Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύθραυστες ισορροπίες - Κρατά τις 680 ο FT 20

Κρατά προσώρας την περιοχή των 675-680 μονάδων ο δείκτης FTSE-20. Οριακά πάνω από τα 6 ευρώ η Εθνική Τράπεζα. Κέρδη για Alpha Bank, Eurobank, αλλά και Μυτιληναίος, Motor Oil, Βιοχάλκο. Πτώση για Τιτάνα (2,6%), ΕΛΠΕ (0,96%).

Ακόμη μία προσπάθεια να εξισορροπήσει η διακύμανση βασικών δεικτών και μετοχών επιχειρείται από την αρχή της συνεδρίασης.

Με τον Γ.Δ. οριακά στις 1.493, τον FTSE-20 στις 685,72 μονάδες, σε μία κίνηση που προς ώρας επιβεβαιώνει την τεχνικότητα συγκεκριμένων ζωνών στήριξης.

Εν προκειμένω για τον FTSE-20, σημείο αναφοράς κυρίως των βραχυπρόθεσμων παραμένουν οι 675 - 680 μονάδες.

Μερίδα παραγόντων της αγοράς θεωρεί ισχνή και εξαιρετικά αμφίβολη για τη συνέχεια την όποια προσπάθεια και αυτό γιατί βασικοί δείκτες, μετοχές έρχονται μετά από ένα συνεχόμενο αρνητικό σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων.

Σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκαιο, ωστόσο, από την αρχή της διόρθωσης (από τα τοπικά υψηλά της 28/3) ζητούμενη ήταν η επιβεβαίωση ή όχι, της τελευταίας περιοχής στήριξης των 6,75-6,80 για τον FTSE-20.

Από εκείνα τα τοπικά υψηλά υπήρχαν αρκετοί παίχτες που πόνταραν στην προοπτική προεξόφλησης αρνητικών φημών, εξελίξεων και στο ενδεχόμενο υποχώρησης της αγοράς προς τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Εν πάσει περιπτώσει, όσο λειτουργεί η ζώνη στήριξης, κυρίως για τον 20άρη, το παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί… χαμένο.

Πριν από λίγο η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνονταν στα 6,05 ευρώ, της Eurobank στα 4,17 ευρώ, της Alpha Bank στα 4,41 ευρώ, της Πειραιώς στα 1,32 ευρώ και του ΤΤ στα 3,25 ευρώ.

Από τον FTSE-20, υψηλότερα αντιδρούν μετοχές των Motor Oil, Μυτιληναίο, Marfin, Βιοχάλκο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v