένει συνεχή κλεισίματα του Δείκτη υψηλότερα των 1550 μονάδων για να πεισθεί για πιθανή αναστροφή της τάσης.

Μέχρι τότε συνιστά περισσότερο στάση αναμονής σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις και αποφυγή της αύξησης των θέσεων όσο η εικόνα παραμένει αναιμική και ο τζίρος δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για μια δυναμικότερη αντίδραση.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που αύξησε σημαντικά τις συναλλαγές.
Τα συμβόλαια του 20αρη, με σχετικά καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μείωσαν τις υποτιμήσεις στο 0,20%.

Μικτές κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11544, τιμή εκκαθάρισης 696,44) κινήθηκαν μεταξύ 660 και 699 μονάδων.

Αυξήθηκε κάπως ο δανεισμός τίτλων (14000 Alpha Bank, 20500 Εθνική, 68400 Eurobank, 8900 Coca-Cola, 502400 Πειραιώς, 65000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 20000 Τέρνα Ενεργειακή), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3739), Alpha Bank (1821), Πειραιώς (3808), Eurobank (1219), ΟΤΕ (1832), Ταχ. Ταμιευτήριο (865), ΔΕΗ (497), Μυτιληναίος (611), Αγροτική (2226), ΟΠΑΠ (665), MPB (701), ΓΕΚ (248), Ελ. Πετρέλαια (132), Κύπρου (384), MIG (200).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 6/4 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (928742 τεμ.), ΟΤΕ (60612 τεμ.), Alapis (42584 τεμ.), Alpha Bank (20240 τεμ.), Eurobank (48722 τεμ.), Πειραιώς (136620 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (40000 τεμ.).
Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (33217 τεμ.), Alpha Bank (15000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10594945 τεμ.), Eurobank (13616536 τεμ.), Εθνική (11994778 τεμ.), Πειραιώς (6955543 τεμ.), MPB (4496164 τεμ.), Κύπρου (5650508 τεμ.), MIG (7451254 τεμ.), Αγροτική (4617620 τεμ.).
Ας σημειωθούν τα 300 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΤΕ, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 8,00 ευρώ και τα 210 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, ίδιας λήξης, με τιμή εξάσκησης τα 6,00 ευρώ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 05/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (97.034) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 04 Απριλίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 06/04/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (100.034) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 05 Απριλίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v