Πτώση, γιατί έτσι... αρέσει

Πρόφαση για να δικαιολογηθούν οι σημαντικές ρευστοποιήσεις στον τίτλο της ΔΕΗ θεωρούν παράγοντες της αγοράς την... αφορμή που προσφέρει το προτεινόμενο ”πάγωμα των τιμολογίων”. Ομαλή η εικόνα στην αγορά παραγώγων, με μικρές αποκλίσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο στη σειρά συμβολαίων του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την αγορά παραγώγων να κινείται χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις και πιέσεις, το βάρος της διόρθωσης πέφτει κατά συνέπεια στις... πλάτες της ΔΕΗ.

Από το πώς σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές τις σημαντικές πιέσεις και την υπερβάλλουσα προσφορά στη μετοχή της επιχείρησης, διαπιστώνεται διάσταση εκτιμήσεων.

Ορισμένες χρηματιστηριακές προχωρούν σε αναθεώρηση της σύστασης, με παράλληλη, όμως, μείωση της τιμής-στόχου, ενώ άλλες αναφέρονται σε ενδεχόμενα τιμολογιακής πολιτικής.

Ενδιαφέρον γι’ αυτόν το λόγο παρουσιάζει η έκθεση της Marfin Analysis, καθώς μεταξύ των άλλων γίνονται σχόλια για επιβάρυνση των αποτελεσμάτων και των μετοχών στο ενδεχόμενο μηδενικών αυξήσεων στα τιμολόγια.

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως οι πωλήσεις στη ΔΕΗ εμφανίζονται υψηλές, όχι μόνο σήμερα, αλλά και τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, υπονοώντας πως η... τιμολογιακή πολιτική αποτελεί άλλοθι για τη ρευστοποίηση θέσεων ορισμένων ισχυρών παιχτών.

Από την αγορά παραγώγων, απομένουν στον πρώτο μήνα (Ιούνιο) περίπου 6.000-7.000 ανοιχτά συμβόλαια, με το περιθώριο να διαμορφώνεται θετικό κατά 5 εβδομάδες (καθαρή απόδοση), ενώ αρνητικό κατά 4,5 μονάδες εμφανιζόταν για τη σειρά Ιουλίου.

Στοιχεία που αναφέρονται βεβαίως στα συμβόλαια του FTSE-20, τα μόνα άλλωστε που εμφανίζουν άξια αναφοράς συναλλακτικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v