Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστάθμισμα στις πιέσεις από ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, 3Ε

Πέριξ των 1.450 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, καθώς συνεχίζεται η αδυναμία στις τραπεζικές μετοχές. Υποχωρούν Eurobank, MIG. Αντιδρούν 3E, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ βοηθούν Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ.

Παραμένουν οι επιφυλάξεις για τις τράπεζες, συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στον κλάδο, ταλαιπωρούνται βασικοί δείκτες και μετοχές στο ΧΑ.

Απώλειες για την πλειονότητα των τραπεζικών τίτλων, κρατούν στις 685 μονάδες τον FTSE-20 (-0,2%) με την τάση να αντισταθμίζεται εν μέρει από τις μη τραπεζικές δυνάμεις.

Αυτό εξηγεί και το οριακά ανοδικό ποσοστό που συντηρεί τον Γενικό Δείκτη στις 1.450 μονάδες.

Χαμηλότερα Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΜΡΒ, Αγροτική, ΤΤ, καθώς διασώζεται μόνο η Κύπρου.

Υψηλότερα 3E, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ ως κύριοι αντισταθμιστές της πίεσης για τον 20άρη, ενώ αντιδρούν επίσης οι μετοχές του Μυτιληναίου και του Ελλάκτωρα.

Η αξία των συναλλαγών στα μέτρια επίπεδα των 38,2 εκατ. ευρώ – στις 13:45, από τα οποία 11,7 στη μετοχή της Εθνικής.

Υψηλός είναι σήμερα ο τζίρος και στη μετοχή της Αlpha Bank, αλλά και στον ΟΠΑΠ που αντιδρά στα 12,66 ευρώ.

Νωρίτερα, περίπου στις 11:30 σημειώθηκαν ελάχιστες τιμές στις 1.442,4 για τον Γενικό Δείκτη και στις 678,7 για τον FTSE-20.

Στα 6,20 ευρώ διαμορφώθηκε περίπου την ίδια ώρα η νέα χαμηλή τιμή για την Εθνική που με βάση το ημερήσιο διάγραμμα εμφάνισε – εκείνο το 5λεπτο – υψηλότατο τζίρο.

Στις ευρωαγορές η τάση παραμένει ανοδική στον ήπιο ρυθμό του 0,5 έως 0,7% που κρατά τις ευρωαγορές σε κανάλι προς τα υψηλά 2,5 ετών.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση λιγοστές οι περιπτώσεις μετοχών που αντιδρούν, είτε πρόκειται για την Τέρνα Ενεργειακή, τα ΕΧΑΕ είτε την Alapis, Forthnet.

Από τη χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζουν, με βάση τις συναλλαγές τους, Βωβός, Ευρωσύμβουλοι, MLS, Σελόντα, Χαλκόρ και ακόμη 2-3 μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v