Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις δηλώσεις του κ. Μ. Έβερτ αναφορικά με τη διοίκηση του Χ.Α., στα έργα του Δημοσίου, στην οικοδομική δραστηριότητα, αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις δηλώσεις του κ. Μ. Έβερτ αναφορικά με τη διοίκηση του Χ.Α., στα έργα του Δημοσίου, στην οικοδομική δραστηριότητα, αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Έβερτ: Την άμεση απομάκρυνση της διοίκησης του Χ.Α. ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μ. Έβερτ, εκφράζοντας την έντονη απορία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην αποπομπή της, τονίζει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με Το Βήμα ο κ. Έβερτ ζητά την καρατόμηση της διοίκησης, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να απαντά πως είναι ”δουλειά των τραπεζών”.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως ο κ. Έβερτ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία, ενώ συμπληρώνει πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε παράλληλα λόγο για ”αμαρτωλή διοίκηση”.

Στις δηλώσεις του κ. Έβερτ αναφέρεται και η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως πηγές προσκείμενες στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη απάντησαν ότι επίκειται αλλαγή διοίκησης στο Χ.Α. στις 23 Ιουνίου και ότι ”το σκάνδαλο του Χ.Α. ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται”.

Εμφύλιος υπουργών με σκιές διαπλοκής ξέσπασε χθες στην κυβέρνηση με αφορμή κατηγορίες του κ. Έβερτ για το Χ.Α., τονίζουν Τα Νέα.

ΔΕΚΟ: ”Πάγωμα” τιμολογίων των κρατικών οργανισμών φέτος αλλά και το 2005, καθώς και δραστικό περιορισμό των λειτουργικών εξόδων ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Δημόσιο Χρέος: Αυστηρές παρατηρήσεις περιλαμβάνουν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για τις αποκλίσεις των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και τη χαλαρή προώθηση των διαρθρωτικών μέτρων, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Έργα Δημοσίου: ”Έμφραγμα” στα δημόσια έργα δημιουργεί σύμφωνα με Το Βήμα η παρατεινόμενη ασάφεια ως προς τη μέθοδο ανάδειξης αναδόχων που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έστειλε στον εισαγγελέα υπόθεση με προσυνεννοημένες οικονομικές προσφορές εργοληπτικών ανώνυμων εταιριών.

Εκκρεμείς: Με διαδικασίες–εξπρές προωθείται η ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως το κλείσιμο της κάθε χρήσης θα κυμανθεί από 300 ευρώ έως 1.000 ευρώ.

Οικοδομική δραστηριότητα: Για νέα βουτιά της οικοδομής κάνει λόγο Το Βήμα, που τονίζει πως ανησυχητικά είναι τα σημάδια για την απασχόληση και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα: ”Πονοκέφαλο” αποτελούν για τις επιχειρήσεις τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα που πρόκειται να εφαρμοστούν στη χώρα μας από 1/1/2005, αλλάζοντας στην ουσία την εικόνα των αποτελεσμάτων τους, αναφέρει το Κέρδος.

Ευρωζώνη: Για εκτίναξη του πληθωρισμού μετά τα άλματα των πετρελαϊκών τιμών κάνει λόγο το Κέρδος.

OPEC: Άνοιγμα στις εκτός OPEC παραγωγούς χώρες έκανε χθες ο πρόεδρος του καρτέλ σύμφωνα με την Εξπρές.

Εθνική Ελλάδας: Κοντά στο θαύμα βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ενώ η Ημερησία κάνει λόγο για δεύτερο θρίαμβο της Εθνικής.

Αγκαλιά με το όνειρο βρίσκεται η Εθνική τονίζουν Τα Νέα, που εκτιμούν πως όλα τα σενάρια ευνοούν την πρόκρισή της.

Ακτοπλοΐα: Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των αυξήσεων στους ναύλους της ακτοπλοΐας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εφοπλιστών με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη αναφορικά με τους ναύλους, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως οι ακτοπλόοι έδωσαν τελεσίγραφο ότι θα προχωρήσουν σε μονομερείς αυξήσεις των εισιτηρίων εάν το υπουργείο δεν απελευθερώσει τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας μέχρι την 1η Ιουλίου.

Νομικά ερείσματα θα αναζητήσουν οι ακτοπλόοι και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να τεκμηρισώσουν τις θέσεις τους περί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει την ακτοπλοΐα, τονίζει η Εξπρές.

ΟΤΕ: Διαβουλεύσεις και ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις εξελίσσονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ εν όψει της σημερινής γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως θα επιλεγεί ενδεκαμελές σχήμα με πιθανές εκπλήξεις.

Τράπεζα Πειραιώς: Την απορρόφηση της ΕΛΕΧΑ εξετάζει η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v