”Σφήνα” Νηρέα για Sea Farm

Νέα μεγάλη ανατροπή στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας. Η διοίκηση της εταιρείας Νηρέας ζήτησε από τις πιστώτριες τράπεζες της Sea Farm να συναινέσουν για να αποκτήσει ο Νηρέας την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας με τη διαδικασία του άρθρου 44.

”Σφήνα” Νηρέα για Sea Farm
του Θανάση Μαυρίδη

Νέα μεγάλη ανατροπή στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας! Η διοίκηση της εταιρίας Νηρέας ζήτησε από τις πιστώτριες τράπεζες της Sea Farm να συναινέσουν για να αποκτήσει ο Νηρέας την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας με τη διαδικασία του άρθρου 44.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του euro2day.gr, ο Νηρέας θα παρουσιάσει σήμερα επίσημα στις 13 πιστώτριες τράπεζες την ολοκληρωμένη πρότασή του. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι με την πρόταση του Νηρέα έχουν ήδη συμφωνήσει οι βασικοί μέτοχοι της Sea Farm.

Το euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση του Νηρέα, η οποία, όμως, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την είδηση. Ωστόσο, τραπεζικές πηγές μας πληροφόρησαν ότι η παρουσίαση της πρότασης του Νηρέα για τη Sea Farm θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 2 η ώρα.

Η Σελόντα μένει σοβαρά εκτεθειμένη από αυτές τις εξελίξεις, όχι μόνο γιατί δεν ολοκλήρωσε το επενδυτικό της σχέδιο για τη Sea Farm (και με τον τρόπο αυτόν εκτέθηκε κατά κάποιον τρόπο έναντι των τραπεζών), αλλά και διότι κινδυνεύει να χάσει την προνομιακή εμπορική εκμετάλλευση της παραγωγής της Sea Farm, την οποία και πέτυχε πριν από μήνες και με την προοπτική της απορρόφησης της εταιρίας.

Οι πληροφορίες του euro2day.gr αναφέρουν ότι η αρχική εκείνη εμπορική συμφωνία θα καταγγελθεί, πιθανότατα και εντός της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v