Βελτιώνεται ο Δείκτης, απαξιώνεται ο τζίρος

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα της αγοράς από την αρχικά διστακτικότερη. Ωστόσο, το ενδιαφέρον παραμένει περιορισμένο, ενώ η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφώνεται στο 1 προς 1. Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν κρίσιμη τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βελτιώνεται προσεχτικά η εικόνα της αγοράς, με τους δεικτοβαρείς κλάδους τραπεζών και τηλεπικοινωνιών να φέρνουν τον FTSE-20 προς τις 1.292 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης με ελάχιστη τιμή τις 2.400,76 μονάδες έχει αντιδράσει μέχρι τις 2.421,43 μονάδες, με τη σχέση ανοδικών – καθοδικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1.

Μεγαλύτερο το ποσοστό θετικής μεταβολής για τον FTSE-20, ενώ στο περίπου 0,50 διαμορφώνεται για τον ΜΚ-40 και οριακά στις 515 μονάδες για τον SC-80.

Οι συναλλαγές είναι καλύτερες την τελευταία ώρα, καθώς εμφανίζεται αύξηση εμπορευσιμότητας για περίπου 20 από τις 40 μετοχές, των οποίων η απόδοση διαμορφώνεται υψηλότερα του 2%.

Συγκεκριμένα, αύξηση συναλλαγών και τιμής στα 0,89 ευρώ διαμορφώνεται για την Informatics, στα 1,12 για τον Νηρέα, στα 0,54 για τη ΝΕΛ, για τις Alsinco, Γενέρ, Ρόκας, Γιαννούσης (στα 2,25 ευρώ), Νάουσα (στα 2 ευρώ), Κλωνατέξ (στα 2,09 ευρώ), αλλά και Σελόντα, Θεμελιοδομή, Intralot, Κανάκης, Hyatt, Κεράνης, Ελβάλ, Σιδενόρ, Alfa Alfa Συμμετοχών και Chipita.

Από τον FTSE-20, η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 1,33%, της Εθνικής κατά 0,65%, ενώ στα 18,08 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή της Eurobank.

Παρ’ όλα αυτά, η εμπορευσιμότητα σε Coca-Cola, Cosmote και ΟΠΑΠ παραμένει συγκριτικά χαμηλή.

Η συνεδρίαση αποκτά ενδιαφέρον, καθώς μεθαύριο Παρασκευή αποκόπτεται το μέρισμα (0,35 ευρώ) του ΟΤΕ, εισάγονται οι νέες μετοχές της Εθνικής και λήγει η σειρά συμβολαίων μηνός Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v