Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E, OΠΑΠ εξισορροπούν ΕΤΕ, Eurobank, Alpha

Αναμονή και στο ΧΑ, καθώς… κληρώνουν άμεσα τα νεότερα της Eurobank. Χαμηλότερα Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, με επαρκή όμως αντιστάθμιση από ΟΠΑΠ, Coca Cola, που «βλέπει» και τα 20 ευρώ. Επανακάμπτει ο DAX στη Φραγκφούρτη.

Συντηρείται με χαμηλές συναλλαγές η διακύμανση βασικών δεικτών, μετοχών σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης αντιδρά κατά 0,44% στις 1.503,4 μονάδες, ο FTSE-20 οριακά υψηλότερα 0,09% στις 713,63 μονάδες.

Περίπου στο… μισό της ενδοσυνεδριακά μέγιστης θετικής απόκλισης οι βασικοί δείκτες παραπέμπουν εδώ και 15-20 λεπτά σε διάθεση – στάση αναμονής, βεβαίως επιφυλακτικότητας, καθώς από τα περισσότερα… μέτωπα οι εξελίξεις τρέχουν.

Περίπου την ίδια στιγμή στη Φραγκφούρτη ο Dax υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 6.729,5 μονάδες δηλαδή έχει αντιδράσει από χαμηλότερες τιμές που είχε υποχωρήσει γύρω στις 10:30-11:00.

Σε αναμονή είναι λογικό να τελούν οι ευρωαγορές, όπως αποτυπώνεται εύγλωττα και στη διακύμανση του ευρώ, έναντι του δολαρίου και του ελβετικού φράγκου.

Σε αναμονή βέβαια και λόγω eurostat το ΧΑ, που έχει έναν επιπλέον λόγο να περιμένει τα νεότερα.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στις συναλλαγές, που παραμένουν σε μετριότατα επίπεδα και με τον τζίρο σε Εθνική, Eurobank, Alpha Bank να καλύπτει σχεδόν το μισό, πριν από λίγο.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται στα 7,27 ευρώ χαμηλότερα έως 0,9%.

Σημειωτέον πως για τη μετοχή της Εθνικής ενδοσυνεδριακά ελάχιστη τιμή των τελευταίων εβδομάδων έχει σημειωθεί στα 7,06 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank υποχωρεί επίσης έως 0,7% στα 4,32 ευρώ, ενώ της Alpha Bank αντιδρά έως 0,43% στα 4,63 ευρώ.

Στα 12,65 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ με απόδοση 2,7% αποτελεί μέχρι στιγμής έναν από τους ισχυρότερους αντισταθμιστές στην πίεση που υφίστανται κυρίως οι τραπεζικοί τίτλοι.

Η συνήθης Coca Cola 3E σημειώνει βέβαια τη μεγαλύτερη απόδοση έως 3,8% υψηλότερα «φλερτάροντας» και με τα 20 ευρώ. Τείνει δηλαδή προς την τιμή – στόχο που τελευταία έθεσε η χρηματιστηριακή της Eurobank, με όλο και περισσότερους αγοραστές και στην αποτίμηση των 7 δισ. και… πλέον.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 0,65% στα 12,19 ευρώ, ενώ ο Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 1,75% στα 3,48 ευρώ.

Για τον Ελλάκτωρα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η τρέχουσα αποτίμηση των 610-615 εκατ. ευρώ και το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

Αναφέρουμε ενδεικτικά πως μόνο μία συμμετοχή του ομίλου, για παράδειγμα με το περίπου 20% στην εταιρία Goldfields αποτιμάται σχεδόν στα 400 εκατ. ευρώ, με βάση πάντα την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας στο λονδρέζικο χρηματιστήριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v