Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στο προσκήνιο περιφέρεια και αποτελέσματα

Υπεραποδόσεις από την ξεχασμένη…περιφέρεια με τα οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματα να πυκνώνουν. Στο προσκήνιο Εθνική, Alpha και ΟΠΑΠ αύριο με την Wall να ποντάρει σε ΄΄δείκτες κατοικών΄΄ και ΑΕΠ την Παρασκευή.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Πολύ… περιφέρεια στο ταμπλό, σε τίτλους κομματιών και στοιχεία που παραπέμπουν στο ζητούμενο την αφύπνιση ενός ΄΄λοιδωρούμενου΄΄ μέρους της αγοράς.

Επί τέλους, θα συμφωνήσουμε γίνεται παιχνίδι στον μεσαίο-μικρό χώρο (απ΄όπου αρκετές εταιρείες δικαιούνταν πράγματι καλύτερης αποτίμησης-αντιμετώπισης) με τις αγορές να περιμένουν από τη Wall να δώσει το σήμα για τη συνέχεια.

Ωστόσο για ημέρα βετεράνων στην περιφέρεια κάνει λόγο ο Θανάσης Σταυρόπουλος (…ζωγραφιά ο τίτλος) στα…όπλα τώρα και η περιφέρεια σαλπίζει και ο Στέφανος Κοτζαμάνης με τα αναλυτικά στοιχεία των παιδιών της Solidus να αποτυπώνουν εύγλωττα το σκηνικό των τελευταίων ημερών.

Να δούμε καθώς μέχρι τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου με AlphaBank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνική (και Σαράντη, Fourlis, Autohellas κ.α. ) .

Επίσης μέχρι τέλους της εβδομάδας υπολογίζεται, πως θα έχει ξεκαθαρίσει η τάση και στη Wall αφού ανακοινώνονται διαδοχικά Δείκτης Τιμών Κατοικιών, Δείκτης Νέων Κατοικιών και ΑΕΠ τους στις 29/5. Σαν πολύ… υλικό να μαζεύεται προς το τέλος της εβδομάδας κυρίως όμως η συνεδρίαση της Παρασκευής προοιωνίζεται πως θα είναι για γερά νεύρα, τα πάντα όλα (που λέει και ο Αλέφαντας).

Για αυτό παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την τακτική διορατικών και ισχυρότατων κύκλων, που συνήθως γνωρίζουν κάτι τις περισσότερο από το πόπολο και τις κινήσεις τους σε υποκείμενη αγορά και Παράγωγα.

Προσώρας θα αναφερθούμε μ ό ν ο στην συγκέντρωση-συσσώρευση δυνάμεων που παρατηρείται στο παρασκήνιο της Εθνικής(και σε τιμές πάνω από τα 17,5 ευρώ) την Citigroup που μαζεύει Εθνικές κ α ι την υπεραντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ. Ειδικά στον Οργανισμό έχουν τοποθετηθεί σημαντικότατα κεφάλαια ισχυρών επενδυτικών-επιχειρηματικών κύκλων, δεν είχαν εγγράψει υπεραξίες την περίοδο της μεγάλης ανόδου των τραπεζών και ενδέχεται να έχουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να κινηθούν σε αυτή την φάση της αγοράς.

Με τη μετοχή της Εθνικής ΄΄κλειδί΄΄ , όσο παραμένει υψηλότερα των 17,5 ευρώ, την Eurobank να διορθώνει για τρεις ημέρες από τα 8,38 ευρώ, την Κύπρου να ξεπουλιέται από τα 4,75 ευρώ (επίσης μέσα σε τρεις συνεδριάσεις) βλέπουμε πως υποχωρούν σχεδόν κυκλικά-εκ περιτροπής τράπεζες και βαριά χαρτιά με τον Γενικό Δείκτη ό μ ω ς να μην χάνει χθες τις 2.263 μονάδες και τον Ftse20 να πιάνει κορυφή στις 1.193,5 μον. Αφήνοντας σχεδόν ταυτόχρονα ζωτικό χώρο στα μεσαιό-μικρά και την καλούμενη περιφέρεια.

Εάν στη Wall δ ε ν ακυρωθεί η προσπάθεια μίας τελευταίας (ίσως) ανοδικής κίνησης τότε στο ΧΑ είτε με ε ν δ ι ά μ ε σ η διόρθωση είτε με συντήρηση στον Ftse20 και κινητικότητα στο υπόλοιπο της αγοράς θα είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη ενός γύρου υψηλότερα των 2.330-2.350 μονάδων.

Απαραίτητη τ ε χ ν ι κ ή ένδειξη η προσέγγιση-ή δυνατόν καλύτερα υπέρβαση- των 1.220-1.230 μονάδων για τον Ftse 20.

Οσον αφορά στον…χρηματιστηριακό κανόνα, που έκριναν σκόπιμο να μας υπενθυμίσουν φίλοι πως ΄΄ συνήθως τα ράλι τελειώνουν με κρεσέντο στα μικρά…΄΄ θα δείξουν οι επόμενες συνεδριάσεις προς τα πού πηγαίνουν τα μεγάλα και βαριά χαρτιά του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v