Ο Τύπος της Τετάρτης

Στο ύψος του δημόσιου χρέους, στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα πρατήρια καυσίμων, στις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στο ύψος του δημόσιου χρέους, στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα πρατήρια καυσίμων, στις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Δημόσιο Χρέος: Σε απροσπέλαστο τείχος που δυσχεραίνει τις κινήσεις της κυβέρνησης αναδεικνύεται η εκτόξευση του δημόσιου χρέους τονίζει η Καθημερινή, που σημειώνει πως όπως αποκάλυψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας το δανειακό πρόγραμμα του έτους θα υπερκαλυφθεί, αφού η χώρα θα δανειστεί 36 δισ. ευρώ, ενώ ο προβλεπόμενος στόχος, με βάση τον προϋπολογισμό ήταν τα 29 δισ. ευρώ.

Υπερχρεωμένη είναι η χώρα σύμφωνα με Το Βήμα που κάνει λόγο για εκποίηση κρατικής περιουσίας, αλλά και για ψαλίδι στα ολυμπιακά επιδόματα του Δημοσίου.

Για έκρηξη του δημοσίου χρέους ύψους 15,6 δις. ευρώ φέτος κάνει λόγο η Ναυτεμπορική που σημειώνει πως οι οφειλές του κράτους στα τέλη Μαΐου ανήλθαν στα 193,44 δισ. ευρώ.

Εκτός πραγματικότητας έχει τεθεί πλέον ο προϋπολογισμός σύμφωνα με το Κέρδος που αναφέρει πως οι ανεξέλεγκτες υπερβάσεις στις δαπάνες, οι ακάλυπτες υποχρεώσεις από το προηγούμενο έτος και τα ελλείμματα έχουν διαμορφώσει μια εντελώς αποκλίνουσα από της επίσημους στόχους δημοσιονομική κατάσταση.

Οι κρατικές δαπάνες παρουσιάζουν υπέρβαση άνω του 1,5 δισ. ευρώ, αναφέρει η Εξπρές που συμπληρώνει πως θα ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ η υπέρβαση και στο πρόγραμμα δανεισμού.

Αποκρατικοποιήσεις: Έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει από αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου, τα οποία διαθέτουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους για τη μείωση του δημοσίου χρέους, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Καύσιμα: Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνουν σήμερα τα πρατήρια των εθνικών οδών της χώρας και των νησιών τα οποία χαρακτηρίζονται ”επικίνδυνες ζώνες κερδοσκοπίας” αναφέρει η Καθημερινή.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει από εχθές σε έξι νομούς της χώρας τα πρατήρια των καυσίμων για ”καρτέλ” στις τιμές τονίζει Το Βήμα.

Η Εξπρές σημειώνει πως δεν έφτασε στην Αττική όλη η μείωση των τιμών.

ΦΠΑ: Με εκκρεμότητα τουλάχιστον 3 ετών, που είχε φέρει σε καθεστώς ομηρίας τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και ”αχρήστευε” κεφάλαιά τους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, επιλύεται προς όφελος τον επιχειρήσεων σημειώνει η Καθημερινή που αναφέρει παράλληλα πως επιστρέφεται άμεσα ΦΠΑ 60 εκατ. ευρώ.

Τρομονόμος: Νέος τρομονόμος απειλεί ατομικά δικαιώματα αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Εταιρίες Πετρελαιοειδών: Αυξημένα κατά 37,8% ήταν το 2003 έναντι του 2002 τα καθαρά κέρδη των μεγαλύτερων 41 εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και διαμορφώθηκαν στα 175,1 εκατ. ευρώ έναντι 127,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αναφέρει η Εξπρές.

Ναυτιλία - Ακτοπλοΐα: Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να μην μείνει απαθής στην περίπτωση που οι ακτοπλόοι αυξήσουν μονομερώς τα εισιτήρια και τους ναύλους των αυτοκινήτων μέσα στο καλοκαίρι τονίζει Το Βήμα.

Για ”ανταρσία” πλοιοκτητών στις τιμές κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως αυξάνονται σημαντικά τα ναύλα, σημειώνοντας πως υπάρχει απειλή κυρώσεων.



Μέτρα της ενίσχυσης της ναυτιλίας συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή σύμφωνα με το Κέρδος που αναφέρει πως ”η ναυτιλία μας αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, συμμετέχει δυναμικά στην εθνική οικονομία, ως ο πιο εξωστρεφής κλάδος της” όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΕΠΑ: Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους Ισπανούς για την πώληση του 35% της ΔΕΠΑ αναφέρει η Ημερησία.

Αττική Οδός: Εξελίξεις στα ποσοστά της Αττικής Οδού αναμένονται σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που παράλληλα αναφέρει πως αναμένονται μεταβολές στην τωρινή διαμόρφωσή τους.

ΟΠΑΠ: Την ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ για την ”προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση τερματικού εξοπλισμού” αποφάσισε σύμφωνα με την Καθημερινή χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ αφού προηγήθηκε ενδελεχής έλεγχος γκρίζων περιοχών της προκήρυξης.

Τράπεζα Πειραιώς: Την απορρόφηση της ΕΕΕΧ μελετά η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την Καθημερινή που αναφέρει επίσης πως η Τράπεζα αναζητεί κεφαλαιακή ενίσχυση λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των εργασιών της.

Eurobank: Ομολογιακό δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ θα εκδώσει η Eurobank αναφέρει η Ημερησία.

Cardico: Η εδραίωση της εταιρίας στην ΕΕ είναι στόχος της διοίκησης της Cardico όπως αναφέρει η Καθημερινή, ενώ το Κέρδος σημειώνει πως σήμερα οι εξαγωγές της εταιρίας αντιστοιχούν στο 65%-70% του τζίρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v