ΑΧΕ: ”Κλειδί” ο όγκος των συναλλαγών

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ξένες αγορές θα αποτελέσουν τον βασικό διαμορφωτή της τάσης για τη Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων, ενώ για την ανοδική φορά της αγοράς βασική προϋποθέση εκτιμούν πως είναι η αύξηση των συναλλαγών. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: ”Κλειδί” ο όγκος των συναλλαγών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η εισροή κεφαλαίων από πλευράς θεσμικών επενδυτών, αλλά και η ψυχολογία που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές αναμένεται, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, να αποτελέσουν τους βασικότερους παράγοντες που θα επηρεάσουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα την πορεία της αγοράς.

Επιφυλακτικό ξεκίνημα με την προσοχή στραμμένη στις ευρωπαϊκές αγορές προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως τα εγχώρια εταιρικά νέα είναι περιορισμένα, ενώ εκτιμά ότι η μετοχή του ΟΤΕ θα διαπραγματεύεται από την Παρασκευή 18 Ιουνίου χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Εξάλλου, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή του ΟΠΑΠ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ύστερα από την αναβολή του διαγωνισμού, η οποία, αν και –όπως επισημαίνει- έχει προεξοφληθεί, είναι πιθανό να συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά τη μετοχή.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να κλείσει με θετικό πρόσημο σήμερα, βοηθούμενος από το θετικό outlook των ξένων αγορών, αλλά και σε συνέχεια των μειουμένων ανησυχιών για πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ ύστερα από τις προβλέψεις για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.

Από την πλευρά της η Sigma Securities σημειώνει πως το επίπεδο των 2.400 μονάδων έχει δοκιμασθεί πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, σημειώνοντας πως οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί όσον αφορά στο άνοιγμα νέων θέσεων.

Την ενίσχυση του όγκου των συναλλαγών επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ ως βασική προϋπόθεση για ανοδική πορεία της Σοφοκλέους, αν και επισημαίνει πως στην παρούσα φάση η συναλλακτική δραστηριότητα δεν είναι ιδιαίτερα καλή, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,76% και βελτιωμένους όγκους συναλλαγών έκλεισε χθες η Σοφοκλέους σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Cosmote σημείωσε υπεραπόδοση λόγω αγοραστικού ενδιαφέροντος από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές κλείνοντας με κέρδη 3,82%, κοντά στα υψηλά επίπεδα ημέρας.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v