Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

“Ζαλισμένο” το Χ.Α. παρακολουθεί τις εξελίξεις!

Η ψυχολογία στη Σοφοκλέους επέστρεψε στο ναδίρ καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την έκβαση του δημοσιονομικού προβλήματος. Κάτω από τα 7 ευρώ η Εθνική, πτώση για Eurobank, Alpha. Kέρδη για ΟΤΕ, ΜΟΗ.

Η ψυχολογία στο Ελληνικό Χρηματιστήριο επέστρεψε στο ναδίρ και τα πλέον τρομολαγνικά σενάρια είναι εκ νέου “σε πρώτη διάταξη” και δείχνουν απόλυτα λογικοφανή (!)

Εντείνονται οι ανησυχίες για την έκβαση του δημοσιονομικού προβλήματος, σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του Δημόσιου χρέους και τη λήψη νέων σκληρών μέτρων λιτότητας, ενώ δεν λείπουν και οι ανησυχίες για μετάσταση της κρίσης χρέους και σε άλλες Χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνο.

Απόλυτα επιφυλακτικοί οι παράγοντες της Αγοράς εκτιμούν ότι η αποκλίνουσα πορεία των εσόδων από τον αρχικό στόχο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε ρύθμιση του Δημοσίου χρέους για να μπορέσει να επιβιώσει, ενώ όσον αφορά το Χ.Α. το κλίμα επιδεινώνεται και οι βασικοί δείκτες υποχωρούν στα επίπεδα έσχατων στηρίξεων.

Το ότι σημειώθηκαν κάποιες θετικές διαφοροποιήσεις εντός 20αρη όπως ΟΤΕ και Motor Oil, ή εκτός αυτού όπως Μέτκα και Eurodrip, δεν αλλάζουν την κάκιστη εικόνα για μία συνεδρίαση όπου ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και η τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε στο 1 προς 4 (!!!)

Ασφαλώς και η εικόνα στην Ευρωζώνη δεν δείχνει σημαντικά καλύτερη και η ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες Ευρωπαϊκές Τράπεζες είχαν τον χρόνο να ξεφορτωθούν ένα μεγάλο κομμάτι “junks” από τα χαρτοφυλάκια τους, τα οποία απορρόφησε η ΕΚΤ.

Είναι βέβαιο ότι η Ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις. Την “φανερή” που είναι η κρίση χρέους με διαθέσεις μετάστασης και η “κρυφή” που είναι το σημαντικότατο πρόβλημα του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού συστήματος το οποίο παραμένει “διασωληνομένο” με την δεξαμενή ρευστότητας της ΕΚΤ (!)

“Από τη σκοπιά των Χρηματαγορών, είναι η ίδια κρίση που δεν επιλύθηκε και απλά ξαναρχίζει τώρα”, τόνισε, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο οικονομολόγος του ομίλου Unicredit Μάρκο Ανουντσιάτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις του Γιοργκ Κρέμερ του ομίλου της Commerzbank, που επισημαίνει ότι στους “αδύναμους κρίκους” της Ευρωζώνης, παρουσιάζονται κοινά συμπτώματα, ιδίως το κολοσσιαίο Κρατικό έλλειμμα και ότι η κρίση του Φθινοπώρου 2010 δεν είναι μία απλή επανέκδοση της κρίσης της Άνοιξης 2009.

Συνομολογείται, λοιπόν, από τους οικονομολόγους που παρακολουθούν τις συνεχείς διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες ότι, έστω και εάν ξεπεραστεί κατά κάποιο τρόπο η Ιρλανδική κρίση, εντούτοις η κρίση στην Ευρωζώνη δεν θα εξαλειφθεί και οι Αγορές θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τη βιωσιμότητα που μπορεί να έχει ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.

Εν τω μεταξύ επιπλέον μέτρα ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος κατά 17 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 ζήτησε το Eurogroup από την Ελλάδα, εμμένοντας έτσι στους στόχους του μνημονίου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του συμβουλίου, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε προς υλοποίηση των στόχων.

Βέβαια μέχρι προχθές τόσο ο Πρωθυπουργός της Χώρας, όσο και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωναν σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα παρά την αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat.

Πρέπει να γίνει κάποια στιγμή αντιληπτό από τους ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου ότι οι Αγορές συνεχίζουν να έχουν την Χώρα υπό στενή παρακολούθηση και ότι παλινωδίες και δηλώσεις που αλληλοδιαψεύδονται μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν στο εξωτερικό.

Πρέπει κάποια στιγμή οι δηλώσεις να είναι υπεύθυνες και ουσιαστικές και η Χώρα να πάψει να δίνει την εντύπωση του ναυαγού που όταν ανακάλυψε ότι στη βάρκα του έχει ανοίξει τρύπα και μπάζει νερά, άνοιξε και μία δεύτερη για να βγαίνει το νερό (!)

Αυτό δεν σημαίνει ότι κατά τις τελευταίες ημέρες η εικόνα που παρουσιάζει η Ευρωζώνη είναι εξαιρετικά καλύτερη και ότι δεν παρουσιάζει εικόνα τουλάχιστον σαστισμένη καθώς αναγκάζεται να ακολουθεί τις εξελίξεις και όχι να τις προλαβαίνει.

Η εκταμίευση της γ' δόσης του δανείου από Ε.Ε. για την Ελλάδα αναβάλλεται για τον Ιανουάριο, από το Δεκέμβριο, επεσήμανε σήμερα ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, μετά το σάλο που ξέσπασε χθες.

"Συζητήσαμε σύντομα το θέμα της Ελλάδας και η δόση δανείου θα αναβληθεί μέχρι τον Ιανουάριο και δεν θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο" δήλωσε κ. Josef Proell σύμφωνα με το Reuters, και συμπλήρωσε "Περιμένουμε τα μεγέθη για την Ελλάδα, αλλά φαίνεται τώρα πως είναι σημαντικά καλύτερα”.

Η τρίτη δόση του δανείου θα εκταμιευθεί τον Ιανουάριο όπως είναι προγραμματισμένη και βάσει συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας” δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του αρμοδίου επιτρόπου Ολι Ρεν. ”Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα παρθεί τον Δεκέμβριο και αν όλα πάνε καλά, τα κονδύλια θα δοθούν τον Ιανουάριο, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο” συμπλήρωσε, λέγοντας ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ της απόφασης και της εκταμίευσης.

Από την άλλη, συνεργάτες του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανέφεραν στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι η “καθυστέρηση” θα είναι περίπου 7-10 ημερών και οφείλεται σε τεχνικούς λόγους που εμπίπτουν στο κλείσιμο της χρονιάς. ”Το θέμα δεν είναι οι δέκα μέρες αλλά το εάν η Ελλάδα θα περάσει τις εξετάσεις του Δεκεμβρίου με ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων” δήλωσαν.

Όμως ο κυκεώνας δηλώσεων που διαψεύδουν η μία την άλλη δεν σταματά εδώ, καθώς οι 27 Υπουργοί οικονομικών της ΕΕ καλωσόρισαν τις προσπάθειες της Ελλάδας να αναβαθμίσει την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων, όμως παρατηρούν ότι “ακόμα υπάρχουν κάποια κενά, στις δυνατότητες των Ελληνικών αρχών” (!)

Για “τεχνικούς” λόγους στην καθυστέρηση της γ' δόσης κάνει λόγο το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Ecofin του Δεκεμβρίου και η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον δέκα εργάσιμες ημέρες, ενώ προσθέτει ότι αυτό έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό με την Κομισιόν και δεν δημιουργείται κανένα ταμειακό πρόβλημα.

Μόνο που το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί (αύριο κατατίθεται ο “κανονικός” προϋπολογισμός) ανέφερε μία δόση ύψους 9 δισ ευρώ τον Νοέμβριο 2010 (2,5 δισ ΔΝΤ, 6,5 δισ Ε.Ε.) και την αμέσως επόμενη δόση ύψους 15 δισ (4,1 δισ ΔΝΤ, 10,9 δισ Ε.Ε.) τον Φεβρουάριο 2011. Άρα με τα νέα δεδομένα υπάρχει αν μη τι άλλο κάποιο χρονικό πρόβλημα (!)

Βέβαια παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, η Αγορά δεν δείχνει να εφησυχάζει καθώς όλοι όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά γνωρίζουν ότι ο Δεκέμβριος είναι μήνας υψηλών απαιτήσεων.

Από την άλλη υπάρχει και μια πραγματικότητα. Το μνημόνιο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν προχωρά. Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται ενώ ούτε και οι διαρθρωτικές αλλαγές προχωρούν και αυτά όλα η Αγορά τα παρακολουθεί με ιδιαίτερα αυξημένη ανησυχία.

Εννοείται ότι σε ένα τόσο αρνητικό και απόλυτα αμφισβητούμενο περιβάλλον, με την Αγορά να περιμένει την επόμενη “υπεύθυνη” δήλωση, στο “στόχαστρο” των πωλητών βρέθηκε εκ νέου ο Τραπεζικός κλάδος και κάποιες ακόμα μετοχές του 20αρη που θεωρητικά είναι σχετικά “εύκολες” οι πωλήσεις χωρίς ο τίτλος να παρουσιάσει ακραίες διακυμάνσεις.

Στα 1,4 τρισ. ευρώ υπολογίζει τις ανάγκες χρηματοδότησης των Ευρωπαϊκών Τραπεζών για το διάστημα 2011-2014 η Morgan Stanley. Από αυτά, τα 48 δισ. ευρώ είναι τα χρήματα που θα πρέπει να βρουν οι Ελληνικές, οι Ιρλανδικές και οι Πορτογαλικές Τράπεζες, με το μερίδιο των Ελληνικών Τραπεζών να υπολογίζεται στα 9 δισ. ευρώ.

Με το κόστος δανεισμού σε όλη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια να παραμένει υψηλό και τις Ελληνικές Τράπεζες να πετυχαίνουν μικρή πρόοδο στην προσπάθειά τους να σπάσουν τους “πάγους” της Διατραπεζικής Αγοράς, η Morgan Stanley θεωρεί ότι η πιθανότερη λύση για το εγχώριο Τραπεζικό σύστημα και τα υπόλοιπα της Περιφέρειας είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δανείων.

Tα δημοσιονομικά μέτρα θα συνεχίσουν να “τρώνε” τα κέρδη των Ελληνικών Τραπεζών, σημειώνει σε σημερινή της έκθεση η BofA Merill Lynch, σύμφωνα με την οποία αναμένεται, γερό “χαστούκι” στην κερδοφορία του γ' τριμήνου που την υπολογίζει 40% χαμηλότερη από το β΄ τρίμηνο.

Επιθετικότερη η Citigroup που κυριολεκτικά “αποψίλωσε” συστάσεις και τιμές – στόχους για τον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο.

Όμως αν η εικόνα σε Τράπεζες και μετοχές του 20αρη δημιουργεί προβληματισμό, σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση η εικόνα διάλυσης όχι μόνο καλά κρατεί αλλά επιδεινώνεται επί καθημερινής βάσεως.

Με την βοήθεια της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ και παίρνοντας σαν σημεία αναφοράς τις ημερομηνίες 31/3/2003 (ο Γενικός Δείκτης είχε κλείσει στις 1467,3 μονάδες) και χθες σήμερα 17/11/2010, από τις 253 μετοχές που διαπραγματευόντουσαν τότε και έχουν την επιμονή και το “κουράγιο” να διαπραγματεύονται και σήμερα, μόλις 56 κινούνται (σε κλείσιμο) σε υψηλότερα επίπεδα (τα μεγαλύτερα κέρδη για την Flexopack που ξεπερνούν το 593%), ενώ οι υπόλοιπες 197 κινούνται σαφώς χαμηλότερα (οι περισσότερες σε ιστορικά χαμηλά) και 70 από αυτές σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 70% (!). Οι μεγαλύτερες απώλειες για τον τίτλο της ΑΕΓΕΚ (που ακουμπάνε το 98%).

Μόλις τρεις τίτλοι διασώθηκαν από το ταμπλό του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι ΟΤΕ (+1,63%), Πειραιώς (+0,98%) και Motor Oil (+1,88%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Coca-Cola (-5,12% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) και Ελλάκτωρα (-4,72% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας).

Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Alpha Bank, Eurobank, MPB, MIG, Ταχ. Ταμιευτήριο και του 2% για ΔΕΗ, Τιτάνα, Αγροτική, Jumbo, Βιοχάλκο. Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ελαφρώς αρνητικές διαθέσεις και υποχώρησε μέχρι τις 1487,25 μονάδες (10.38), για να αντιδράσει άμεσα και βρίσκοντας το θετικό πρόσημο αναρριχήθηκε μέχρι τις 1499,01 (10.50) όμως μετά τις 11.00 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και όπως προαναφέρθηκε έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1464,68 μονάδες με απώλειες 1,97%, ενώ ο τζίρος προσέγγισε τα 82 εκατ. από τα οποία τα 1,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Εξαιρετικά κακή η τελική εικόνα με 33 ανοδικές μετοχές έναντι 132 πτωτικών και 23 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 6 έως 16,67%.

Οι περισσότεροι αναλυτές αναφέρονται για σκηνικό φόβου στο Χ.Α. και τονίζουν πως αν ο FTSE συνεχίσει να δίνει κλεισίματα χαμηλότερα από την σημαντική στήριξη των 700 μονάδων, αυτό θα ενεργοποιήσει τα συντηρητικά χαρτοφυλάκια με “αργά αντανακλαστικά” και τίθεται εν αμφιβόλω αν θα αντέξει η επόμενη στήριξη στις 655 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό 8/6/2010, 655,57 μονάδες), ενώ το τελευταίο “ξεπούλημα” δεν αποκλείεται να οδηγήσει αρκετές εισηγμένες χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης στον τερματισμό της “χρηματιστηριακής τους ζωής” (!)

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Δυσκολεύουν οι προβλέψεις για το μέλλον του ευρώ, τονίζει ο Πάνος Δάντης.

Τον τελευταίο χρόνο συχνά πυκνά το ευρώ , η ΕΕ και κυρίως η Ευρωζώνη βρίσκονται στην κορυφή των αναλύσεων παγκοσμίως αφού όλα τα προβλήματα δείχνουν να έχουν κάποια σχέση τουλάχιστον με την Ευρώπη.

Πράγματι μετά την Χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί όλες οι Χώρες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Νότου αρχής γενομένης από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία οι οποίες πιθανόν σύντομα να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης των 750 δισ ευρώ, ενώ μετά είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν Ισπανία και Ιταλία.

Και εδώ είναι ένας σημαντικός αστάθμητος παράγοντας, αφού το μέγεθος των προαναφερθέντων Χωρών είναι τέτοιο που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης της Ευρωζώνης αν τελικά εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.

Φυσικά ελλείμματα έχουν όλα τα Κράτη, όμως τα περισσότερα, όπως η Βρετανία και η Γαλλία έλαβαν ιδιαίτερα δύσκολα και αντιλαϊκά μέτρα για να τα περιορίσουν, ενώ ο Νότος έχει και προβλήματα ανταγωνιστικότητας και διαρθρωτική ανεργία που δυσκολεύει την όποια λύση. Από την εξέλιξη του όλου θέματος θα εξαρτηθεί και η πορεία του ευρώ η οποία είναι καθοριστική για την πορεία των Αγορών μετοχών, αλλά και την πορεία της Ευρωζώνης, αφού πληθαίνουν οι φωνές, είτε για αλλαγή πολιτικής είτε για την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο νομισμάτων , ένα ισχυρό και “σκληρό” ευρώ για τον Βορρά και ένα “ευέλικτο” για τον Νότο.

Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε ουσιαστικά για το τέλος της Ευρωζώνης αφού κανένα Κράτος μέλος του Νότου δεν θα είχε επαρκές κίνητρο για να μείνει εντός και να μην μπορεί να χαράξει το ίδιο την δική του νομισματική πολιτική.

Και είναι αλήθεια πως το πραγματικό κίνητρο πίσω από τα περισσότερα αρνητικά σχόλια και αναλύσεις που κυριαρχούν στα διεθνή ΜΜΕ για το μέλλον του ευρώ, είναι η συνολική αντιπάθεια προς το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα γενικότερα, από ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί πως ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει και πως η Αγγλοσαξωνική οικονομική κυριαρχία δεν απειλείται από την Ευρωζώνη αλλά έχει ήδη καταλυθεί από την Κίνα.

Οι φωνές που ακούγονται από οικονομολόγους, αναλυτές και “ειδικούς” των Αγορών περί διάλυσης της Ευρωζώνης και του ευρώ, είναι οι ίδιες που προκαλούν τον Πρόεδρο της Κίνας να ανατιμήσει το γουάν και κάθε χρόνο πέφτουν έξω στις καθημερινές σχεδόν προβλέψεις τους περί “φούσκας” στην Κινέζικη οικονομία και στα ακίνητα.

Συνεχίζουν να βλέπουν τον κόσμο όπως τον επιθυμούν και όχι όπως είναι…

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία των διεθνών Αγορών και κατ΄ επέκταση και του Χ.Α., ο υπεύθυνος Αγορών της Sarros Sec, υποστηρίζει ότι η νευρικότητα που επιδεικνύουν τις τελευταίες ημέρες τα διεθνή Χρηματιστήρια προϊδεάζει για πιθανή είσοδο σε διορθωτικό κανάλι που μπορεί να φέρει τον Dow Jones να προσεγγίσει τις 10000 μονάδες.

Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένα τα εσωτερικά προβλήματα, σαν επικρατέστερο σενάριο για το Χ.Α. δείχνει αυτό της καταγραφής νέων χαμηλών (!)

Υπερβολική για τα δεδομένα του συναλλακτικού όγκου και των αφορμών που δόθηκαν σε επίπεδο ειδησεογραφίας κρίνεται η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η στάση αναμονής των επενδυτών και οι μικρές διαθέσεις ρευστοποιήσεων συνδέονται και με τις εξελίξεις στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου παρατηρείται ένταση και διάσταση απόψεων μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κρατών σε ότι αφορά την δημοσιονομική πολιτική και την αντιμετώπιση του χρέους.

Αν και η μεταβλητότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα των 1470 μονάδων θα σημάνουν καθοδική διαφυγή από το μέχρι στιγμής γνωστό εύρος 1530 – 1470 και ίσως πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή τα αντανακλαστικά αύξησης της ρευστότητας του χαρτοφυλακίου με μερική μείωση θέσεων για την αντιμετώπιση αρνητικών ενδεχομένων, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Καθαρά πτωτική συνεδρίαση που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη μείωση του όγκου συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη υπεραπέδωσαν σε απώλειες του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας τις υποτιμήσεις στο 1%.

Μικτές και λίγες οι κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9120, τιμή εκκαθάρισης 683,38) κινήθηκαν μεταξύ 678,5 και 699 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (83300 Κύπρου, 9100 Τιτάν, 34100 ΟΠΑΠ, 19800 Jumbo, 68800 Alpha Bank, 17400 Ελ. Πετρέλαια, 34700 Εθνική, 15000 Βιοχάλκο, 13500 Ελλάκτωρ, 250000 MPB, 28600 MIG, 18700 Coca-Cola, 23400 ΟΤΕ, 33200 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3162), Alpha Bank (1221), Πειραιώς (1834), Eurobank (656), ΟΤΕ (926), MIG (2254), Μυτιληναίος (176), Αγροτική (272), Ελλάκτωρ (161), ΟΠΑΠ (197), Intralot (275), MPB (1079), ΔΕΗ (214), ΓΕΚ (225), Κύπρου (251), Coca-Cola (118), Ιντρακόμ (270), Μέτκα (387), Ταχ. Ταμιευτήριο (209).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 17/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (150000 τεμ.), Eurobank (7000 τεμ.), MIG (50000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Πειραιώς (217011 τεμ.), Εθνική (15000 τεμ.), Alpha Bank (65745 τεμ.), Coca-Cola (29253 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7449709 τεμ.), Eurobank (14648813 τεμ.), Εθνική (9100236 τεμ.), Κύπρου (8546781 τεμ.), Πειραιώς (21211664 τεμ.), MPB (10854063 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 17/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.512.746) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,50%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 16 Νοεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v