Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατήστε τον ΟΠΑΠ!

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον ΟΠΑΠ να είναι η εύκολη λύση, σε μία προσπάθεια να παραχθεί έργο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Eίναι ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που μπορούν να διαπραχθούν...

Κρατήστε τον ΟΠΑΠ!
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον ΟΠΑΠ να είναι η εύκολη λύση, σε μία προσπάθεια να παραχθεί έργο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που μπορούν να διαπραχθούν.

Ο ΟΠΑΠ είναι μία μηχανή που παράγει κέρδη και στα χέρια του οποιουδήποτε ιδιώτη μπορεί να μετατραπεί σε φονική μηχανή!

Είναι δυνατόν η στήλη αυτή να υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα μιας εταιρείας; Δεν το έχουμε κάνει για τις τράπεζες, για τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ! Για ποιο λόγο ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση;

Ο τζόγος είναι μία από τις πιο ανθηρές βιομηχανίες στη χώρα μας. Ο Έλληνας παίζει με μανία, κυνηγά την τύχη του. Αν δεν κάνουμε λάθος, οι μόνοι που μας συναγωνίζονται και μας ξεπερνούν σ’ αυτόν τον τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι Κινέζοι.

Όποιος, λοιπόν, έχει στα χέρια του τη βιομηχανία του τζόγου, αποκτά αυτόματα σίγουρα κέρδη και απίστευτη οικονομική δύναμη. Όποιος διοικεί τον ΟΠΑΠ είναι σαν να κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα της εκτύπωσης και διάθεσης χαρτονομισμάτων!

Είναι σαν να είχε τη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν η τράπεζα είχε στα χέρια της τη νομισματική πολιτική της χώρας.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ εγγυάται σήμερα την αξιοπιστία των παιγνιδιών του. Ο κόσμος τον εμπιστεύεται, επειδή πρόκειται για τον ΟΠΑΠ του δημόσιου τομέα.

Σ’ έναν παθιασμένο καπνιστή που αρνείται πεισματικά να κόψει το τσιγάρο, η μόνη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις είναι η καλή ποιότητα καπνού. Θα πάει που θα πάει, ας πάει, τουλάχιστον, ευχαριστημένος…

Είναι πιθανόν σε παλαιότερα σημειώματα και σε αντίδραση στο κλίμα της κρατικολαγνείας που διέπει τα κομματικά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, να είχαμε πάρει μία θέση που να υποστήριζε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα.

Θα μας επιτρέψετε σε αυτό το ”πάντα” να βάλουμε έναν αστερίσκο: Τα πάντα, εκτός από τον ΟΠΑΠ.

Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα έσοδα για να γεμίσει τα δημόσια ταμεία. Και η εύκολη λύση σ’ αυτή την περίπτωση είναι να πουλήσει μερίδια εταιρειών που προσελκύουν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Η ευκολότερη ιδιωτικοποίηση που θα μπορούσε, λοιπόν, να γίνει τώρα είναι αυτή του ΟΠΑΠ. Θα είναι όμως λάθος...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v