Οι αγοραστές κράτησαν “δυνάμεις” για το τέλος

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο ΧΑ, με σημαντική άνοδο για ΕΤΕ και Eurobank μετά τις ανακοινώσεις για τις γραμμές repo. Στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων επιστρέφει η Εθνική. Άνοδος 3,9% για ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και δύο μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την σημερινή συνεδρίαση να έχει σαν κυριότερα χαρακτηριστικά τον συνεχώς μειούμενο τζίρο (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), την ευδιάκριτη υπεροπλία των τίτλων με αρνητικό πρόσημο μέχρι την τελευταία ώρα συνεδρίασης (στην συνέχεια έγινε ντέρμπι αλλά τελικά επικράτησαν οι “κόκκινοι” τίτλοι) και την επιφυλακτικότητα που συνδυάστηκε με συχνές αλλαγές προσήμων μέχρι τις 15.30.

Κατά πολλούς επαγγελματίες του χώρου η ανακοίνωση της Εθνικής τόνωσε την ψυχολογία των αγοραστών που λίγο μετά τις 15.35 κινήθηκαν σχετικά επιθετικότερα, έστω και αν η κίνηση αυτή δεν βρήκε “οπαδούς” σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που επιβεβαιώνεται από το τελικό +0,93% του FTSE, έναντι του -0,6% του FTSEM και του -0,11% του FTSES.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι πλέον διαθέτει εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης (repo lines) ύψους 4,7 δισ. ευρώ από διεθνείς Τράπεζες, με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Η διάρκεια αυτών των repos είναι έως 12 μήνες, με όρους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς για τις τρέχουσες συνθήκες Αγοράς.

Επίσης η Eurobank ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε σύναψη πράξεων repo ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ διαθέτει αναξιοποίητες γραμμές χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα ο χαμηλός τζίρος καθιστά πασιφανές ότι η Αγορά θα συνεχίσει να κινείται με ισχυρές ενδείξεις επιφυλακτικότητας και πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα αρχίσει σταδιακά να στρέφεται στο μακροοικονομικό μέτωπο, με τις ανησυχίες να παραμένουν εν όψει της ανακοίνωσης των αναθεωρημένων στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα του 2009 και τα πρόσθετα μέτρα που ενδεχομένως φέρει αυτή η αναθεώρηση.

Εν τω μεταξύ και η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι έδρασε υποστηρικτικά στην ψυχολογία των αγοραστών.

Το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 390 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων (6 μηνών) με επιτόκιο 4,82%, έναντι επιτοκίου 4,54% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δηλώνουν τουλάχιστον επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι μπορεί να πήρε αναστολή το πολιτικό ρίσκο, όμως τα δημοσιονομικά προβλήματα της Χώρας παραμένουν και η ενδυνάμωση των προσπαθειών για περιορισμό του χρέους γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Τα έσοδα που έχει υποσχεθεί, στο μνημόνιο, η Κυβέρνηση δεν βγαίνουν, καθώς η εικόνα στην πραγματική οικονομία δείχνει “παγωμένη” και τίποτα το αναπτυξιακό δεν κινείται.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της Αγοράς που σκεπτόμενοι “επιθετικότερα” επισημαίνουν ότι αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποφασιστούν ριζικές περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου και δεν επισπευστούν οι αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, το 2011 αναμένεται να είναι η χρονιά που η Χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της αναδιάρθρωσης.

Πρέπει κάποια στιγμή (έστω και καθυστερημένα) οι ιθύνοντες να αντιληφθούν ότι οι Αγορές περιμένουν από την Κυβέρνηση σχέδιο ανάπτυξης και όχι απλά την τήρηση της δανειακής σύμβασης (μνημόνιο) που έχει υπογράψει με την τρόικα.

Μέχρι τότε, δύσκολα ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου θα κατορθώσει την υπέρβαση υψηλότερα των 1650 μονάδων και η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από εκτιμήσεις (το εντός όσο και εκτός των τειχών), ότι η Ελλάδα νομοτελειακά θα χρεοκοπήσει και θα οδηγηθεί σε επιμήκυνση του χρέους κι όχι μόνο.

Ήδη στις αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων οι Αγορές άρχισαν να τιμολογούν και τον κίνδυνο να προσφύγει η Χώρα στο νέο μηχανισμό στήριξης, μέσω του οποίου η Γερμανία επιδιώκει να μεταφέρει βάρη και στους πιστωτές.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλ, ξεκαθάρισε το Σαββατοκύριακο, ότι το Βερολίνο δεν θα δεχθεί να προσφέρει στήριξη μετά το 2013 στις προβληματικές Χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς ένα μηχανισμό επιβάρυνσης των πιστωτών.

Μάλιστα αρκετοί ξένοι διαχειριστές υποστηρίζουν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα αποδειχθεί μονόδρομος για την Ελλάδα, η απόφαση είναι ειλημμένη και απλά ακόμη ο χρόνος δεν έχει προσδιοριστεί.

Επιστρέφοντας στα “εσωτερικά μηνύματα” από τον χώρο των Επιχειρήσεων, αυτά συνεχίζουν να δείχνουν τουλάχιστον ανησυχητικά.

Έτσι, περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ, μεταποίησης και υπηρεσιών, έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές Χώρες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και σημειώνει ότι η “μετεγκατάσταση” των Ελληνικών Επιχειρήσεων θα προκαλέσει “ακατάσχετη αιμορραγία” στην Ελληνική Αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο θα στερήσουν από έσοδα την οικονομία, αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, αφού για την επιστροφή κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, σήμερα, 7 στις 10 Επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 5 στις 10 έχουν διαχειρίσιμα προβλήματα, 2 στις 10 έβαλαν λουκέτο και αρκετοί είναι οι έμποροι που για να αποφύγουν το κλείσιμο σκέπτονται τη φυγή.

Σε υψηλά διετίας συνεχίζουν να κινούνται αρκετές Ευρωπαϊκές μετοχές, παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, αλλά και στις Αγορές ομολόγων σημειώνονται τουλάχιστον ανησυχητικοί κραδασμοί.

Κατέρρευσαν οι μετοχές τριών Ιρλανδικών Τραπεζών και τα spreads των Ιρλανδικών Κρατικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, δημιουργώντας έντονες ανησυχίες, ενώ στη Χώρα βρίσκεται ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

Επίσης ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε πως υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη δανειοληπτική ικανότητα τεσσάρων Πορτογαλικών Τραπεζών εξαιτίας της μεγάλης δέσμευσης της χρηματοδότησής τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η αξιολόγηση των BES και Millennium BCP υποβιβάσθηκε από το Α στο ΒΒΒ+, ενώ αυτή των BPI και Banif από το Α- στο ΒΒΒ-. Η αξιολόγηση της κρατικής Caixa Geral de Depositos (CGD) παρέμεινε σταθερή στο A+. Παράλληλα, ο οίκος Fitch διατήρησε την αρνητική πρόβλεψή του για τις πέντε αυτές Τράπεζες.

Σε απάντηση αυτής της υποβάθμισης, η Banco Espirito Santo (BES), δήλωσε πως αποφάσισε τον τερματισμό του συμβολαίου με τη Fitch Ratings γιατί "δεν υπάρχει έγκυρη δικαιολογία για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης κατά τρεις βαθμίδες μέσα σε λιγότερο από 4 μήνες". Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Millennium BCP, η οποία δηλώνει πως "δεν υπάρχει κανένα νέο δεδομένο που να αντικατοπτρίζει ή να υπονοεί σημαντική αλλαγή στις χρηματοοικονομικές συνθήκες, στη ρευστότητα, στη φερεγγυότητα ή στην κερδοφορία των Πορτογαλικών Τραπεζών".

Ανεξαρτήτως όλων αυτών των εκτιμήσεων και διενέξεων, σαν μόνο σίγουρο δείχνει ότι τα spreads τόσο των Ελληνικών (υψηλότερα από τις 920 μονάδες βάσης) όσο και των Πορτογαλικών (ιστορικά υψηλά) και των Ιρλανδικών (ιστορικά υψηλά) ομολόγων παίρνουν και πάλι την ανηφόρα.

Επίσης, όσον αφορά το Χ.Α., ίσως αξίζουν υποσημείωσης οι τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Μυτιληναίο, Εθνική, ΔΕΗ, Ελλάκτωρα, Eurobank, η Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο του ΟΤΕ, το νέο ιστορικό χαμηλό (σε κλείσιμο) για την μετοχή της Γενικής και το γεγονός ότι μετά την σημερινή συνεδρίαση η Εθνική (7,44 δισ) πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. αφήνοντας στην δεύτερη θέση και με διαφορά βραχείας κεφαλής την Coca-Cola (7,14 δισ).

Στο ταμπλό του 20αρη, οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Από την αρνητική μειοψηφία, οι μεγαλύτερες απώλειες για την MPB (-2,99%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 1% ακολούθησαν οι Κύπρου, MIG, Motor Oil.

Αρνητική ημερήσια μεταβολή για Τιτάνα και Ταχ. Ταμιευτήριο και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής και Πειραιώς.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για ΟΠΑΠ (+3,92%) και Eurobank (+3,2%). Κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, αξιοσημείωτα κέρδη για Μυτιληναίο και Εθνική και θετικό τελικό πρόσημο για Coca-Cola, Alpha Bank, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 40 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 1505,46 (11.17) και υψηλό τις 1545,31 (16.33) μονάδες για να κλείσει τελικά στις 1541,02 με κέρδη 0,92%, ενώ ο τζίρος σαφώς κατεβασμένος ξεπέρασε τα 81 εκατ. από τα οποία τα 2,1 αφορούσαν “πακέτα”.

Χωρίς να εμπνέει ιδιαίτερους ενθουσιασμούς η τελική εικόνα με 79 ανοδικές μετοχές έναντι 85 πτωτικών, 22 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 4 έως 26,67% και άλλοι 27 με ημερήσιες απώλειες από 4 έως 14,81%.

Στα επιμέρους συνεχίστηκε η σχετική κινητικότητα σε εταιρείες Ιχθυοκαλλιεργειών, προσπάθεια αντίδρασης από τα ιστορικά χαμηλά για την Alapis, διέψευσε τις αρνητικές φήμες και αντέδρασε η Μηχανική, αξιοπρόσεκτη κινητικότητα στην Eurodrip, ενώ πιθανόν να επέστρεψαν οι προσδοκίες για τον Πετζετάκι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί ένα αξιοπρόσεκτο “turn around story” (αν δεν συνεχιστούν οι ανακόλουθες ανακοινώσεις της εισηγμένης όσον αφορά την συμμετοχή του ξένου fund).

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η απομάκρυνση των Εθνικών εκλογών λειτούργησε θετικά για την Αγορά, όμως η ανοδική αντίδραση φαίνεται να έχει σαφώς χαμηλότερη ισχύ από την αναμενόμενη, επισημαίνει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Το κλίμα στην Σοφοκλέους παραμένει επιβαρυμένο
από την απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για τροποποίηση του συμφώνου της Λισσαβόνας, ώστε να προβλέπεται ελεγχόμενη πτώχευση Χώρας μέλους της Ευρωζώνης και συμμετοχή των ιδιωτών στη ζημιά. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου αλλά ήδη οι Χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που έχουν μεγάλα ελλείμματα και υψηλό χρέος αλλά και η Ιρλανδία “πληρώνουν” βαρύ τίμημα.

Σημαντικές εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία και επομένως και στην Ελληνική Αγορά αναμένονται μετά τις 15 Νοεμβρίου όταν θα έχουμε την τελική εκτίμηση της Eurostat για το Ελληνικό έλλειμμα του 2009, το οποίο θα επηρεάσει και το έλλειμμα του 2010, ενώ έφτασαν στην Αθήνα και τα στελέχη της τρόικα για τον καθιερωμένο έλεγχο. Από εκεί και πέρα θα διατυπωθεί το τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, όπου θα καταγραφούν με λεπτομέρεια οι δημοσιονομικές προβλέψεις για τον επόμενο χρόνο.

Το κλίμα επιφυλακτικότητας πέριξ της ελληνικής οικονομίας αντικατοπτρίζεται και στην απόφαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ο οποίος διενέργησε τη μικρή δημοπρασία για σήμερα 9 Νοεμβρίου εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι βέβαιο ότι εάν η κατάσταση στις διεθνείς Αγορές για την Ελλάδα ήταν ανάλογη με αυτήν των αρχών του περασμένου Οκτωβρίου ή του περασμένου Σεπτεμβρίου ο ΟΔΔΗΧ θα έβγαινε στην Αγορά για πολύ περισσότερα κεφάλαια.

Αντίθετα από την Ελληνική Αγορά οι μεγάλες ξένες Αγορές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά σε υψηλά διετίας. Όπως φαίνεται οι Αγορές εκτίμησαν θετικά τόσο το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, όσο και την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για σταδιακή αγορά κρατικών ομολόγων μεσοχρόνιας διάρκειας (4,5 έως 9 ετών) αξίας έως 600 δισ. δολ. ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011. Ο επικεφαλής της FED Μπεν Μπερνάκε αποφάσισε να τυπώσει νέο χρήμα ώστε να ενισχύσει τη ρευστότητα στην Αγορά σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί οδηγεί στα πολύ ψηλά τις τιμές των εμπορευμάτων (γεωργικά προϊόντα, βαμβάκι, καουτσούκ), ενώ αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η περίοδος μεταβλητότητας με την Αγορά να δίνει σήματα τοποθετήσεων και να τα ακυρώνει στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, ενώ στις Αγορές ομολόγων η “ατμόσφαιρα” θα παραμείνει βαριά από την διαφαινόμενη εμμονή της Γερμανίας για την δημιουργία του νέου μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης.

Δριμύτερος επιστρέφει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ) που αναλαμβάνει να διερευνήσει τις τεχνικές διαθέσεις του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και επισημαίνει: “Η λεξιλογική συνειρμική έκφραση « ναι μεν …αλλά» δύσκολα θα εκθρονιστεί από την καθημερινότητα των οικονομικών αναλυτών στους επόμενους μήνες. Ναι μεν ξεφύγαμε από το «γκρεμό» των πρόωρων εκλογών, αλλά δεν θα εφησυχάσουμε εάν δεν ανακοινωθεί το αναθεωρημένο έλλειμμα από την Eurostat.

Ναι μεν ο δείκτης FTSE διέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη των 709 με 700 μονάδων αλλά δύσκολα θα μπορέσει να κατοχυρώσει ανοδικά την αντίσταση των 764 μονάδων.

Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα δημιουργούν συνεχόμενη ανασφάλεια και ευθραυστότητα στις οποιεσδήποτε αγοραστικές κινήσεις των επενδυτών αφήνοντας έτσι χώρο στους «γνωστούς» ξένους θεσμικούς να «στήνουν ανενόχλητοι τα πιόνια τους» στην Ελληνική επενδυτική «σκακιέρα».

Παρόλα αυτά όμως μέσα σε αυτό το περιρρέον «γκρί» περιβάλλον εμφανίζονται ορισμένες εταιρείες, που απαρτίζουν τον 20άρη, να παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες θετικές διαγραμματικές ενδείξεις για τη μετέπειτα πορεία τους.

Πρώτη στη λίστα είναι η μετοχή του ΟΤΕ, όπου στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει εμφανή σημάδια αποστασιοποίησης από το ετήσιο σχεδόν καθοδικό “crescendo” δημιουργώντας συνθήκες μεσομακροπρόθεσμου βατήρα ανόδου πέριξ των 5,86 με 6,1 ευρώ, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η μετοχή του ΟΠΑΠ μετά την ανοδική διαφυγή της από το επίπεδο των 10 με 11,5 ευρώ.

Επανερχόμενοι τώρα στον δείκτη FTSE το ζητούμενο για τις επόμενες συνεδριάσεις είναι η διατήρησή του με αξιώσεις πάνω από τις 708 μονάδες περίπου. Η διαφυγή του δείκτη από τα αυτά τα επικίνδυνα επίπεδα τιμών θα δώσει ανοδικές ανάσες βάζοντας ως αρχικό στόχο τη καταγραφή τιμών πάνω από τις 764 μονάδες”.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας που αύξησε κάπως τις συναλλαγές και τους αγοραστές να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες προς το τέλος.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με ισόποση συμπεριφορά με τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, διατήρησαν τις υποτιμήσεις στο 1%.

Μικτές κινήσεις με περισσότερες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια (οι όποιες αγορές μετά τις 15.30).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10973, τιμή εκκαθάρισης 728,13) κινήθηκαν μεταξύ 702,75 και 732,75 μονάδων.

Σχετικά μειωμένος ο δανεισμός τίτλων (252300 Eurobank, 50000 Κύπρου, 204500 MIG, 17900 Alpha Bank, 204500 Εθνική, 7200 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4696), Alpha Bank (1582), Πειραιώς (879), Eurobank (1943), ΟΤΕ (929), Κύπρου (288), MIG (510), Ταχ. Ταμιευτήριο (113), Μυτιληναίος (120), Αγροτική (830), Μέτκα (100), ΔΕΗ (140), Ελλάκτωρ (227), MPB (244).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 9/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Alpha Bank (92629 τεμ.), Eurobank (17995 τεμ.), Εθνική (37281 τεμ.), Πειραιώς (22000 τεμ.), ΟΤΕ (15000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Ελλάκτωρα (8835 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (6000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7538092 τεμ.), Eurobank (14840353 τεμ.), Εθνική (10475436 τεμ.), Κύπρου (14632643 τεμ.), Πειραιώς (19730510 τεμ.), MPB (8160363 τεμ.), MIG (4101793 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 09/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (2.095.778) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,62%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 8 Νοεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v