Διαθέσεις εξισορρόπησης

Συνεχίζεται η προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς, με θετική μέχρι στιγμής ένδειξη την πορεία μετοχών όπως η Εθνική, η Alpha ή των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Εύλογα χρειάζεται και σήμερα αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί η μεσοπρόθεσμη στήριξη του Γενικού Δείκτη. Εμφανής η επιφυλακτικότητα σε όλο το εύρος των εισηγγμένων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με βήμα σημειωτόν και ιδιαίτερη προσοχή επιτυγχάνεται μέχρι στιγμής η ισορρόπηση της αγοράς.

Σε επίπεδο Γ.Δ. η αγορά συντηρείται υψηλότερα των 2.350 μονάδων, ενώ από πλευράς μετοχών η σχέση ανοδικών – καθοδικών θεωρείται ικανοποιητική. Τουλάχιστον με βάση την εικόνα της αγοράς στο πρώτο ημίωρο.

Οι συναλλαγές συγκριτικά περισσότερες απ’ ό,τι τις τελευταίες μέρες, έφτασαν στα 13 εκατ. ευρώ στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης, με αυξημένο τζίρο σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Μέχρι στιγμής καταγράφονται οι εξής ενθαρρυντικές ενδείξεις:

Κατ’ αρχάς συνεχίζεται απρόσκοπτα η απορρόφηση της ελεγχόμενης προσφοράς στη μετοχή της Εθνικής, γύρω από τα 18,18 ευρώ, δηλαδή σαφώς υψηλότερα του ορίου ασφαλείας των 17,90 ευρώ.

Η τιμή της μετοχής ενισχυόταν αρχικά κατά περίπου 1,1%, ενώ επίσης ενθαρρυντική ήταν η πορεία της μετοχής της Alpha, με ισόποσα κέρδη στο εύρος των 20,18-20,20 ευρώ.

Ανοδικά κυμαίνονται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, προς τα 15,38 ευρώ, ΟΤΕ, προς τα 10,40 ευρώ, και ΔΕΗ, προς τα 19,88 ευρώ.

Στηρίξεις παρέχονται από την 3Ε, που αγγίζει και πάλι τα 20 ευρώ, την Πειραιώς, που ανοδικά συνεχίζει προς τα 9,30 ευρώ, την Hyatt στα 8,80 ευρώ, αλλά και τις Eurobank, Cosmote.

Η μετοχή της Intracom κυμαίνεται οριακά μεταξύ 3,98-4 ευρώ, ενώ του Γερμανού με χαμηλές συναλλαγές οριακά υψηλότερα των 23 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια αντίδρασης για τις μετοχές των Αστήρ (4,90 ευρώ), Αλουμίνιον (13,20 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (5,36 ευρώ), Chipita (2,16 ευρώ), Φουρλής (4,80 ευρώ).

Συνεχίζεται, όμως, η ταλαιπωρία συγκεκριμένων μετοχών, με ενδεικτική την περίπτωση των Στρίντζη που υποχωρεί στα 0,88 ευρώ, Λύκου, Κορασίδη, Νεωρίου Σύρου κ.ά.

Ο Γ.Δ. στη συνέχεια πιθανόν να δοκιμάσει από τεχνικής πλευράς τη ”βραχυπρόθεσμη στήριξη” (δηλαδή το χθεσινό κλείσιμο) γύρω από τις 2.343-2.345 μονάδες, αν και η τάση σχετίζεται άμεσα με την πορεία μετοχών όπως οι Εθνική, Alpha, OTE, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι το τέλος και της σημερινής συνεδρίασης θα δίνονται μάχες προκειμένου να κερδηθεί ο... πόλεμος για τις 2.300 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v