ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές ρυθμιστές της τάσης

Από τις διεθνείς αγορές εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα διαμορφωθεί η τάση στη Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα αναφέρουν πως ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών και το περιορισμένο ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστούν ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές ρυθμιστές της τάσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι διεθνείς αγορές αναμένεται σύμφωνα με τη Marfin Analysis ότι θα συνεχίσουν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Γενικού Δείκτη.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε για των πώληση δύο θυγατρικών της Delta Singular ενδέχεται να φέρει τη μετοχή της εταιρίας, αλλά και τον μετοχικό τίτλο του βασικού της μετόχου Alpha Bank στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Επίσης, η Marfin Analysis, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ Σίγμα Χρηματιστηριακής και Δεβλέτογλου, σημειώνει πως αποτελεί μια ένδειξη για την τάση συγκεντροποίησης που υπάρχει στην αγορά των χρηματιστηριακών εταιριών.

”Εύθραυστη” παραμένει η ψυχολογία της αγοράς, με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι υποτονικό, εκτιμά η Eurobank Securities.

Η εν λόγω εικόνα επιβαρύνεται, συμπληρώνει η Eurobank Securities, από την έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων αλλά και την αρνητική ψυχολογία των ξένων αγορών.

Σε αυτό το πλαίσιο η Eurobank Securities εκτιμά πως η σημερινή συνεδρίαση θα είναι ”ήπιων” τόνων.

Η Σίγμα Securities εκτιμά ότι η αγορά κινείται νευρικά και χωρίς κατεύθυνση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Στις ήπιες πιέσεις που έχουν δεχθεί τραπεζικοί τίτλοι, κυρίως των τραπεζών εκείνων στις οποίες συμμετέχει αλλά και ελέγχει το κράτος, αναφέρεται η Εγνατία ΑΧΕ, που σημειώνει ότι οι εν λόγω πιέσεις ενδέχεται να συνεχιστούν, κυρίως στο πλαίσιο των αρνητικών εξελίξεων αναφορικά με το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο.

Συμπληρώνει ωστόσο πως, παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω εξελίξεις βασίζονται σε ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα του Τύπου, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η ψυχολογία των επενδυτών μεσοπρόθεσμα όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, περιορίζοντας κατά συνέπεια την ανοδική πορεία του Δείκτη.

Την ίδια στιγμή, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, το διεθνές περιβάλλον δεν αποτελεί υποστηρικτή ανοδικής ανόδου στην παρούσα φάση.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,25% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ να σημειώνουν κέρδη 2,93% και 3,25% αντίστοιχα, κατόπιν των θετικών ανακοινώσεων που αφορούσαν στις δύο εταιρίες, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-20 κλείνοντας στις 1.245,55 μονάδες, με κέρδη της τάξεως του 0,29%, και τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της ∆ΕΗ, αναφέρει η Fortius Finance σε ειδική τεχνική ανάλυσή της για τον FTSE-20.

Η Fortius αναφέρει πως αρνητική παραμένει η εικόνα στους τεχνικούς δείκτες, καθώς παραμένουν εκτός αγοράς δίχως να εμφανίζουν

ιδιαίτερα σημάδια αλλαγής πορείας, όπως επίσης αρνητικά σήματα λαμβάνουμε διαγραμματικά από ορισμένες δεικτοβαρείς τραπεζικές μετοχές.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v