Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπάθεια για φρένο προς τα νέα χαμηλά

Προσπάθεια να μπει φρένο στην… κατηφόρα προς τα «νέα χαμηλά» καταβάλλεται στο ΧΑ. Παραμένει υπό πίεση η Εθνική, στα χαμηλά των 6,33 ευρώ, οριακά υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης λόγω 3E, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Προσπάθεια αντίδρασης με αδύναμο μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Με τους βασικούς δείκτες, μετοχές να επιχειρείται να αντιδράσουν, μετά τη χθεσινή… σφαλιάρα, αλλά με την πλειονότητα των βραχυπρόθεσμων παιχτών επιφυλακτική και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα.

Ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε έως τις 1.462,5 μονάδες, ο FTSE-20 έως τις 692,9 με αρκετές βοήθειες από δεικτοβαρείς τίτλους.

Σημαντική θεωρείται βέβαια, η στήριξη, που έμμεσα δίνεται από τις ευρωαγορές, καθώς οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες συνεχίζουν έως 0,8% υψηλότερα.

Στις 7.060-7.070 μονάδες διαμορφώνεται ο DAX στη Φραγκφούρτη.

Στο ΧΑ μετά από περίπου μία ώρα συνεδρίασης οι συναλλαγές φτάνουν στα 15 εκατ. ευρώ, από τα οποία 4,9 έχουν γίνει στην Εθνική Τράπεζα.

Σταθερά υπό πίεση η μετοχή της Εθνικής, που ναι μεν αρχικά επιχειρήθηκε να αντιδράσει και έφτασε στα 6,57 ευρώ, στη συνέχεια, όμως, πιέστηκε με υπερβάλλουσα προσφορά προς τα νέα χαμηλά των 6,33 ευρώ.

Το σταθερό -1,6 έως -1,8% για την Εθνική εξηγεί το «γύρισμα» του 20άρη κατά 0,3% χαμηλότερα προς τις 685 μονάδες, στις 11:23.

Από τεχνικής πλευράς και όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση, μία καθαρά τεχνικής και μόνο μορφής αντίδραση του 20άρη θα δικαιολογούσε κίνηση του δείκτη το πολύ έως τις 695 μονάδες.

Στο ενδεχόμενο που ο δείκτης κάλυπτε και το κενό των 695-705 μονάδων και υπερέβαινε αυτή τη ζώνη τιμών, τότε και μόνο τότε θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πιθανή αλλαγή τάσης.

Μέχρι τώρα, με την Εθνική καθηλωμένη στα χαμηλά των 6,33-6,37 ευρώ δεν φαίνεται και τόσο εφικτό.

Χαμηλότερες τιμές όμως, διαμορφώνονταν λίγο μετά τις 11:25 και για την Alpha Bank, τη Eurobank, ενώ σημαντική ήταν η πίεση στα χαμηλά των 3,13 ευρώ για το ΤΤ.

Κρατούσαν βέβαια, 3E, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ από τις μη τραπεζικές και Πειραιώς, Κύπρου από τις μετοχές του κλάδου.

Με οριακά ωστόσο, αποτελέσματα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώριζε η προσπάθεια αντίδρασης για τη μετοχή της Alapis, της Avenir, και η με λίγες συναλλαγές ενίσχυση των ΕΧΑΕ, ΥΓΕΙΑ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v