Ειδήσεις και... τζίρο ζητά η Σοφοκλέους

Στα όρια ασφυξίας, με συναλλαγές λιγότερες των 100 εκατ. ευρώ η Σοφοκλέους, αναζητεί όχι μόνο κατεύθυνση, αλλά κυρίως ειδήσεις και κίνητρα. Βραχυπρόθεσμα η τάση θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μετοχών, όπως η Εθνική, ο ΟΤΕ και η Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι ουσιαστικότερο.

Η ανυπαρξία ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και η συγκέντρωση των συναλλαγών σε πολύ συγκεκριμένους και λίγους τίτλους παραμένει το ”αγκάθι” της αγοράς.

Εκτός των άλλων και η παραπολιτική συγκυρία έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη ”πονοκέφαλο”.

Ο τραπεζικός κλάδο, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες– από χρηματιστηριακής πλευράς- προσφέρει απλά στηρίξεις στο Γ.Δ. και συντηρεί τον FTSE-20.

Κατά κάποιο τρόπο εξυπηρετούνται και οι σχεδιασμοί των παιχτών της αγοράς παραγώγων, ενόψει και της λήξης αύριο της σειράς μηνός Ιουνίου, την Παρασκευή.

Από τις τραπεζικές μετοχές, η Eurobank και η Εμπορική αποτελούν βραχυπρόθεσμα τις στηρίξεις της αγοράς, καθώς στην Εθνική ενδέχεται να ασκηθούν (βραχυπρόθεσμα και μόνο) πιέσεις.

Ένα άλλο ζητούμενο είναι η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, λόγω της αποκοπής μερίσματος, και των διαθέσεων των εν δυνάμει αγοραστών από την αυριανή συνεδρίαση.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η κατάσταση θυμίζει, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, απαξίωση, ενώ στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Η υπόθεση του Νηρέα θα πρέπει να ξαναδιαβαστεί, καθώς δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση.

Την ίδια στιγμή, που όλο και περισσότερες εταιρίες προσφεύγουν σε δανεισμό, σύναψη ομολογιακών και αναζητούν εναγωνίως πηγές χρηματοδότησης, δεν διαφαίνεται στην αγορά κάτι που θα μπορούσε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v