Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στον τομέα της απασχόλησης μετά τη λήξη των Ολυμπιακών έργων, στα βραβεία που έδωσε το ΕΒΕΑ, στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, αλλά και στον μετα-Ολυμπιακό τουρισμό αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στον τομέα της απασχόλησης μετά τη λήξη των Ολυμπιακών έργων, στα βραβεία που έδωσε το ΕΒΕΑ, στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας αλλά και στον μετα-Ολυμπιακό τουρισμό αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Εργαζόμενοι: Στον αέρα θα βρεθούν 90.000 εργαζόμενοι (εκ των οποίων 60.000 στον κατασκευαστικό τομέα και 30.000 στις υπηρεσίες) μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει ”Το Βήμα”, ενώ ο ”Ελεύθερος Τύπος” σημειώνει πως η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για την μετα-Ολυμπιακή ανεργία.

Θορυβημένη ευλόγως από το αναμενόμενο κύμα ”νέας ανεργίας” που θα προκύψει μετά την επικείμενη ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων εμφανίζεται η κυβέρνηση, η οποία επεξεργάζεται πλέον δέσμη μέτρων προκειμένου να απορροφήσει τους κραδασμούς στον κρίσιμο τομέα της απασχόλησης, επισημαίνει η ”Καθημερινή”.

Ανταγωνιστικότητα: Ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας επιχειρεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως οι κ. Αλογοσκούφης και Σιούφας μιλώντας στο ΕΒΕΑ, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών, κάλεσαν τους επιχειρηματίες να αναλάβουν επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Σοφοκλέους: ”Σταθερή” βλέπουν τη Σοφοκλέους είκοσι δύο αναλυτές, χρηματιστές και διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι συγκεκριμένα προβλέπουν άνοδο 2% με ορίζοντα μηνός και 6% στο επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

Φορολογία: Συνολικές προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση υπέβαλαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας ο ΣΕΒ και ο ΣΕΒΕ, σύμφωνα με την ”Ναυτεμπορική”.

ΕΒΕΑ: Σε δέκα επιχειρήσεις της βιομηχανίας και του εμπορίου, οι οποίες διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 2003 σε διάφορους τομείς, δόθηκαν χθες το βράδυ τα ετήσια βραβεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφέρει ”Το Βήμα”.

ΔΛΠ: Πληθαίνουν οι εισηγήσεις προς το υπουργείο Οικονομικών για τη μετάθεση τουλάχιστον κατά ένα χρόνο της εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, καθώς, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, η χώρα μας λίγους μήνες πριν από την εφαρμογή τους παραμένει ανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα.

Δανεισμός: Στο μικροσκόπιο των τραπεζών έχουν μπει σύμφωνα με την ”Ημερησία” 5 επιχειρηματικοί όμιλοι, ο δανεισμός των οποίων έχει χτυπήσει ”κόκκινο” και τα δάνειά τους δεν εξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσα μέτρα.

Πανωτόκια: Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το κόστος για τη διαγραφή των 2,5 δισ. ευρώ αναφέρουν τραπεζίτες σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως η κυβέρνηση προωθεί τη ρύθμιση.

Ακτοπλοΐα: Τέλος στα σενάρια πιθανής αύξησης των τιμών των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα έβαλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

Τουρισμός: Η αξιοποίηση του μετα-Ολυμπιακού τοπίου για τον ελληνικό τουρισμό βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Πληροφορική: Εντείνονται οι ζυμώσεις στο πιστωτικό σύστημα για την από κοινού – στοβαθμό που είναι δυνατόν– αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει αριθμός μεγάλων επιχειρήσεων, τονίζει το ”Κέρδος”.

Εισιτήρια Ολυμπιακών: Την ώρα που η Οργανωτική Επιτροπή επιδιώκει να πωλήσει τα 3,5 εκατ. αδιάθετα εισιτήρια, χορηγοί και Ολυμπιακές Επιτροπές της γύρισαν πίσω το 67% των εισιτηρίων που είχαν δεσμεύσει, τονίζει η ”Εξπρές”.

Τρομονόμος: Στα ”παράλογα” του τρομονόμου αναφέρεται η ”Ελευθεροτυπία”, που κάνει λόγο για ενστάσεις από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και τον ΔΣΑ.

Εθνική Τράπεζα: Στα 315-317 εκατ. ευρώ θα φτάσουν τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο τοποθετεί η διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας την έναρξη διαδικασίας αναζήτησης επενδυτή που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του Αστέρα, με στόχο, εκτός από το management, να επιδιωχθεί και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο σε ποσοστό περίπου 10%, τονίζει η ”Καθημερινή”.

Μάχη δίνεται για τον Αστέρα σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρει ότι παράλληλα ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με δύο ξένες αλυσίδες για το 10%, ενώ το ”Κέρδος” σημειώνει πως οι διαπραγματεύσεις για το management θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

ΕΧΑΕ: Στην ”κρίσιμη” -όπως χαρακτηρίζεται από την πλειονότητα του Τύπου– σημερινή γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

ΟΠΑΠ: Σε πάνω από 3 εκατ. ευρώ την ημέρα ανέρχονται τα έσοδα του ΟΠΑΠ από το ”Στοίχημα” για το Euro 2004 σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Αλουμίνιον: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της στην Ελλάδα, με υλοποίηση της επένδυσης στη συμπαραγωγή ενέργειας αλλά και με παρουσία στη Σοφοκλέους η Αλουμίνιον της Ελλάδος, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΔΟΛ: Η επικέντρωση του ΔΟΛ στις βασικές δραστηριότητές του, δηλαδή στις εκδόσεις και εκτυπώσεις, και οι οικονομίες κλίμακος που θα επιτευχθούν με την αναδιάρθρωση του ομίλου θα παγιώσουν τη θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών του Οργανισμού, τονίζει ”Το Βήμα”.

Φοίνικας: Ζημίες ύψους 85 εκατ. ευρώ για το 2004 αναμένει η Φοίνιξ Metrolife σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Τηλέτυπος: Βελτίωση παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της Τηλέτυπος στο πρώτο πεντάμηνο του 2004 σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που σημειώνει πως τα κέρδη της εταιρίας είναι αυξημένα κατά 10,8%.

Μπ. Βωβός: Ακίνητα των οποίων η συνολική αξία αγγίζει το ποσό των 542 εκατ. ευρώ έχει σήμερα στην κατοχή της η εταιρία Μπάμπης Βωβός, αναφέρει η ”Εξπρές”.

Χατζηιωάννου: Σε καλό δρόμο ”πορεύεται” η Χατζηιωάννου, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ανοδικά θα κινηθούν τα κέρδη και ο τζίρος στην τριετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v