Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Δυνατοί και στο finish οι πωλητές

Δεν έκαναν το 4 στα 4 οι αγοραστές στο ΧΑ, καθώς η επιφυλακτικότητα σε συνδυασμό με τον χαμηλών απαιτήσεων τζίρο και την αρνητική εικόνα των διεθνών Αγορών δεν άφησε περιθώρια ανόδου. Πτώση για ΕΤΕ, ΟΠΑΠ.

Δεν έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα (για τον Γενικό Δείκτη) οι αγοραστές, καθώς η επιφυλακτικότητα έδωσε το παρόν και σε συνδυασμό με τον χαμηλών απαιτήσεων τζίρο και την αρνητική εικόνα των διεθνών Αγορών (που ανέκαμψαν κάπως από τα χαμηλά ημέρας όταν βγήκαν τα στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ), έδωσαν τον πρώτο λόγο στους πωλητές, που πήραν επιθετικότερες πρωτοβουλίες μετά τις 16.30.

Για τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου, ο μειούμενος όγκος συναλλαγών φαίνεται αναπόφευκτος, ενώ το σενάριο πλάγιας – πλαγιοκαθοδικής κίνησης για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις δείχνει επικρατέστερο, εκτός και αν οι επιθετικοί πωλητές του τελευταίου ημιώρου ξέρουν κάτι περισσότερο …

Στα κυριότερα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, ο μάλλον χαμηλός τζίρος που έμεινε χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ, η σαφής υπεροπλία των τίτλων με αρνητικό πρόσημο και οι κάποιες θετικές διαφοροποιήσεις τίτλων που είτε πιέστηκαν ασφυκτικά τελευταία (Γενική, Alapis, Avenir) είτε συνεχίζουν να παρουσιάζουν κινητικότητα εν όψει προσδοκιών στον κλάδο (Νηρέας, Σελόντα).

Μόνος “πράσινος” τίτλος στο ταμπλό του 20αρη η Coca-Cola (7,21 δισ) που με δυσδιάκριτη διαφορά πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Εθνική (7,16 δισ), το εξαιρετικά αρνητικό -3,4% του Τραπεζικού δείκτη έσβησε τα κέρδη των προηγούμενων δύο θετικών (για τον εν λόγω δείκτη) συνεδριάσεων, ενώ σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισαν οι Εμπορική και MIG.

Όπως προαναφέρθηκε μόνος τίτλος που διασώθηκε με θετικό πρόσημο στο ταμπλό του 20αρη, ήταν αυτός της Coca-Cola (+0,92%), ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Τιτάνα και Jumbo.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες του 4% έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Αγροτική, Πειραιώς, του 3% οι Εθνική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank, MPB, του 2% οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Κύπρου, MIG και με σχετικά μικρότερες απώλειες τα Ελ. Πετρέλαια.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1507,33 μονάδες (16.59) και τελικά έκλεισε στις 1510,16 μονάδες με απώλειες 2%, ενώ ο τζίρος σχετικά ενισχυμένος έφθασε τα 98 εκατ.

Κακή η τελική εικόνα με 62 ανοδικές μετοχές έναντι 98 πτωτικών και 34 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 4 έως 19,4%.

Σημαντικά μεγαλύτερες οι απώλειες στα Σ.Μ.Ε. του FTSE, με τους εμπλεκόμενους στην Αγορά Παραγώγων να δείχνουν επιθετικά απαισιόδοξοι και να αυξάνουν σημαντικά τις υποτιμήσεις.

Ασφαλώς και οι περισσότερες των σημερινών ειδήσεων δεν έδρασαν υποστηρικτικά στην ψυχολογία αγοραστών και traders.

Το έλλειμμα προϋπολογισμού της Ελλάδας θα υποχωρήσει περίπου στο 9,3% του ΑΕΠ για το 2010 έναντι στόχου υποχώρησης στο 7,8% μετά την αναθεώρηση της Eurostat, ανέφερε Κυβερνητική πηγή στο Reuters, δημιουργώντας αρνητικούς συνειρμούς για τα επικείμενα στοιχεία που θα αφορούν το έλλειμμα του 2009 και θα ανακοινωθούν στις 15 τρέχοντος από την Eurostat.

Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της Αγοράς που εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση θα πιεστεί να πάρει επώδυνα και ουσιαστικά μέτρα που θα αφορούν τον Δημόσιο τομέα και αν προς το παρόν αντιστέκεται στην ιδέα των απολύσεων, είναι άγνωστο αν θα το αποφύγει και ακόμη πιο άγνωστο είναι αν θα αντέξει να προχωρήσει σε τέτοιο μέτρο.

Επίσης ιδιαίτερα αρνητικό συνεχίζει να εμφανίζεται το περιβάλλον στις Αγορές ομολόγων της Περιφέρειας της Ευρωζώνης λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν οι αλλαγές στα νούμερα του Ελληνικού ελλείμματος και χρέους από την Eurostat.

Σήμερα το Πορτογαλικό Δημόσιο διέθεσε 686 εκατ. ευρώ σε τίτλους λήξης το 2020 με επιτόκιο 6,806% έναντι 6,242% αντίστοιχης έκδοσης της 22ας Σεπτεμβρίου. Η υπερκάλυψη ήταν 2,1 φορές του ζητούμενου ποσού, αλλά συνολικά χαμηλότερη έναντι της δημοπρασίας του Σεπτεμβρίου.

Τα εξαετή ομόλογα διατέθηκαν με επιτόκιο 6,156% έναντι 4,371% αντίστοιχης έκδοσης του Αυγούστου και η υπερκάλυψη του ποσού ανήλθε σε 2,3 φορές.

Επισημαίνεται ότι το spread των Ιρλανδικών τίτλων εκτινάχθηκε σήμερα σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ το spread για το Ελληνικό δεκαετές ομόλογο επιμένει να κινείται υψηλότερα των 900 μονάδων βάσης.

Εκτιμήσεις στελεχών της Αγοράς κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης πριν το τέλος του χρόνου, γεγονός που θα υποχρεώσει την ΕΚΤ να ξαναμπεί δυναμικά σε αγορές Κρατικών ομολόγων, αλλά θα ικανοποιήσει και όσους θα έβλεπαν με θετικό μάτι μία σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με τη Citigroup είναι πλέον εξαιρετικά ανησυχητικό το ότι το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί πλέον στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης “θα τρέφεται από την ίδια του την σάρκα”, δηλαδή η κρίση θα συνεχιστεί και θα γίνεται όλο και πιο έντονη και δεν θα αποφευχθεί η εξάπλωση της.

Δεν είναι λίγοι οι διεθνείς αναλυτές που ασχολούνται και με το Ελληνικό “πρόβλημα” και τονίζουν ότι τελικά οι μέθοδοι Ε.Ε. και ΔΝΤ θα “σκοτώσουν” τον “ασθενή”, καθώς οι εκτιμήσεις γύρω από την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας μοιάζουν όλο και πιο υπερ-αισιόδοξες και οι ανησυχίες πως η Χώρα δεν θα καταφέρει να πετύχει μονοψήφιο έλλειμμα το 2010 ενισχύονται κάθε μέρα και πιο πολύ.

Ασφαλέστερη Χώρα έναντι του ενδεχομένου χρεοκοπίας εμφανίζεται η Αργεντινή από ότι η Ελλάδα, βάσει στοιχείων ασφαλίστρων κινδύνου, (credit default swaps ή CDS) που τηρεί η εταιρεία CMA και δημοσιοποίησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg. Σύμφωνα με το Bloomberg, η οικονομική ανάπτυξη της Αργεντινής τη βοηθά να εξυπηρετεί και να αποπληρώνει το χρέος της ενώ η Ελλάδα στηρίζεται στους πόρους του μνημονίου για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Αρνητικά στην ψυχολογία των αγοραστών, ενδεχομένως να επέδρασε και η χθεσινή έκθεση της Credit Suisse (βγήκε μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης), η οποία βάζει τέλος σε όλα τα σενάρια για βραχυπρόθεσμες μετοχικές εξελίξεις στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο και ουσιαστικά αφαιρεί ένα “καύσιμο” ανόδου από την Σοφοκλέους.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος όπως αναφέρει σε έκθεσή του μετά και τη συνάντηση με τις διοικήσεις των Τραπεζών και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, δεν βλέπει κινητικότητα στο μέτωπο των Τραπεζικών εξαγορών στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει, όλες οι Τράπεζες με τις οποίες μίλησε επιβεβαίωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται για εξαγορές στην παρούσα φάση. H CS εκτιμά ότι οι κινήσεις Μ&Α παραμένουν απίθανο ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμα, είτε μεταξύ εγχώριων "παικτών" είτε με εμπλοκή ξένης Τράπεζας, καθώς δύσκολα οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αποτιμήσουν το ρίσκο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Χώρας.

Η Credit Suisse εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις Τράπεζες, ενώ η αύξηση των δανείων στην Ελλάδα αναμένεται μηδενική. Παράλληλα, αποτυπώνει την σχετική αισιοδοξία των Τραπεζιτών για τη Ρουμανία ενώ εκτιμά ότι δεν αναμένονται πωλήσεις θυγατρικών σε Ρουμανία και Βουλγαρία βραχυπρόθεσμα.

Με τις Τράπεζες να επανέρχονται σε φάση αδυναμίας, η σκυτάλη πέρασε στον ΟΤΕ που ερχόταν από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, όμως οι “όψιμοι” αγοραστές δεν υπολόγιζαν στο σημερινό “χτύπημα” της Fitch η οποία υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Οργανισμού σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά την συνεχιζόμενη υποχώρηση στα έσοδα και τα περιθώρια EBITDA του Οργανισμού, όπως φάνηκε και στα αποτελέσματα γ' τριμήνου.

Παράλληλα, σημειώνει ότι αναμένει διατήρηση των πιέσεων στα περιθώρια EBITDA του οργανισμού και το 2011.

Σαφώς επιφυλακτική – διορθωτική η εικόνα και στις μεγάλες διεθνείς Αγορές (αρνητικά ξεκίνησε και η Wall Street), μετά την κίνηση της Κυβέρνησης του Πεκίνου που προχώρησε σε νέα μέτρα σύσφιγξης της πολιτικής ζητώντας από τις Τράπεζες να προχωρήσουν από τις 15 Νοεμβρίου σε αύξηση του λόγου των κεφαλαιακών αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης.

Μην εφησυχάζετε από το γεγονός ότι οι περισσότερες Αγορές διακρατούν τα πρόσφατα κεκτημένα, τονίζουν οι “bears” αναλυτές.

Οι “αρκούδες μπορεί να δείχνουν ότι βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη, αλλά σύντομα θα δείξουν τα δόντια τους” υποστηρίζουν όσοι θεωρούν ότι η θετική εικόνα των διεθνών Χρηματιστηρίων δεν συνάδει με την κακή εικόνα που συνεχίζουν να δίνουν τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η Αγορά ακινήτων, η ανεργία και η πιστωτική στενότητα σημαίνουν πως η οικονομία θα έπρεπε να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ακόμη χειρότερα, η ανάκαμψη από την ύφεση είναι πολύ ασθενής σε σχέση με προηγούμενες περιόδους ανάκαμψης, παρά τα άνευ προηγουμένου Κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Tι εκτιμούν αναλυτές της αγοράς

Οι διεθνείς Αγορές θα διορθώσουν πριν κινηθούν σε νέα υψηλά, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Με τις εκλογές στην Χώρα μας να βρίσκονται σε εξέλιξη όλοι, αναλυτές, επιχειρηματίες καθηγητές και φυσικά κόμματα και πολιτικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τι έγινε την προηγούμενη Κυριακή και τι θα γίνει την επόμενη. Όμως εκλογές είχαμε και στις ΗΠΑ και μάλιστα ενδιάμεσες όπου και εκεί οι αναλύσεις και οι ερμηνείες είναι στην πρώτη γραμμή.

Θα ήταν χρήσιμο να μελετήσουμε την συμπεριφορά των Αμερικανικών Αγορών μετά από ανάλογες εκλογικές διαδικασίες στο παρελθόν και να δούμε αν μπορούμε να εξάγουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Καταρχήν τα ερωτήματα του τύπου τι ήταν καλύτερο για τις Αγορές να κερδίσουν Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί κ.λ.π. δεν έχει καμία σημασία, όπως προκύπτει από την συμπεριφορά των δεικτών στις ΗΠΑ κατά τα τελευταία 50 χρόνια. Αντιθέτως οι σωστοί “μαθητές” των Αγορών πρέπει πρώτα να εξετάσουν αν είμαστε σε μακροχρόνιο “bull” ή “bear market” και σε τι είδους κυκλική Αγορά, ανοδική ή πτωτική.

Εξετάζοντας τον δείκτη βαρόμετρο παγκοσμίως, τον S&P500 θα δούμε πως από τις ενδιάμεσες εκλογές και μέχρι τις αρχές Γενάρη η μέση απόδοση είναι 5% και μέχρι τα μέσα Φλεβάρη αγγίζει το 10% (!!), για να φθάσει το 20% μέχρι τις αρχές του Ιουλίου. Ποσοστά της τάξεως του 20% για ένα δείκτη είναι πολύ μεγάλα και ειδικά αν μιλάμε για τον πιο “βαρύ” δείκτη παγκοσμίως, τον S&P500 στην πιο ανεπτυγμένη Κεφαλαιαγορά του κόσμου. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η επίδοση γίνεται σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία μέσα σε 8 μήνες μόνο.

Μάλιστα η απόδοση αυτή είναι ανεξάρτητη από την πορεία του δείκτη τους προηγούμενους 2 μήνες, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όπου η απόδοση ήταν 12,8%, γεγονός που έφερε την πλειοψηφία των ειδικών να θεωρήσουν πως τα Χρηματιστήρια είναι υπέρ αγορασμένα και η πτώση θέμα χρόνου.

Οι δύο χειρότερες χρονιές για τα μετεκλογικά ράλι ήταν το 1974 και το 2002. Ομως αν εξετάσουμε το σημείο που ήταν οι Αγορές τότε θα τα δικαιολογήσουμε. Το 1974 τελείωσε ένα δυνατό κυκλικό “bear market” που έφερε 48% απώλειες στον δείκτη με έναν πανικό πωλήσεων που μόνο με αυτό που είδαμε το 2008 θα μπορούσε να συγκριθεί. Απλά δεν ήταν τόσο συνολικά μεγάλος ο πανικός .

Αντίστοιχα το 2002 η Αγορά προερχόταν από ένα επίσης μεγάλο κυκλικό “bear market” χάνοντας 49% σε 2 χρόνια, με το χαμηλό να γίνεται τον Μάρτιο του 2003. Επιπλέον η τρέχουσα κυκλική ανοδική Αγορά δεν έχει τελειώσει όπως πολλοί νομίζουν. Η μέση διάρκεια ενός κυκλικού “bull market” είναι 3 χρόνια περίπου.

Έτσι η άνοδος που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2009 και συνεχίστηκε το 2010 θα μας δώσει ένα ανοδικό 2011 πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για την επόμενη κορυφή , εκεί κοντά στις αρχές του 2012.

Συνεπώς η ιστορία μας διδάσκει πως τους επόμενους μήνες και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού είναι πολύ πιθανόν να δούμε ένα ράλι στις διεθνείς Αγορές της τάξεως του 20% που θα φέρει τον S&P 500 πάνω από τις 1400 μονάδες.

Παρά ταύτα και πριν οι διεθνείς Αγορές σημειώσουν νέα υψηλά μέχρι το α΄ εξάμηνο του 2011, δεν αποκλείεται να σημειωθεί σημαντική διόρθωση τις τελευταίες 90 ημέρες του 2010.

Όσον αφορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο και σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου Αγορών της Sarros Sec., η Αγορά θα προσπαθήσει να τιμολογήσει τα νέα, με το σενάριο της συσσώρευσης – πλάγια κίνησης να δείχνει επικρατέστερο.

Η Αγορά, αν και δεν έχει την απαραίτητη δυναμική από πλευράς τζίρων δεν έχει διαταράξει ανεπανόρθωτα την τεχνική εικόνα σε ότι αφορά την καταγραφή χαμηλών επιπέδων “εκθέτοντας” πωλησιακές θέσεις οι οποίες έπαιξαν το “στοίχημα” των πρόωρων εκλογών, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η αντοχή του Γενικού Δείκτη καθώς και η ενσωμάτωση αρκετών αρνητικών νέων (spreads, αποχή επενδυτικού κοινού, μέτρια εταιρικά αποτελέσματα) αποτελεί θετική ένδειξη για την συνέχεια ανεβάζοντας το ανοδικό περιθώριο στην γνωστή περιοχή αντίστασης των 1580 μονάδων.

Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, δίνει έμφαση στους βασικούς Τραπεζικούς τίτλους που με την συμπεριφορά τους έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά από την υπόλοιπη Αγορά, ενώ σε ότι αφορά χαρτοφυλάκια που προσανατολίζονται σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις η εισαγωγή των νέων μετοχών της Τρ. Κύπρου ενδεχομένως να πιέσει την μετοχή δημιουργώντας ευκαιρίες γρήγορων κινήσεων προς την περιοχή των 3,10 ευρώ.

Η Αγορά βρίσκεται σε φάση αναμονής, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου, με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών να αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το β΄ εξάμηνο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) θα είναι χειρότερα από αυτά του πρώτου, εκτιμά ο Σπύρος Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Solidus Sec., πολλά και σημαντικά είναι τα στοιχεία που περιμένει η Αγορά την επόμενη εβδομάδα, όπως η αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat και οι πιθανές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό του 2010 και του 2011.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού στην Βουλή και η εξέλιξη της αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας από την τρόικα που θα έχει “συνέπειες” στην επικείμενη τρίτη δόση του δανείου.

Οι επερχόμενες νέες αυξήσεις κεφαλαίου.

Η αβεβαιότητα για την πορεία των διεθνών Αγορών που δείχνουν να έχουν κορυφώσει.

Αρνητική θεωρείται και η συγκυρία σύμφωνα με την οποία αρκετοί διαχειριστές απέχουν των Αγορών κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα του έτους.

Όλα αυτά συντείνουν στην διατήρηση της επιφυλακτικότητας, όμως παρά ταύτα και αν δεν προκύψουν νέες αρνητικές εκπλήξεις, δεν μπορεί για το Χ.Α. να αποκλειστεί βραχύβια ανοδική αντίδραση κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεδομένης της σημαντικής υποαπόδοσης που παρουσιάζει από την αρχή του χρόνου.

Έτσι μέχρι το χθεσινό κλείσιμο (με βάση τα στοιχεία της Solidus), η Σοφοκλέους ερχόταν δεύτερη σε απώλειες με ποσοστό -29,83%, ακολουθούμενη από Κύπρο (-22,93%) και Βουλγαρία (-18,7%). Πρώτη σε απώλειες η Βενεζουέλα (-35,74%).

Εντυπωσιακά καλύτερη η συμπεριφορά των Χρηματιστηρίων των υπόλοιπων “PIGS”, με το Χρηματιστήριο της Ισπανίας να καταγράφει απώλειες -12,82%, της Πορτογαλίας -7,17% και της Ιρλανδίας -6,7%.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που κατέληξε σε αξιοπρόσεκτη πτώση, ενώ οι συναλλαγές διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με σαφώς χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 1,65%, ενώ μετά τις 17.00 σημειώθηκαν πράξεις με discount μεγαλύτερο του 2,7%

Περισσότερες πωλήσεις και προς το τέλος μίνι “sell off”, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10792, τιμή εκκαθάρισης 703,68) κινήθηκαν μεταξύ 695,25 και 725 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (12700 Eurobank, 100000 Κύπρου, 101800 Alpha Bank, 139700 Πειραιώς, 21000 Coca-Cola, 76200 ΟΤΕ, 13900 Ελ. Πετρέλαια, 40900 Τιτάν, 10300 Βιοχάλκο, 13000 Μέτκα, 16500 ΔΕΗ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (6885), Alpha Bank (1083), Πειραιώς (2053), Eurobank (979), ΟΤΕ (466), Κύπρου (274), MIG (266), Μυτιληναίος (141), Αγροτική (201), ΔΕΗ (240), Ελλάκτωρ (153), MPB (296).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 10/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (55000 τεμ.), Πειραιώς (200000 τεμ.), ΟΤΕ (77000 τεμ.), Κύπρου (20000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (132303 τεμ.), ΟΤΕ (50000 ΤΕΜ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7493809 τεμ.), Eurobank (15085453 τεμ.), Εθνική (10607936 τεμ.), Κύπρου (14988243 τεμ.), Πειραιώς (19716159 τεμ.), MPB (12344263 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v