Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκνευριστική άπνοια… στη Σοφοκλέους

Στις 1.450 ο Γενικός Δείκτης και οριακά στις 685 μονάδες ο FTSE-20, καθώς συνεχίζεται η ταλαιπωρία της Εθνικής. Αντιδρούν Eurobank, Alpha Bank, ΑΤΕ, ΤΤ, αλλά και ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν.

Από χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησε η συνεδρίαση για βασικούς δείκτες, μετοχές.

Με τον Γενικό να διορθώνει στη συνέχεια έως τα χαμηλά των 1.452,4, τον FTSE-20 έως τις 683,5 μονάδες, καθώς συνεχίζονταν η ταλαιπωρία για Εθνική και τον κλάδο συνολικότερα.

Έως τα 6,42 ευρώ υποχώρησε η μετοχή της Εθνικής, χαμηλότερες τιμές για Κύπρου, ΜΡΒ, ενώ σταδιακά μετά τις 10:55-11:00 άρχισαν να αντιδρούν η Alpha Bank, Eurobank, TT και λιγότερο η ΑΤΕ και η Πειραιώς.

Προς ώρας χαμηλότερες τιμές σημειώνονται και για τις μη τραπεζικές (ΔΕΗ, ΟΤΕ) με τον ΟΠΑΠ να αντιδρά προς τα 12,84 ευρώ και την 3E λίγο χαμηλότερα προς τα 19,87 ευρώ.

Κατάτι υψηλότερες τιμές για Μυτιληναίο και Τιτάνα.

Οι συναλλαγές, λίγο μετά τις 11:10, με το ζόρι ξεπερνούσαν τα 6,5 εκατ. ευρώ.

Από αυτά το 1,8 είχε γίνει στη μετοχή της Εθνικής και περίπου μισό εκατ. ευρώ σε Alpha Bank, Eurobank.

Με μικρές απώλειες ισορροπούσαν κοντά στα νέα υψηλά τους αρκετοί βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Με τον DAX στη Φραγκφούρτη οριακά χαμηλότερα αλλά σταθερά πάνω από τις 7.070 μονάδες.

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες παραμένουν έως 0,4 και 0,5% χαμηλότερα σαν να «διστάζουν» είτε να αντιδράσουν είτε να υποχωρήσουν άμεσα προς τα πολυετή χαμηλά τους.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και με τόσο ισχνό τζίρο, οι συναλλαγές λογικά παραμένουν μετριότατες ακόμη και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως η Alapis, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, η Γενική Τράπεζα, το ΥΓΕΙΑ, η Τέρνα Ενεργειακή.

Ενδεικτική της εικόνας της αγοράς είναι η συναλλακτική άπνοια λόγου χάρη στη Frigoglass, Φουρλή, που μετά από 45-50 λεπτά της συνεδρίασης δεν είχαν συναλλαγές ούτε… ενός ρεταλιού.

Μετριότερη και ακόμη πιο απαξιωμένη ήταν η εικόνα των μετοχών από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχώριζαν ελάχιστες περιπτώσεις με χαρακτηριστικότατη αυτή των Σωληνουργείων Κορίνθου.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως στις 11:20 από την ίδια κατηγορία μετοχών για 48 από αυτές δεν είχε αλλάξει χέρια καν… μία μετοχή.

Εικόνα χαρακτηριστική της ευρύτερης απαξίωσης του ΧΑ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v