Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο κόμμα η αποχή και στο Χ.Α.!

Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας συνδυάστηκε με τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων 8 συνεδριάσεων. H 3E διεύρυνε τη διαφορά της από την 2η σε κεφαλαιοποίηση Εθνική. Σε χαμηλό 31 συνεδριάσεων η ΕΤΕ.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανακοίνωση από την Eurostat του ελλείμματος για την περίοδο 2006 – 2009 συνδυάστηκε με τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων οκτώ συνεδριάσεων, τρανή απόδειξη ότι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια επέλεξαν να απέχουν από τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα η Eurostat προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω των δημοσιονομικών στοιχείων του Ελληνικού ελλείμματος και του χρέους για την περίοδο 2006-2009.

Για το 2009, το έλλειμμα έφθασε το 15,4% του ΑΕΠ και το Δημόσιο χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ. Η αναθεώρηση ήταν της τάξεως του +1,8% για το έλλειμμα και +11,7% για το χρέος.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, η ανακοίνωση δεν δημιούργησε αρνητικές ή θετικές εκπλήξεις και έτσι η μάχη εντυπώσεων που εξελίσσεται στην περιοχή των 1500 μονάδων δεν αποκλείεται να έχει διάρκεια αφού δεν έχει διαφανεί ακόμα στον ορίζοντα η καταλυτική είδηση που θα δώσει προβάδισμα επικράτησης σε μια από τις δύο πλευρές (“bulls” - “bears”).

Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι των αναλυτών δηλώνουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί τονίζοντας ότι με αυτούς τους τζίρους η εγχώρια Αγορά δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι εντυπωσιακό, ενώ η παρατεταμένη συσσώρευση μπορεί να εκτονωθεί καθοδικά αν μπουν σε αποφασιστικότερη διόρθωση τα διεθνή Χρηματιστήρια.

Μέχρι τότε η μεταβλητότητα και οι εναλλαγές προσήμων, δείχνουν σαν επικρατέστερο σενάριο για την Σοφοκλέους.

Σημαντικοί παράμετροι για τη διαμόρφωση κλίματος στο Χ.Α. θα είναι η κατάθεση του νέου προϋπολογισμού και τα αποτελέσματα 9μήνου που θα ανακοινωθούν από εισηγμένες εταιρείες και τα οποία αναμένεται να πυκνώσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την σημερινή συνεδρίαση, αξίζει να σημειωθεί η επιφυλακτική στάση των περισσότερων Τραπεζικών μετοχών (πλην ίσως της Alpha Bank), ακόμα και στα υψηλά ημέρας, με αποτέλεσμα τα όποια ενδοσυνεδριακά και τελικά κέρδη του Γενικού Δείκτη να είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλαν ΟΠΑΠ και Coca-Cola (7,41 δισ), με την τελευταία να διευρύνει σημαντικά την διαφορά της από την δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση Εθνική(6,87 δισ) που σήμερα έδωσε το χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 31 συνεδριάσεων (!).

Επίσης να επισημανθεί ότι ο άλλος σημερινός “σωματοφύλακας” του Δείκτη, δηλαδή ο ΟΠΑΠ, στις τελευταίες 16 συνεδριάσεις δεν έχει καταγράψει δύο συνεχόμενες ανοδικές (!)

Σχετικές αρνητικές εκπλήξεις και από τις τελικές δημοπρασίες που αφαίρεσαν από τον Δείκτη περίπου 5 μονάδες (στις 17.00 είχε βρεθεί στις 1514,71 μονάδες), καθώς έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας τους Βιοχάλκο, Αγροτική, Κύπρου, Ταχ. Ταμιευτήριο, Eurobank, MPB και πολύ κοντά σε αυτό τους Μυτιληναίο, Εθνική και Πειραιώς.
 
Στο ταμπλό του FTSE τα μεγαλύτερα κέρδη για Coca-Cola (+5,52%), Jumbo (+2,14%), Ελλάκτωρα (+4,68%) και ΟΠΑΠ (+3,9%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Alpha Bank, θετική μεταβολή για τον Τιτάνα και αμετάβλητος ο τίτλος της MIG.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων για Βιοχάλκο, Εθνική, Κύπρου, Πειραιώς και Ταχ. Ταμιευτήριο, μικρότερες αλλά αξιοσημείωτες απώλειες για Μυτιληναίο, Αγροτική, Eurobank και αρνητική ημερήσια μεταβολή χαμηλότερη του 1% για ΔΕΗ, Motor Oil, MPB.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 20 μονάδων, προσέκρουσε τρεις φορές στην περιοχή των 1516 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 1516,79 μονάδες (15.43) και έκλεισε τελικά στις 1509,85 μονάδες με κέρδη 0,84%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 69 εκατ. από τα οποία τα 2,1 αφορούσαν “πακέτα”.

Κακή η τελική εικόνα με 56 ανοδικές μετοχές έναντι 85 πτωτικών και 26 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 4 έως 12,5%.

Όμως πλην των εκλογικών αποτελεσμάτων και της σημερινής ανακοίνωσης της Eurostat, υπήρξαν και άλλες ειδήσεις – εκτιμήσεις, οι οποίες ομολογουμένως δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν υποστηρικτικές για την ψυχολογία των αγοραστών.

Όλα τα σενάρια παραμένουν “ανοιχτά” αναφορικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, δήλωσε ο υπεύθυνος για την Ελλάδα αναλυτής της Fitch, Chris Pryce. Ο ίδιος ανέφερε ότι ενδεχόμενη υποβάθμιση θα σήμαινε ότι η Fitch δίνει περισσότερες πιθανότητες στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Χώρας, ενώ δεν απέκλεισε μια σταθεροποίηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην κατηγορία Ba1 (σήμερα βρίσκεται στο Ba1 με αρνητικό outlook).

Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat υπονοούν πως η Ελλάδα δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους, τονίζει το Reuters το οποίο μεταφέρει σχόλια αναλυτών.

“Πιστεύω ότι πλησιάζουμε σε μια αναδιάρθρωση χρέους ... Νομίζω ότι είναι μάλλον απίθανο να τα καταφέρει η Ελλάδα χωρίς αυτή”, δήλωσε ο Burkhard Allgeier, οικονομολόγος στην Γερμανική Τράπεζα Hauck & Aufhaeuser.

“Τα νέα μέτρα τα οποία θα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση θα διασφαλίσουν την τρίτη δόση των κονδυλίων στα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου, αλλά θα παρατείνουν την ύφεση”, τόνισε ο Ben May, αναλυτής της Capital Economics.

“Το γεγονός πως η Ελλάδα δε θα πετύχει στόχο (για το έλλειμμα του 2010) θα δημιουργήσει δυσκολίες για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ” υπογράμμισε ο Christoph Weil, οικονομολόγος της Commerzbank και συνεχίζοντας τόνισε πως “η κακοδιαχείριση των οικονομικών της Ελλάδας είναι ακόμη χειρότερη σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις”.

Επίσης διαρροές από το γραφείου του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών αναφέρουν ότι ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκοπεύει να καταθέσει αύριο Τρίτη στο Eurogroup τη λεπτομερή πρότασή του για τον νέο μηχανισμό στήριξης, που θα ισχύσει το 2013. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και η προοπτική αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους για Χώρες με χρόνιο πρόβλημα σε δύο στάδια.

Το καινούργιο στοιχείο που προστέθηκε στην πρόταση είναι ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς τις Χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα θα γίνεται "υπό αυστηρότατους όρους, όπως είναι η εθελοντική απεμπόληση του δικαιώματος ψήφου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η προοπτική η διαχείριση της Κρατικής περιουσίας να γίνεται από την Ευρωζώνη". Μιλώντας στο Γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", o κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι "εάν μια Χώρα έχει προβλήματα πληρωμών η Ε.Ε. πρέπει να ξεκινήσει πρόγραμμα ρευστοποιήσεων και αναδιάρθρωσής της".

"Σε πρώτο στάδιο, τα ομόλογα που λήγουν μέσα στην κρίσιμη περίοδο μπορούν να επιμηκυνθούν. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει να αποδεχτούν ένα «κούρεμα» σε αυτά. Ως αντάλλαγμα θα λάβουν εγγυήσεις για τα υπόλοιπα ομόλογα".
Η πρόταση της Γερμανίας θα ωθήσει χώρες της Ε.Ε. προς τη χρεοκοπία, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2010 και το 2011 και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitorio Constancio σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη.

Ο κ.Constancio κληθείς να σχολιάσει τα περί διάσωσης της Ιρλανδικής οικονομίας σημείωσε ότι "εφόσον χρειαστεί η Ιρλανδική Κυβέρνηση μπορεί να καταφύγει στον μηχανισμό βοήθειας που ήδη έχει συσταθεί στην ΕΕ".

Η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, διότι το βάρος από τα τοκοχρεολύσια θα είναι δυσβάστακτο σε μακροπρόθεσμο διάστημα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου ερευνών Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του σε Πορτογαλική εφημερίδα.

Ουσιαστικά πιστεύω πως η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει σύντομα”, ανέφερε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, στην εφημερίδα Ζορνάλ ντι Νεγκόσιους.

“Τα Ελληνικά τοκοχρεολύσια είναι πολύ, μα πολύ, υψηλά και μπορεί να είναι πέραν των δυνατοτήτων της Ελλάδας να τα αποπληρώσει μακροπρόθεσμα. Εγώ πιστεύω πως θα ήταν καταλληλότερο να περικόψουν μέρος από το γενικό χρέος τους, γνωρίζοντας πως το βάρος θα πέσει, σε μεγάλο βαθμό, στις Γερμανικές και τις Γαλλικές Τράπεζες”, είπε ακόμη ο Ζιν στη συνέντευξη του.

Τη μείωση των μισθών κατά 8% προτείνει η Credit Suisse, προκειμένου η Ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική. Ειδικότερα ο οίκος υπολογίζει ότι οι μισθοί θα πρέπει να μειωθούν κατά 8% τα επόμενα πέντε χρόνια για να γίνει η Ελληνική οικονομία κατά 5% ανταγωνιστικότερη έναντι της Γερμανικής από ότι ήταν πριν από δέκα χρόνια.

Η Credit Suisse προειδοποιεί ότι η σημερινή κατάσταση σε όλη την Περιφέρεια της Ευρωζώνης είναι μη διατηρήσιμη, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι αυτή η κρίση δεν είναι συστημική, δηλαδή δεν απειλεί το σύνολο της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα για την Ελλάδα ο οίκος τονίζει πως εάν το Ελληνικό χρέος έπρεπε να χρηματοδοτηθεί με τα σημερινά επίπεδα των επιτοκίων, τότε, το κόστος των τόκων ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ήταν κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο της ονομαστικής αύξησης του ΑΕΠ.

Όσον αφορά τις Ισπανικές, Ελληνικές, Πορτογαλικές και Ιρλανδικές μετοχές η Credit Suisse συμβουλεύει τους επενδυτές να αποφεύγουν τις εταιρείες με κυκλικές δραστηριότητες και μεγάλη έκθεση στην εγχώρια Αγορά. Από Ελληνικής πλευράς στη λίστα συγκαταλέγονται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ATEbank, η Jumbo, η Alpha Bank, η Eurobank, η Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και ο Τιτάνας.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος για την Alpha Bank δίνει τιμή - στόχο στα 4,65 ευρώ, για την Εθνική στα 7,66 ευρώ, για την Πειραιώς στα 3,31 και για τη Eurobank στα 4,37 ευρώ.

Σε θετικό έδαφος αλλά με έκδηλη την επιφυλακτικότητα, είναι η εικόνα που δίνουν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ με θετικό πρόσημο ξεκίνησε και η συνεδρίαση στην Wall Street εν μέσω μικτών μακροοικονομικών στοιχειών.

Πιο συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν αισθητά περισσότερο τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ φθάνοντας σε αύξηση το 1,2%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα εμφανιστεί αύξηση 0,7% στις πωλήσεις του Αμερικανικού εμπορίου. Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης λιανικών πωλήσεων είχε αυξηθεί 0,7%.

Αντίθετα και σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης μεταποίησης Empire βούλιαξε τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στο -11,1. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης, που αποτυπώνει την κατάσταση της μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, θα διαμορφωθεί στο 14 μετά το 15,73 του προηγούμενου μήνα.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι μεγάλες αναταράξεις που σημειώνονται στις Αγορές συναλλάγματος οδηγούν σε άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ, εξέλιξη η οποία εντείνει τις εντάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Άλλωστε, όλο και πυκνώνουν οι δηλώσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που κάνουν λόγο για ελεγχόμενη χρεοκοπία στην Ελλάδα και για ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης στις άλλες Χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι παραπάνω εξελίξεις δημιουργούν ανασφάλεια στο επενδυτικό κοινό το οποίο θα συνεχίσει να δείχνει επιφυλακτικό προς την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ η εικόνα της εγχώριας Αγοράς παραμένει μίζερη και κάθε πρόβλεψη για την βραχυπρόθεσμη τάση εξαιρετικά επισφαλής.

Μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποκλείεται η Σοφοκλέους να προεξοφλήσει και τα τελευταία αρνητικά σενάρια, ενώ όσον αφορά το εξωτερικό, ο κ. Χριστόπουλος εκτιμά ότι θα συνεχιστούν (στο μέτωπο των εντυπώσεων) οι κινήσεις της Γερμανίας, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις υπερχρεωμένες Χώρες.

Σε τεντωμένο σκοινί θα “ακροβατήσουν” αυτή τη κρίσιμη εβδομάδα για την Ελληνική οικονομία οι περισσότεροι μετοχικοί τίτλοι του Χ,Α., έχοντας μάλιστα “κόντρα” και το δυνατό αέρα βραχυχρόνιας καθοδικής διόρθωσης, που “φυσά” ήδη στις διεθνείς Αγορές, τονίζει ο Απόστολος Μάνθος.

Άκρως σημαντικές από πλευράς διαγραμματικής ανάλυσης είναι οι πρώτες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδος, καθώς εάν διατηρηθούν τα παρόντα επίπεδα τιμών τότε μπορεί να δημιουργηθεί κλίμα έντονης ανοδικής αυτοτροφοδοτούμενης αντίδρασης βάζοντας ως “καύσιμο” την πληθώρα των επενδυτών, που άνοιξαν τις τελευταίες μέρες σημαντικό αριθμό “short” θέσεων.

Πάντως και σύμφωνα με το μέλος της επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, για επικρατήσει το ανοδικό σενάριο θα πρέπει αρκετοί Δεικτοβαρείς τίτλοι να δώσουν ανοδική διαφυγή από σημαντικά επίπεδα αντιστάσεων.

Έτσι ο ΟΤΕ μπορεί να θεωρηθεί ότι βάζει σαν πρώτο στόχο τα 6,60 ευρώ (με ενδιάμεση αντίσταση τα 6,20 ευρώ), αν σε όποια διορθωτική κίνηση συνεχίσει να κρατάει ανέπαφη την στήριξη των 5,90 ευρώ.

Για την ΔΕΗ “σημείο κλειδί” της κίνησης προς τα 13,94 ευρώ, αποτελεί η υπέρβαση με κλείσιμο υψηλότερα των 12,74 ευρώ.

Στην περίπτωση του τίτλου της Εθνικής για να αλλάξει κάτι δραστικά επί το θετικότερον, θα πρέπει να σημειωθούν συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 7,82 ευρώ, κάτι που θα βάλει σαν στόχο την προσέγγιση των 8,40 ευρώ.

Αντίθετα παρατεταμένη αδυναμία και πιθανό επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 7,18 ευρώ θα δώσει σημαντικό “pull back” προς τα 6,90 ευρώ.

Η Alpha Bank θα συνεχίσει να έχει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 4,90 ευρώ για να ελπίζει σε κίνηση προς τα 5,45 ευρώ. Αντίθετα υποχώρηση και κλείσιμο χαμηλότερα των 4,40 ευρώ, βάζει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στα 4,20 και 4,00 ευρώ.

Ό τίτλος της Eurobank θα πρέπει να παρακάμψει την ενδιάμεση αντίσταση των 4,57 ευρώ και την πιο ουσιαστική στα 4,80 ευρώ για να βάλει σαν στόχο τα 5,20 ευρώ. Αντίθετα επιβεβαιωμένα κλεισίματα χαμηλότερα των 4,15 ευρώ, θα επαναφέρουν τα σενάρια επαναπροσέγγισης των 3,88 ευρώ.

Τέλος όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE, όλα θα συνεχίσουν να “παίζονται” στην στήριξη των 700 μονάδων, καθώς αν αυτή διασπαστεί καθοδικά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αντέξει η επόμενη στήριξη στις 655 μονάδες.

Υπάρχει κίνδυνος να “πεθάνουν από ανία” όσοι επιμένουν να παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλό της Σοφοκλέους, προειδοποιεί με έμφαση ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η Αγορά από εκλογές και Eurostat μπορεί να πήρε τις ειδήσεις που ήθελε για να μην υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως από την άλλη φάνηκε εξαιρετικά επιφυλακτική για να κινηθεί σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, η περιοχή των 1480 μονάδων παραμένει σημείο αναφοράς για την απορρόφηση της όποιας προσφοράς ενώ σε ότι αφορά τις Τραπεζικές μετοχές (Alpha, ETE, Eurobank) διατηρείται η εκτίμηση βραχυπρόθεσμων κινήσεων σε ζώνες τιμών από τις οποίες υπήρξαν κάποια αντανακλαστικά αντίδρασης.

Στην ατζέντα της εβδομάδας άλλα γεγονότα που θα βρεθούν στο επίκεντρο, αφορούν την σύνοδο του Ecofin, την σύγκλιση Κυβερνητικής επιτροπής για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011 αλλά και τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται την Τετάρτη των Μέτκα, Μυτιληναίος και Jumbo.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα, έστω και αν οι συναλλαγές παρουσίασαν σημαντική μείωση.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με σαφώς καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μείωσαν τις υποτιμήσεις στο 1%.

Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7159, τιμή εκκαθάρισης 705,16) κινήθηκαν μεταξύ 693,25 και 711,75 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (824200 Κύπρου, 11800 Τιτάν, 23700 ΟΠΑΠ, 14200 Jumbo, 52300 Alpha Bank, 15100 Ελ. Πετρέλαια, 28000 Αγροτική, 6400 Πειραιώς, 56100 Eurobank, 40800 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (1865), Alpha Bank (928), Πειραιώς (1496), Eurobank (476), ΟΤΕ (1111), MIG (427), Μυτιληναίος (192), Αγροτική (224), Ελλάκτωρ (224), ΟΠΑΠ (204), Coca-Cola (347), Intralot (111).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 15/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Κύπρου (15000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Πειραιώς (100000 τεμ.), Εθνική (152062 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7433609 τεμ.), Eurobank (14647051 τεμ.), Εθνική (9546036 τεμ.), Κύπρου (9560381 τεμ.), Πειραιώς (19925859 τεμ.), MPB (11520963 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία MAGNETAR FINANCIAL LLC γνωστοποιεί με την από 13/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τραπεζα Κυπρου ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ: Επενδυτής: Magnetar Financial LLC. Εκδότης: Τράπεζα Κύπρου ΛΙΜΙΤΕΔ. ISIN: CY0000100111. Σύνολο Εισηγμένων Μετοχών: 604.205.955 μετοχές. Συναλλαγή (11 Νοεμβρίου 2010): 549.998 μετοχές (μείωση). Καθαρή Ανοικτή Θέση (11 Νοεμβρίου 2010): 324.232 μετοχές. Ποσοστό: 0,05%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 15/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.896.524) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,56%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 12 Νοεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v