Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν λειτουργούν τα φανάρια ούτε στο ΧΑ!

Η συνεδρίαση έδωσε κάποιες υπεραξίες σε όσους “τολμηρούς” τοποθετήθηκαν επιλεκτικά στα χαμηλά, όμως η γενικότερη πεποίθηση είναι ότι τα φανάρια στο ΧΑ δείχνουν κόκκινο. Κέρδη για ΕΤΕ, ΚΥΠΡ. Εβδομαδιαίες απώλειες 0,7% για ΓΔ.

Τα εύκολα αρχίζουν να φαίνονται δύσκολα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και η μέχρι πρότινος ψυχολογική στήριξη των 1500 μονάδων, τείνει να μετατραπεί σε δυσκολοκατάβλητη αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη, που ούτε καν την “δοκίμασε” σήμερα.

Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση να έδωσε κάποιες υπεραξίες σε όσους “τολμηρούς” τοποθετήθηκαν επιλεκτικά στα χαμηλά ημέρας, όμως η γενικότερη πεποίθηση είναι ότι τα “φανάρια” στην Σοφοκλέους επιμένουν να δείχνουν κόκκινο στους αγοραστές και όσοι αποφασίζουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις το κάνουν με “δική τους ευθύνη”.

Οι Αγορές είναι σαν το μπικίνι. Δείχνουν πολλά, αλλά κρύβουν τα πλέον ουσιώδη και ενδιαφέροντα”. Με αυτή την ατάκα απάντησε παλαιός παράγων της Αγοράς που κλήθηκε να προβλέψει την βραχυπρόθεσμη τάση των διεθνών Αγορών και κατ΄ επέκταση και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Μπορεί τα περισσότερα διεθνή Χρηματιστήρια να δείχνουν διαθέσεις διακράτησης των κεκτημένων, όμως από την άλλη είναι εμφανές ότι οι περισσότερες Αγορές έχουν “πιάσει ταβάνι” και θα χρειαστούν εξαιρετικούς καταλύτες για να κινηθούν σημαντικά ψηλότερα.

Με περιορισμένη την διεθνή αισιοδοξία, το ευαίσθητο στις αρνητικές ειδήσεις Χ.Α. παραμένει εγκλωβισμένο στις εγχώριες ανησυχίες για τις δημοσιονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία, την απασχόληση και τις Επιχειρήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, καθώς εκτιμάται ότι η Κυβέρνηση θα αναγκασθεί να δρομολογήσει νέα σκληρά μέτρα.

Η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα λιτότητας την επόμενη εβδομάδα, καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει έως και 4,5 δισ. για να επιτύχει το στόχο του ελλείμματος για το 2011, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο ανώτερους αξιωματούχους της Κυβέρνησης.

Τα επιπλέον μέτρα θα επικεντρώνονται κυρίως στις περικοπές δαπανών στο Δημόσιο τομέα, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν περισσότερους έμμεσους φόρους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι έκπληξη οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις από το μακροοικονομικό μέτωπο της Ελλάδας και το κλίμα στην Ευρώπη που να δικαιολογούν αντιστροφή της πτωτικής τάσης.

Σημαντικές οι σημερινές απώλειες στα μεγάλα Ασιατικά Χρηματιστήρια, εν μέσω φημών για πιθανή άνοδο των Κινεζικών επιτοκίων, φήμες που πίεσαν σημαντικά και τις Αγορές Εμπορευμάτων, ενώ φαίνεται να επανέρχονται και τα αρνητικά σενάρια για πιθανές “φούσκες” στην Κινέζικη Αγορά του real estate.

Πτωτικά ξεκίνησαν και τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, στον απόηχο της αρνητικής κίνησης των Ασιατικών Αγορών και εν μέσω αρνητικών μακροοικονομικών νέων.

Έτσι, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, επιβεβαιώνουν την εικόνα της Ευρωπαϊκής επιβράδυνσης κατά το τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η Γερμανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Γερμανίας επιβραδύνθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο στο 0,7% (σε τριμηνιαία βάση) έναντι ρυθμών ανάπτυξης 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οριακά κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία ανάπτυξης που ανακοίνωσε η Γαλλία. Συγκεκριμένα, η Γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% το τρίτο τρίμηνο (σε τριμηνιαία βάση) έναντι 0,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,5%.

Επίσης κατά 0,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ Ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat. Το δεύτερο τρίμηνο, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ευρωζώνης είχαν αγγίξει το 1%. Τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, βάσει δημοσκόπησης του Reuters. Σε ετήσια βάση, η οικονομία της ευρωζώνης καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης 1,9%.

Αιφνιδιαστική μείωση ωστόσο, καταγράφεται στην βιομηχανική παραγωγή Ευρωζώνης. Η Eurostat ανακοίνωσε πως η παραγωγή του Ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου μειώθηκε κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση, ενώ – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,3%.

Από την άλλη οι διευκρινίσεις πέντε Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μ. Βρετανίας) ότι τα όποια “haircuts” επιβληθούν στα ομόλογα των Χωρών της Ευρωζώνης που θα χρειαστεί να διασωθούν, θα έρθουν μετά το 2013 και δεν θα αφορούν τα ήδη υφιστάμενα χρέη, επέτρεψαν την σχετική αποκλιμάκωση των αρχικών πιέσεων στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και τα ομόλογα.

Στα τελευταία σημαντική η βοήθεια και από την ΕΚΤ που προχωρά από το πρωί σε αγορές ομολόγων Περιφερειακών Χωρών, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι έντονες ανοδικές τάσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στα spreads.

Μάλιστα Citigroup και Royal Bank of Scotland καλούν τον πρόεδρο της ΕΚΤ να αγνοήσει την αντίδραση του ομολόγου του στη Bundesbank Axel Weber, για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και να διευρύνει τις εξαγορές σε Κρατικά assets.

Στα διεθνή αρνητικά νέα και η είδηση σύμφωνα με την οποία ο οίκος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Dubai Group “έχασε” δύο δόσεις πληρωμών για ξεχωριστά δάνεια τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ των οποίων έναν διακανονισμό με τη Citibank, σε μία ακόμη ένδειξη ότι τα προβλήματα του εμιράτου δεν έχουν τελειώσει. Πηγές αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία, απέτυχε να πληρώσει προγραμματισμένη πληρωμή 330 εκατ. δολ. σε πίστωση από τη Citibank. Άλλες πηγές προσθέτουν επίσης ότι η Dubai Group δεν κατόρθωσε να επιτύχει πληρωμή δόσης στο πλαίσιο ισλαμικού μηχανισμού ρευστότητας, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Και αν βέβαια τα νέα στις διεθνείς Αγορές δείχνουν “γκρίζα”, στο εγχώριο μέτωπο δεν θα μπορούσαν να μην είναι “μαύρα”.

Έτσι, μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 4,5% το γ΄ τρίμηνο του 2010, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2009 και μείωση σε ποσοστό 1,1% εν συγκρίσει με το β΄ τρίμηνο του 2010.

Επίσης ίσως αξίζει αναφοράς ότι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 θα διενεργηθεί νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 300 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 18 Φεβρουαρίου 2011.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο "υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος" στην Ευρωζώνη, σύμφωνα τουλάχιστον με την παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg σε επενδυτές. Το 71% των ερωτηθένων επενδυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Bloomberg απάντησε στη σχετική ερώτηση πως θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο Ελληνικής χρεοκοπίας. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 8 Νοεμβρίου και σε αυτή συμμετείχαν 1030 πελάτες του πρακτορείου Bloomberg που είναι επενδυτές, αναλυτές ή traders.

Επισημαίνεται ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου το ποσοστό των ερωτηθέντων που "έβλεπε" κίνδυνο για Ελληνική χρεοκοπία περιοριζόταν στο 67%. Στη λίστα “επικινδυνότητας” ακολουθεί με 51% η Ιρλανδία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, με το 38% των ερωτηθέντων επενδυτών να αναμένει πιθανή χρεοκοπία της οικονομίας της.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έδωσε τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων επτά συνεδριάσεων, από τον οποίο το 91% απέσπασαν οι τίτλοι του 20αρη και το 35% η μετοχή της Εθνικής.

Ο Δείκτης “είδε” το υψηλό ημέρας μέσω των τελικών δημοπρασιών και τελικά έκλεισε πολύ κοντά σε αυτό, καθώς μέσω των δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Motor Oil, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς και σχετικά κοντά σε αυτό οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Αγροτική Τράπεζα και Alpha Bank.

Έστω και προς το τέλος οι τίτλοι με θετικό πρόσημο επικράτησαν καθαρά στο ταμπλό του 20αρη.

Οι μεγαλύτερες απώλειες για Jumbo (-3,02% και κλείσιμο πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας) και ΟΠΑΠ (-2,3% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας).

Αρνητική ημερήσια μεταβολή μικρότερων απωλειών για ΔΕΗ, Τιτάνα, Coca-Cola και αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίος και MIG.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για την Κύπρου (+2,52%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολούθησαν οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank. Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με πτωτικές διαθέσεις υποχωρώντας μέχρι τις 1470,45 μονάδες (10.36), για να ακολουθήσουν διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμων.

Βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 1498,23 μονάδων στις 17.09 και τελικά έκλεισε στις 1497,2 μονάδες με μικρά κέρδη 0,24%, ενώ ο τζίρος σαφέστατα μειωμένος ακούμπησε τα 78 εκατ. από τα οποία τα 0,9 αφορούσαν “πακέτα”.

Στο φώτο – φίνις κρίθηκε η τελική εικόνα με 72 ανοδικές μετοχές έναντι 73 πτωτικών, 14 τίτλοι με κέρδη από 4 έως 9,88% (οι περισσότεροι με εξαιρετικά χαμηλό κόστος) και 22 τίτλοι με απώλειες από 4 έως 14,29%.

Από πλευράς κεφαλαιοποιήσεων η Coca-Cola (7,026 δισ.) με βραχεία κεφαλή έκλεισε την εβδομάδα στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Εθνική Τράπεζα (7,017 δισ).

Η εβδομάδα που έληξε ήταν η τρίτη συνεχόμενη πτωτική για το Χ.Α., καθώς αφαίρεσε από τον Γενικό Δείκτη 0,7% και από τον Τραπεζικό δείκτη 0,66%. Οι απώλειες από την αρχή του χρόνου στο -31,83% και 45,63% αντίστοιχα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σημαντική πτώση των μικτών συναλλαγών. Έτσι η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών, κατά την εβδομάδα που πέρασε, διαμορφώθηκε χαμηλότερα των 100 εκατ. ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Βραχυπρόθεσμα η τάση παραμένει πτωτική, τονίζει ο Κώστας Βέργος.

Οι εκλογές αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για το Κυβερνόν κόμμα, τόσο καθώς προσεδόθη σε αυτές ο χαρακτήρας πολιτικής ψήφου, όσο και του δημοψηφίσματος εμπιστοσύνης ή όχι προς την Κυβερνητική πολιτική. Με ποσοστά που κινούνταν μεταξύ 20% και 25% για μεγάλους μητροπολιτικούς δήμους, είναι εμφανές ότι υπάρχει χαρακτηριστική αποδοκιμασία τόσο της πολιτικής όσο και των προσώπων που την ασκούν σε Κυβερνητικό επίπεδο.

Όμως, για την Αγορά το ζητούμενο ήταν αν η Κυβέρνηση θα προχωρούσε σε πρόωρες εκλογές, όπως απείλησε ο Πρωθυπουργός, ή θα συνεχίζονταν η άσκηση του Κυβερνητικού έργου. Επί του παρόντος επικράτησαν οι ψύχραιμες εκτιμήσεις και απεφεύχθη το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, κάτι που άρεσε στην Αγορά.

Μένει να αρθούν τα αδιέξοδα που οδηγούν στο βάλτωμα της εγχώριας ανάπτυξης, είτε αυτά είναι αναδιάρθρωση Δημόσιου χρέους, είτε κίνητρα ανάπτυξης. Σε τι βαθμό επί αυτών των θεμάτων θα υπάρξουν εξελίξεις, είναι άγνωστο και βασιζόμενοι σε αυτό θα παραμέναμε σχετικά προσεκτικοί σε ότι αφορά προβλέψεις για την πορεία του Χ.Α.

Στις ξένες Αγορές, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποφάσεις των 20 μεγαλύτερων Χωρών που θα προκύψουν από την συνάντηση στην Σεούλ της Κορέας που διεξάγονται αυτές τις μέρες. Η ποσοτική χαλάρωση των ΗΠΑ έχει μπει στο στόχαστρο ηγετών που σχετίζονται με την πολιτική λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί μία από τις θετικές συνιστώσες, μαζί με την ισχυροποίηση του Κινέζικου νομίσματος, που μπορεί να επιτρέψει βαθιές ανάσες στην Αμερικάνικη οικονομία και φυσικά και στην παγκόσμια Αγορά.

Χρηματιστηριακά, επομένως, συνεχίζεται ένα διεθνώς θετικό περιβάλλον, λόγω ανάπτυξης Ασιατικών χωρών και θετικών μέτρων στις ΗΠΑ, αλλά ο προβληματισμός για την Ελληνική οικονομία, αν και ελαφρώς μικρότερος λόγω απομάκρυνσης του άμεσου ενδεχόμενου εκλογών, παραμένει λόγω μη ύπαρξης σχεδίου ανάπτυξης.

Επομένως, τα μικρά κέρδη που είχε η Ελληνική χρηματιστηριακή Αγορά την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, δεν θα έχουν συνέχεια και η Ελληνική Αγορά μπορεί να βιώσει κάποιες πιέσεις λόγω ανησυχιών για τα οικονομικά της αδιέξοδα. Βραχυπρόθεσμα, λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης αλλά και σημαντικός αριθμός μετοχών θα κινηθεί σταθεροποιητικά ή ελαφρώς πτωτικά, αποφεύγοντας ανοδικές υπερβολές.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης μάλλον θα προσπαθήσει να επαναπροσεγγίσει τις 1460 μονάδες και θα μπορούσε να συνοδευτεί από αυξημένο όγκο συναλλαγών. Διατήρηση αγορών σε αυτά τα επίπεδα θα επιτρέψει τεχνική ανάκαμψη ως τις 1600 μονάδες, εκτιμά ο πρόεδρος των πιστοποιημένων αναλυτών.

Σε οριακό τεχνικό σημείο συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης ο οποίος έχει εξαντλήσει σχεδόν τα όρια ανοχής της μεσοπρόθεσμης ανοδικής στήριξης καθώς η πλαγιοανοδική γραμμή τάσης απέχει λίγες μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η ψυχολογία είναι αρνητικά φορτισμένη από την συνεχή αναρρίχηση των spreads στην Αγορά ομολόγων καθώς και από την επικείμενη ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat για το τελικό μέγεθος του ελλείμματος το 2010.

Η μεταβλητότητα εκτιμάται ότι θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στην κατά 10% αύξηση των ανοικτών θέσεων στα συμβόλαια του FTSE-20.

“Διατηρούμε την άποψη για τοποθετήσεις σε ενδεχόμενη επέκταση της πτωτικής κίνησης προς τις 1.480 μονάδες με κύρια εστίαση τους Τραπεζικούς τίτλους οι οποίοι έχουν νέα επίπεδα βραχυπρόθεσμων στηρίξεων τα εξής: Alpha Bank € 4,30, Εθνική Τράπεζα € 7,04 και Εurobank € 4,10”, επισημαίνει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης πέσει κάτω από τις 1.485 μονάδες θα δώσει... αέρα στους πωλητές και στους “short sellers”.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο προσπαθεί να “πιαστεί” από μία θετική είδηση που θα το βοηθήσει να σταματήσουν οι έντονες πωλήσεις, ενώ τα αποτελέσματα των εισηγμένων δεν πρόκειται να δώσουν “χείρα βοηθείας”, τουναντίον μάλιστα.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας που διατήρησε σε ικανοποιητικό επίπεδο τις συναλλαγές.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με ελαφρώς χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 2,07%, ενώ μετά τις 17.00 έγιναν πράξεις με υποτίμηση έως και 2,49%.

Μικτές κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11397, τιμή εκκαθάρισης 695,73) κινήθηκαν μεταξύ 676,5 και 700,5 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (240000 Κύπρου, 36700 ΟΤΕ, 13900 Τιτάν, 10600 Βιοχάλκο, 21100 ΟΠΑΠ, 10500 Jumbo, 22400 Alpha Bank, 102900 MPB, 5700 ΔΕΗ, 8000 ΓΕΚ, 8400 ΕΧΑΕ, 15000 Ελ. Πετρέλαια, 23000 Αγροτική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5191), Alpha Bank (1923), Πειραιώς (2481), Eurobank (1274), ΟΤΕ (1197), Κύπρου (480), MIG (910), Μυτιληναίος (168), Αγροτική (251), ΔΕΗ (136), Ελλάκτωρ (387), MPB (661), ΟΠΑΠ (216), Ταχ. Ταμιευτήριο (172), Ιντρακόμ (273), ΕΧΑΕ (210), ΓΕΚ (297).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 12/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (104859 τεμ.), Πειραιώς (177341 τεμ.), Κύπρου (200000 τεμ.), Coca-Cola (50000 τεμ.), ΓΕΚ (7921 τεμ.), ΕΧΑΕ (7000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Κύπρου (624651 τεμ.), Πειραιώς (100864 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7441209 τεμ.), Eurobank (14645653 τεμ.), Εθνική (9593836 τεμ.), Κύπρου (12827643 τεμ.), Πειραιώς (19925859 τεμ.), MPB (11718063 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 11/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.865.422) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,55%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 10 Νοεμβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 12/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (2.070.729) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,62%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 11 Νοεμβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία MAGNETAR FINANCIAL LLC γνωστοποιεί με την από 12/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τραπεζα Κυπρου ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ: Επενδυτής: Magnetar Financial LLC. Εκδότης: Τράπεζα Κύπρου ΛΙΜΙΤΕΔ. ISIN: CY0000100111. Σύνολο Εισηγμένων Μετοχών: 604.205.955 μετοχές. Συναλλαγή (11 Νοεμβρίου 2010): 247.616 μετοχές (μείωση). Καθαρή Ανοικτή Θέση (11 Νοεμβρίου 2010): 874.230 μετοχές. Ποσοστό: 0,14%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v