Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η... ”μασονία” της Σοφοκλέους!

Ομάδα φίλτατων κυρίων χρηματιστών πρότεινε άμεση αλλαγή στην κορυφή της ΕΧΑΕ. Επισκέφθηκαν τον κ. Έβερτ, παρακάμπτοντας το συνδικαλιστικό τους όργανο, αλλά δεν γνωρίζουμε με ποία ακριβώς ιδιότητα κινήθηκαν. Προφανώς δεν υπάρχει Κομματική Οργάνωση Βάσης της Νέας Δημοκρατίας στους χρηματιστές.

Η... ”μασονία” της Σοφοκλέους!
Ομάδα φίλτατων κυρίων χρηματιστών πρότεινε άμεση αλλαγή στην κορυφή της ΕΧΑΕ. Επισκέφθηκαν τον κ. Έβερτ, παρακάμπτοντας το συνδικαλιστικό τους όργανο, αλλά δεν γνωρίζουμε με ποία ακριβώς ιδιότητα κινήθηκαν.

Προφανώς δεν υπάρχει Κομματική Οργάνωση Βάσης της Νέας Δημοκρατίας στους χρηματιστές. Αντιλαμβανόμαστε τη λογική τους περί αρίστων και πρεσβυτέρων, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Φανταζόμαστε ότι μας το επιτρέπουν...

Η κάθε ομάδα ανθρώπων έχει δικαίωμα να συνασπίζεται για να προωθεί τα συμφέροντά της. Ωστόσο, αδυνατούμε να αντιληφθούμε ποιο ήταν εκείνο το γεγονός που πυροδότησε την ξαφνική αυτή ερωτοτροπία τους με τη θέση του προέδρου του χρηματιστηρίου.

Προφανώς θα πρέπει να ψάξουμε προσεκτικά τα γεγονότα του τελευταίου μήνα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που τους ενόχλησε και τους κινητοποίησε. Τόση ατσαλοσύνη δείχνει μεγάλη βιάση. Σαν να θέλουν κάτι να προλάβουν...

Δεν έχουν άραγε το δικαίωμα ως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να επισκεφθούν τους ηγέτες τους και να ζητήσουν κι αυτοί κάτι; Εδώ το κάνουν απλοί ψηφοφόροι. Γιατί όχι και οι τιτλούχοι και βαθμοφόροι της οικονομικής ζωής του τόπου;

Η διατήρηση του status quo θα μπορούσε να ήταν το ζητούμενο πριν από τριάντα χρόνια. Όταν εικοσάχρονα παιδιά έμπαιναν στη συντεχνία με τη συναίνεση και των υπολοίπων μελών της αδελφότητας και από την επομένη ημέρα εμπορεύονταν χρυσό. Μέσα σε μία νύκτα είχαν αποκτήσει όλες τις προσβάσεις...

Σήμερα, όμως, ο κόσμος έχει αλλάξει. Κι η αγορά έχει αλλάξει. Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της αγοράς. Μοιάζει σαν να προσπαθεί κανείς να ανασύρει από το μπαούλο ένα παλιό λεύκωμα φωτογραφιών και να προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι ζούμε σε εκείνη και όχι σ’ αυτή την εποχή.

Τα παιγνίδια που παίζονται γύρω από τη θέση του προέδρου του χρηματιστηρίου είναι πολλά. Υπάρχουν, όμως, και οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ που θα πρέπει κάποια στιγμή να ερωτηθούν. Το βέβαιο είναι ότι οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ δεν χρειάζονται τη βοήθεια της ”σύναξης”.

Πόσο μάλλον όταν η εν λόγω ”σύναξη” έχει λάμψει διά της απουσίας της στα δύσκολα χρόνια που πέρασαν…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v