Σε... δουλειά να βρισκόμαστε

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές τόσο σε μετοχές σηματωρούς της υψηλής κεφαλαιοποίησης όσο και στη μετοχή των παιχτών της μεσαίας, δεν συμβάλλουν στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη βραχυπρόθεσμη τάση. Αργόσυρτη μεν, σταθερά δε, πάνω από τις 2.400 μονάδες, χωρίς κατεύθυνση, όμως, η αγορά και οι βασικοί δείκτες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υποαπόδοση έναντι των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών εμφανίζουν ο Γενικός και ο FTSE-20.

Οι συναλλαγές σαφώς χαμηλές, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, η σχέση ανοδικών – καθοδικών στο περίπου 1 προς 1 και ασθενής η ανοδική τάση (0,26%) του τραπεζικού δείκτη, δεν βοηθούν στην εξαγωγή σαφέστερης εικόνας.

Η βραχυπρόθεσμη τάση των δεικτών και ειδικότερα του FTSE-20 παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς από την υψηλή κεφαλαιοποίηση περιφερειακές μετοχές αυτής της κατηγορίας εμφανίζουν απόδοση μεγαλύτερη του δείκτη.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Βιοχάλκο και της Hyatt, ενισχύονται κατά 1,05 και 1,14% προς τα 5,76 και 8,90 ευρώ αντίστοιχα.

Οι σχετικά χαμηλές συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής (18,98 ευρώ), Alpha (21,08 ευρώ), Eurobank (17,90 ευρώ), αλλά και Πειραιώς, Εμπορική δεν φανερώνουν απολύτως καμία ενεργή συμμετοχή ισχυρών παιχτών, πόσο μάλλον ξένων.

Περισσότερο εικόνα συντήρησης θα λέγαμε ότι παρουσιάζεται μέσω των 5 ισχυρότερων τραπεζικών μετοχών, ενώ βραχυπρόθεσμα κερδισμένη εμφανίζεται η μετοχή του ΟΤΕ προς τα 10,68 ευρώ και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, με περιορισμένο τζίρο.

Κάτι ανάλογο καταγράφεται για τις Coca Cola, Cosmote, Τιτάν, Motor Oil, ΕΛΠΕ και Intracom, με τη μετοχή της τελευταίας να κυμαίνεται σταθερά χαμηλότερα των 4 ευρώ (3,92 ευρώ).

Εμφανής δεν είναι η εικόνα ούτε καις τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς από τις μετοχές του ΜΚ-40 σχετική εμπορευσιμότητα εμφανίζουν κυρίως Ολυμπιακή Τεχνική, Μαίλης, Intralot, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Αστήρ Παλλάς και Singular.

Η σχέση ανοδικών – καθοδικών σε αυτήν την κατηγορία διαμορφώνονταν (στις 11.50) σε 14/10 με 16 τίτλους αμετάβλητους.

Η μέχρι στιγμής υποτονικών τόνων συνεδρίαση δεν βοηθά, δυστυχώς, στη διαμόρφωση καμίας τάσης καθώς αναφερόμαστε στη βραχυπρόθεσμη παρά το ότι ο Γ.Δ. κινείται αργόσυρτα μεν, σταθερά δε, πάνω από τις 2.400 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v