Σε τεστ κόπωσης (;) και η Σοφοκλέους

Προδιάθεση για υψηλότερα δημιουργεί η Wall, οι ευρωπαϊκές αγορές και οι τράπεζες του 20άρη. Κλειδί τα 18 ευρώ για την Εθνική. Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΟΤΕ και 3Ε λόγω των αποτελεσμάτων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Επιτέλους που και κάποια απτά οικονομικά και θεμελιώδη αρχίζουν να συνεκτιμώνται στο παιχνίδι. Σήμερα Coca-Cola 3Ε και ΟΤΕ ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους με εύγλωττα τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς.

Οι μετοχές και των δύο εταιρειών χθες, που χρειάστηκε να «βάλουν πλάτη» για την διαμόρφωση του FTSE 20 το έκαναν με το καλύτερο. Σήμερα ενδεχομένως και κυρίως η 3Ε να πιεσθούν. Όμως δεν έχει και τόσο σημασία η συμπεριφορά αυτών των δύο μετοχών καθώς από χθες το βράδυ η Ν. Υόρκη φροντίζει να στείλει και πάλι το μήνυμά της στις υπόλοιπες αγορές.

Όχι μόνο κράτησε τις 8.400 μονάδες ο Dow Jones αλλά αντιδρώντας 1,2% έπιασε και τις 8.512 μονάδες.

Πριν από λίγο στη Φρανκφούρτη τα συμβόλαια του DAX παρέπεμπαν σε αρχική αντίδραση κατά 0,7% υψηλότερα. Σήμερα που το…Βυζάντιο της ΕΚΤ αποφασίζει ακόμη μία μείωση του βασικού επιτοκίου.

Στο Χ.Α. παρατηρώντας την διαγραμματική απεικόνιση του Γενικού Δείκτη χθες εντοπίζονται δύο κορυφές πολύ κοντά προς τις 2.200 μονάδες και σχεδόν τρεις πυθμένες προς την περιοχή των 2.130 μονάδων.

Σχηματισμός που φαίνεται να δίνει και πάλι πόντους στους βραχυπρόθεσμους παίκτες καθώς στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις τραπεζικές μετοχές και βασικοί τίτλοι διορθώνουν είτε ενδοσυνεδριακά είτε προς το κλείσιμο.

Για τον Γ.Δ. βάση παραμένει η περιοχή των 2.130 μονάδων, ζητούμενη η υπέρβαση των 2.200 με αιχμή και πάλι τις τράπεζες και άμεση επαναφορά της Εθνικής σε ανοδικό κανάλι. Με στήριξη τα 17,3 ευρώ, αντίσταση τα 18,10-18,20 ευρώ και στόχο την επιβεβαίωση (ή όχι) των 18,7 ευρώ.

Διορατικοί αναλυτές επιμένουν τις τελευταίες ημέρες πως για την βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής και του 20άρη πολλά θα κριθούν από το ενδεχόμενο υπέρβασης του ΚΜΟ 200, που ενδεχομένως θα «άπλωνε το παιχνίδι» και πάλι στις τραπεζικές μετοχές του FTSE 20 και πιθανότητα σε άλλα επιλεγμένα χαρτιά του…Συστήματος.

Να δούμε, όμως, στην αρχή της συνεδρίασης τις διαθέσεις των εν δυνάμει πωλητών, γιατί να μην ξεχνάμε πως τις τελευταίες ημέρες έχει…παιχτεί κομματάκι αρκετός αέρας από την χαμηλότερη μέχρι τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Εάν απορροφηθεί χωρίς σημαντική πίεση η εν δυνάμει προσφορά όσων κινούνται στο όριο του Τ+3 τότε η συνέχεια (σήμερα-αύριο) μπορεί να ξαναγείρει το παιχνίδι προς το μέρος των αγοραστών.

Περισσότερα, όμως, θα πούμε στη συνέχεια και αφού έχουμε μία πρώτη εκτίμηση της εικόνας της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v