Στη δίνη των υποβαθμίσεων η Σοφοκλέους

Η νέα προειδοποίηση για υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch, διατήρησε την επιφυλακτικότητα στο ΧΑ. Στα θετικά, ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 71 συνεδριάσεων. Στα 6,3€ η ΕΤΕ με πτώση 3,5%.

Το Χ.Α. συνεχίζει να στροβιλίζεται στους γνωστούς ρυθμούς εσωστρέφειας, καθώς αυτούς επιβάλει η “ορχήστρα” των γνωστών τριών οίκων αξιολόγησης και απ΄ ότι δείχνει η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων, δύσκολα η Σοφοκλέους θα ξεφύγει από τους εσωτερικούς της προβληματισμούς, ακόμα και αν οι διεθνείς Αγορές συνεχίσουν να επιμένουν στον θετικό τους βηματισμό.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και υπενθυμίζοντας τον τελευταίο γύρο “απειλών” από τους οίκους αξιολόγησης, τον “χορό” άνοιξε η S&P στις 2/12 όταν και έθεσε την αξιολόγηση ΒΒ+ της Ελληνικής οικονομίας σε “credit watch” για πιθανή υποβάθμιση, ενώ για τον λόγο αυτό έθεσε στον προθάλαμο υποβάθμισης της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης και τους ΔΕΗ και Τιτάν.

Στις 16/12 είναι η σειρά της Moody΄ς να θέσει σε “credit watch” την αξιολόγηση Ba1 την αξιολόγηση του Ελληνικού χρέους και μία μέρα μετά, υπό επιτήρηση για πιθανή αρνητική υποβάθμιση θέτει η Moody΄s τις αξιολογήσεις (debt, deposit ratings) έξι Ελληνικών Τραπεζών και πιο συγκεκριμένα τις Εθνική, Πειραιώς, Αγροτική, Αττικής, Eurobank, Alpha Bank, ενώ θέτει υπό επιτήρηση και τον δείκτη χρηματοοικονομικής ισχύος των Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank.

Και βέβαια χθες ήλθε η Fitch να επιβεβαιώσει τις φήμες και τους φόβους της Αγοράς και να θέσει σε “rating watch negative” την αξιολόγηση ΒΒΒ- της Ελλάδας, συμπληρώνοντας το “παζλ”.

Με αυτά τα δεδομένα η επιφυλακτικότητα και οι ανησυχητικά χαμηλοί τζίροι στο Χ.Α. δείχνουν απόλυτα φυσιολογικό επακόλουθο, καθώς οι λίγοι αγοραστές και οι περισσότεροι εν δυνάμει πωλητές απλά προσπαθούν να “μαντέψουν” την επόμενη μέρα. Επίσης η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρήσει την μεταβλητότητα, καθώς όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει η στήλη αρκούν λίγες εντολές σχετικού ειδικού βάρους σε Δεικτοβαρείς τίτλους για να αλλάξουν την ημερήσια τάση της Αγοράς.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση έδωσε τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων 71 συνεδριάσεων (ο αμέσως χαμηλότερος στην συνεδρίαση της 13/9 με 57,6 εκατ.), οι δημοπρασίες έκλεισαν τον Δείκτη περίπου 9 μονάδες υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας, καθώς οι πωλητές είχαν αναλάβει επιθετικότερες πρωτοβουλίες λίγο μετά τις 16.45, κλείνοντας στο υψηλό ημέρας τους Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Κύπρου, Jumbo, MPB, MIG και βέβαια ίσως αξίζει υποσημείωσης η ανοδική διάθεση που επέδειξε ο τίτλος της Γενικής, μετά το “πακέτο” των 1550000 τεμ. που άλλαξε χέρια στα 2,17 ευρώ.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την τεχνική εικόνα, το γεγονός ότι ο Δείκτης παραμένει χαμηλότερα από τον απλό ΚΜΟ των 30 ημερών και ο FTSE χαμηλότερα από την θεωρούμενη, μέχρι πρότινος, ισχυρή ζώνη στήριξης 709 – 700, μόνο αρνητικά μηνύματα μπορεί να δίνει.

Κατά πολλούς το Χ.Α. απογοητεύτηκε εντονότατα από τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και σε συνδυασμό με την αρνητική εικόνα της εγχώριας πραγματικής οικονομίας, δύσκολα θα αποφύγει να βάλει σε δοκιμασία της στήριξη των 1380 μονάδων.

Αν και οι τιμές δεκάδων μετοχών βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, οι περισσότερες από αυτές θα συνεχίσουν να υποφέρουν από την έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά και από την παντελή αδιαφορία των βασικών μετόχων.

Όμως και τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των ισοτιμιών δεν δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξα για το ενιαίο νόμισμα.

Το Ελβετικό φράγκο σημειώνει συνεχόμενα ιστορικά υψηλά έναντι του ευρώ και αυτό σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη ότι κάτι πολύ άσχημο περιμένει την Αγορά Κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, και κυρίως των αδύναμων κρίκων της, αν την ίδια στιγμή οι ίδιοι αυτοί επενδυτές που ξεφορτώνονται το ευρώ, ξεφορτώνονται και τα Κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης.

Εννοείται ότι οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν και σχετική ώθηση στα spreads με αποτέλεσμα το spread στο Ελληνικό δεκαετές σήμερα να βρεθεί υψηλότερα των 920 μονάδων, ενώ η “μάχη” μαίνεται για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον πίνακα των υποψηφίων προς πτώχευση Χωρών (στα CDS) μεταξύ Βενεζουέλας (1046,24) και Ελλάδας (1020,91). Σε σημαντική απόσταση οι Αργεντινή (618) και Ιρλανδία (599).

Εν τω μεταξύ, αγωγή κατά της ΕΚΤ κατέθεσε το πρακτορείο Bloomberg διεκδικώντας την αποκάλυψη των εγγράφων σχετικά με τα greek statistics. Το διεθνές πρακτορείο ζητά από την ΕΚΤ να αποκαλύψει όλα τα έγγραφα που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χρησιμοποίησε Παράγωγα για να αποκρύψει το πραγματικό της έλλειμμα και συνέβαλε τελικά στην κρίση χρέους της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, τα συγκεκριμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες βάσει των οποίων οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ είχαν εντοπίσει "δραστηριότητες με swap με ασυνήθιστους όρους" από τον Απρίλιο του 2009. "Είναι γενικώς ασαφές τι έπραξε η ΕΚΤ (αν όντως έπραξε κάτι) εκείνη την περίοδο για να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα", αναφέρει το Bloomberg στην αγωγή του.

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος δείχνει το άνοιγμα της Wall Street, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από ΑΕΠ Αμερικής και μεταπωλήσεις κατοικιών δεν “ενέπνευσαν” τους αγοραστές.

Πιο συγκεκριμένα, στο 2,6% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη του Αμερικανικού ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η Αμερικανική παραγωγή θα διευρυνθεί 2,8% και πλέον. Η αρχική εκτίμηση του Υπουργείου ήταν για ανάπτυξη 2,5%.

Επίσης οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 5,6% στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση, της τάξης του 5% περίπου.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, μοιρασμένη η εικόνα στο ταμπλό του 20αρη. Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Μυτιληναίο, Jumbo, Motor Oil και του 1% για Ελ. Πετρέλαια, Τιτάνα, Κύπρου, MIG. Μικρότερα κέρδη για ΟΠΑΠ, MPB, MIG και αμετάβλητος ο τίτλος της Πειραιώς.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για Eurobank (-4,66%), Εθνική (-3,52%) και ΔΕΗ (-2,18%).

Απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας για ΟΤΕ, Αγροτική και Alpha Bank, ενώ με απώλειες που δεν ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στο υψηλό ημέρας (!) των 1462,8 μονάδων, όμως άμεσα γύρισε σε αρνητικό πρόσημο που το διατήρησε μέχρι τέλους. Στις 16.58 “είδε” το χαμηλό ημέρας των 1440,29 μονάδων και τελικά έκλεισε στις 1449,12 μονάδες με απώλειες 0,69%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 59 εκατ. από τα οποία τα 5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Κακή η τελική εικόνα με 63 ανοδικές μετοχές έναντι 85 πτωτικών και 31 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 4 έως 12,5%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ο Πάνος Δάντης προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις προοπτικές του 2011 και τις πιθανές επενδυτικές επιλογές επισημαίνει:

“Οι ανησυχίες στις Αγορές έχουν ενταθεί αφού τα χρέη των Δυτικών Χωρών είναι πολλά ενώ στην Ευρωζώνη, που εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα οι πολιτικοί δεν δείχνουν αποφασιστικότητα και πυγμή για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά προχωρούν σε ημίμετρα και συνεχείς διαβουλεύσεις. Έτσι οι Αγορές εκλαμβάνουν την παραπάνω στάση και θέση της ΕΕ σαν αδυναμία με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην επιλύεται οριστικά αλλά να επανέρχεται κάθε λίγο.

Αποτέλεσμα οι συνεχείς διακυμάνσεις στις Αγορές κεφαλαίου και χρήματος οι οποίες ενδέχεται όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να ενταθούν το επόμενο έτος, το 2011
Αυτό γιατί τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια είναι, συχνά, αντικρουόμενα ενώ και η συμπεριφορά των εμπλεκομένων στις Αγορές ακολουθεί ακραία προκαθορισμένα συναισθήματα.

Από την μία τα σημάδια εξόδου από την πιστωτική κρίση είναι φανερά ειδικά για τις ΗΠΑ, αλλά η εκεί ανεργία παραμένει μεγάλο πρόβλημα. Οι Χώρες του BRIC δείχνουν ιδιαίτερη δυναμική, κυρίως Κίνα και Ινδία, αλλά το θέμα είναι πως η υπερθέρμανση είναι πολύ κοντά.

Σε κάθε περίπτωση οι επενδυτικές επιλογές μπορούν να αναπροσαρμοστούν ανάλογα των μακροοικονομικών και γεωπολιτικών δεδομένων.

Μετρητά: Ο “βασιλιάς” των επενδύσεων σε περιόδους ύφεσης και κρίσεων, εκτός από τις περιπτώσεις Κρατικής πτώχευσης. Στα συν η μικρή μεν, πιθανή δε, αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ αφού βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλά. Στα πλην οι αδύναμες ακόμα Αγορές εργασίας και κατοικίας που υποσκάπτουν την ανάπτυξη στην Δύση και τα Κρατικά χρέη που ίσως οδηγήσουν το ευρώ σε νέες περιπέτειες που μπορεί να αντισταθμιστούν από το συνεχές “τύπωμα” νέων δολαρίων από την FED αλλά και από πιθανή αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ.

Νομίσματα: Η μεγαλύτερη Αγορά στον κόσμο που απασχολεί πολύ κόσμο και κυρίως όσους έχουν Επιχειρήσεις εκτός Ευρωζώνης αλλά και τον Ναυτιλιακό κλάδο. Στα συν η αναμενόμενη , πιθανότατα γρήγορη, περαιτέρω ανατίμηση του χρυσού που ίσως “ισοφαρίσει” τον κίνδυνο από την μεγάλη διακύμανση νομισμάτων όπως το Ευρώ, ειδικά αν πάμε σε κρίση Νο 2. Στα πλην τα εξαιρετικά υποτιμημένο Ιαπωνικό γεν το οποίο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το υπερβολικό carry – trade και το υπερτιμημένο δολάριο αφού η προσφορά – τύπωμα συνεχίζεται αμείωτη από τον “θείο” Μπεν.

Μετοχές: Το μεγάλο ερωτηματικό της επόμενης τριετίας.

Στα συν , ο αριθμοδείκτης Ρ/Ε, δηλαδή Τιμή προς Κέρδη είναι λίγο χαμηλότερα από τον μακροχρόνιο μέσο όρο, πράγμα που συνεπάγεται ότι οι μετοχικές αξίες αποτιμούνται δίκαια. Είναι περισσότερο φθηνές παρά ακριβές. Στα πλην το γεγονός ότι στις αναλύσεις αλλά και τις προβλέψεις κερδοφορίας δεν αντανακλάται ο κίνδυνος της νέας κρίσης χρεών ή ακόμα και της αναιμικής εξόδου από την πιστωτική κρίση. Συνεπώς οι μετοχικές αξίες θα ταλαιπωρηθούν στον βαθμό που η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα απογοητεύσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Εμπορεύματα: Όπου το μεγάλο “bull market” συνεχίζεται. Στα συν το γεγονός ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας παραμένει ισχυρή ενώ το τύπωμα νέων δολαρίων θα φέρει νέα πληθωριστική άνοδο των τιμών. Στα πλην, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ φαίνεται να οδηγούν την παγκόσμια οικονομία σε ανάκαμψη μεν αλλά με αυξημένη ανεργία. Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως είναι δύσκολο να μην δούμε νέα άνοδο στις τιμές των εμπορευμάτων, ενώ αν η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμψει δυναμικά ένα νέο ράλι τιμών είναι πιθανό.

Πετρέλαιο: Από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα σήμερα. Στα συν οι συνθήκες προσφοράς και ζήτησης παραμένουν ακόμα “σφικτές”.

Στα πλην, η τρέχουσα τιμολόγηση των 80 + δολαρίων το βαρέλι ήδη αποτιμά τους γεωπολιτικούς κινδύνους και μάλιστα με αρκετό premium. Επιπλέον η δυνατότητα άντλησης των παγκόσμιων αποθεμάτων αυξάνεται σταδιακά. Το συμπέρασμα είναι πώς η τιμή των 90 δολαρίων το βαρέλι , ίσως και λίγο παραπάνω είναι η οροφή της τιμής, εκτός αν γίνει κάποιο εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, οικονομικό η γεωπολιτικό που θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή.

Χρυσός: Το παραδοσιακό καταφύγιο όλων των εποχών. Στα συν η ισχυρή μακροπρόθεσμη αύξηση τη ζήτησης για κοσμήματα και η μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία του δολαρίου. Επιπλέον είναι το μόνο πραγματικό καταφύγιο σε περιόδους κρατικών κρίσεων όπως αυτή που διαφαίνεται τώρα.

Στα πλην, η όποια βραχυπρόθεσμη άνοδος του δολαρίου έρθει εξαιτίας της κρίσης χρεών στην Ευρωζώνη.

Αναμένεται οι τιμές να κινηθούν προς τα 1700 δολάριο η ουγκιά όσο η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν υποχωρεί κάτω από το 1,2560.

Ομόλογα: Πιθανότατα το μεγάλο ερωτηματικό αλλά και η μεγάλη φούσκα. Στα συν το γεγονός ότι η ζήτηση για Κρατικά ομόλογα παραμένει ισχυρή εξαιτίας των ανησυχιών για τον χρηματοοικονομικό τομέα και την συνολική εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας. Στα πλην οι υποβαθμίσεις πολλών κρατικών ομολόγων που έχουν κλονίσει την πίστη των διαχειριστών. Επιπλέον η επόμενη μεγάλη κίνηση των yields σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι πιθανότατα ανοδική.

Επιστρέφοντας στην πτωτική μονοτονία του Χ.Α., ο υπεύθυνος Αγορών της Sarros Sec. εκτιμά ότι δύσκολα ο Δείκτης θα ξεφύγεια από το γνωστό range 1380 – 1600, αν δεν υπάρξει κάποιος εντυπωσιακός καταλύτης.

Σύμφωνα με τον κ. Δάντη, οι τρέχουσες αποτιμήσεις μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εισόδου, όμως μόνο για μακροπρόθεσμους επενδυτές και χωρίς να εξαντληθεί μονομιάς το σύνολο της υπάρχουσας ρευστότητας.

Άκρως ανησυχητικά μηνύματα δίνει η Αγορά κατά την άποψη του Απόστολου Μάνθου (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Ο Τραπεζικός δείκτης παραμένει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση χαμηλότερα από την θεωρούμενη ισχυρή στήριξη των 1344 μονάδες και δημιουργεί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις να βάλει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη των 1251 μονάδων (ενδοσυνεδριακό χαμηλό 30/11/2010).

Επίσης ο τίτλος της Alpha Bank αρχίζει να “γέρνει” τεχνικά, καθώς συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις χαμηλότερα από την θεωρούμενη ισχυρότατη στήριξη των 4,20 ευρώ, με τις αμέσως επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στα 4,00 και 3,60 ευρώ.

Διατήρηση των πτωτικών τάσεων αναμένει ο Μάνος Χατζηδάκης, αποτέλεσμα τόσο της απουσίας θετικών καταλυτών όσο και της τοποθέτησης της Ελληνικής οικονομίας σε προθάλαμο υποβάθμισης και από τον πιστοληπτικό οίκο Fitch.

Οι παραπάνω αρνητικοί παράγοντες σε συνδυασμό με τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να συμβάλλουν στη διατήρηση της αρνητικής αυτονόμησης της εγχώριας Χρηματαγοράς.

Στο επίκεντρο των πιέσεων αναμένεται να διατηρηθούν οι τίτλοι του Τραπεζικού κλάδου, ενώ δεν αποκλείονται επιμέρους διαφοροποιήσεις τίτλων οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε παρουσιάζουν πιο αμυντικά χαρακτηριστικά είτε ακολουθούν αυτόνομη τροχιά.

Τεχνικά, η παραμονή του Γενικού Δείκτη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κάτω από τον κινητό μέσο των 30 ημερών (1.480 μονάδες) επιβάρυνε περαιτέρω την τεχνική εικόνα του εικόνα, ενισχύοντας περαιτέρω τις διορθωτικές τάσεις.

Το βραχυπρόθεσμο momentum παραμένει αρνητικό και αναμένεται να αντιστραφεί μόνο εφόσον η Ελληνική Κεφαλαιαγορά βρεθεί εκ νέου πάνω από την προαναφερθείσα περιοχή, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση που συνδυάστηκε εκ νέου με υποχώρηση και ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές.
Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη υπερφαλάγγισαν την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας τις υποτιμήσεις περισσότερο του 2%, ενώ μετά τις 17.00 οι πωλητές έγιναν ακόμα επιθετικότεροι.

Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4038, τιμή εκκαθάρισης 668,14) κινήθηκαν μεταξύ 661,5 και 684,5 μονάδων.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (7400 ΟΠΑΠ, 9100 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (1581), Alpha Bank (824), Πειραιώς (3443), Eurobank (1075), ΟΤΕ (301), MIG (1400), Αγροτική (161), Κύπρου (189), Ταχ. Ταμιευτήριο (233), Ελλάκτωρ (104), Μυτιληναίος (173).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 22/12 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alapis (5000 τεμ.), Εθνική (30000 τεμ.).

Αντίθετα δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8849229 τεμ.), Eurobank (13441051 τεμ.), Εθνική (7812794 τεμ.), Κύπρου (4862927 τεμ.), Πειραιώς (22177686 τεμ.), MPB (11670363 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία SOCIETE GENERALE γνωστοποιεί με την από 21/12/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι την 20/12/2010 δεν κατείχε καθαρή ανοικτή θέση σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 0,10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας εταιρείας ΜΠΑΜΠΗΣ Βωβός ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 22/12/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (741.192) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,22%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 21 Δεκεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v