Κέρδη άνω του 4% για πάνω από 50 μετοχές

Στο εύρος των 2.130-2.150 μονάδων η αγορά θα μπορούσε να…ξεγελάσει ακόμη μία φορά τους παίκτες. Με τριψήφιες αποδόσεις συνεχίζει η…δεύτερη ταχύτητα των τραπεζών, ενώ η Εθνική ΄΄διπλώνει΄΄ από τα χαμηλά των 8,78 ευρώ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με τριψήφιες!!! αποδόσεις…. κοροιδεύουν οι αγορές, καθώς στη Wall εκτυλίσσεται μία από τις μεγαλύτερες ανοδικές αντιδράσεις των τελευταίων 10ετιών και τον Dow Jones να οδεύει ΄΄αδιόρθωτος΄΄ προς τον στόχο των 9.000 μονάδων.

Χωρίς διόρθωση και με συνεχόμενα ανοδικά κενά βασικών δεικτών-μετοχών τα δύο κλειδιά της ανοδικής αντίδρασης που εδώ και ώρα φέρνει τον Γενικό Δείκτη μ έ σ α στο εύρος των 2.130-2.150 μονάδων, ικανό σημείο αναφοράς ορισμένων διορατικών αναλυτών.

Πλέον οι ακραίες εκδηλώσεις παρατηρούνται στις τράπεζες, καθώς η…δεύτερη ταχύτητα επιταχύνει προκειμένου να πιάσει την απόδοση των ισχυρών του κλάδου.

Μέχρι 248% υψηλότερα από την τελευταία χαμηλή τιμή των 0,45 ευρώ κυμαίνεται η Proton Bank (με κύριο κερδισμένο την Πειραιώς), κατά 142,9% αντιδρά από τα χαμηλά των 3,54 ευρώ η Alpha Bank (δικαιώνοντας το IRF, που τοποθετήθηκε έγκαιρα από χαμηλότερες τιμές ), ξεκινά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (διευκολύνοντας ανάλογα Εθνική και Eurobank που υπολογίζεται ότι έχουν μέση τιμή κτήσης για το… εμφανές 6,1% περίπου τέσσερα με πέντε ευρώ ακριβότερα).

Πάντως τις τελευταίες 2-5 συνεδριάσεις η κινητικότητα που παρατηρείται στις τράπεζες αφορά κυρίως στην…δεύτερη ταχύτητα δηλαδή όλες εκείνες τις μετοχές που είχαν υποαποδώσει, μέχρι πρόσφατα.

Πλέον και η Εμπορική κερδίζει περίπου 66% από τα χαμηλά των 4 ευρώ ενώ και η Γενική αντιδρά 95% από τα 0,89 ευρώ.

Πρόκειται για ένα θεαματικό ΄΄ξέσπασμα΄΄ ισχυρών επενδυτικών και όχι μόνο κύκλων, που ακολουθώντας τον ανοδικό κύκλο της Wall ποντάρουν τα ρέστα τους και κερδίζουν πολλαπλάσια. Δεδομένου, ότι το…παιχνίδι εξαρτάται από την πορεία της αμερικανικής αγοράς θα υπενθυμίσουμε παλαιότερη-και εξαιρετικά έγκαιρη- εκτίμηση διορατικών παικτών και αναλυτών (κυρίως των eZMarket, zelis677 αλλά και του deiktes.com και άλλων πηγών και φίλων βεβαίως) για κίνηση του DJIA προς το 9χίλιαρο.

Με γνώμονα πάντα τ η ν τεχνικότητα των αγορών, την α ν ά γ κ η για καταγραφή υπεραξιών και ΟΧΙ τα πραγματικά (;) θεμελιώδη θα συνεχίσουμε να ποντάρουμε στην εξέλιξη μίας τάσης που δείχνει να καταλήγει αρκετά υψηλότερα.

Σύμφωνα με την κατά Fibonacci παρακολούθηση τα π ι θ α ν ά περιθώρια μίας αντίδρασης διαμορφώνονται ανάλογα. Για ευκολότερη εκτίμηση στον Εκηβόλο της 4/5 δίνεται μέσω του deiktes.com η δυνατότητα εντοπισμού αυτών των τεχνικών περιοχών.

Ετσι φαίνεται πως η κατά 23,6% ανοδική διόρθωση ( της προηγούμενης καθοδικής φάσης) μπορεί να φέρει τον ΓΔ στις 2.135 μονάδες. Στην περίπτωση που συνεχιστεί η ανοδική διόρθωση φτάνοντας πλέον το 38,2% θα δικαιολογούνταν επίπεδα κοντά στις 2.552 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. (ΣΗΜ. Οσον αφορά στους βασικότερους δείκτες ξένων χρηματιστηρίων (DJIA, S&P 500, DAX, FTSE) ανάλογα κατά Fibonacci επίπεδα αναφέρονται αναλυτικά στον Εκηβόλο της 14/4 με εύγλωττο τίτλο ΄΄Τα τεχνικά σινιάλα δείχνουν; Άνοδο made in USA )

Ό λ α αυτά π ά ν τ α με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση (που βεβαίως και μπορεί να έχει περισσότερες ενστάσεις) και την προυπόθεση πως ο DJIA θα πιάσει ( και ίσως περάσει) τις 9.000 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον είναι λογική και γιατί όχι…θεμιτή η ακραία εικόνα, που παρουσιάζει μεγάλο μέρος του…ταμπλό με 50 και πλέον μετοχές να ενισχύονται από 4-5% και πάνω.

Μετοχές εταιρειών από τη μεσαία-χαμηλότερη αποτίμηση που ΔΕΝ είχαν ακολουθήσει ή υπολείπονταν σε απόδοση ΄΄σωρεύουν συναλλαγές΄΄ και ΄΄μαζεύονται΄΄ από εγχώρια επενδυτικά σχήματα.

Ενδεικτική η περίπτωση μετοχών όπως ο Κλουκίνας-Λάππας, Ιατρικό, Ηλεκτρονική Αθηνών (3,15 ευρώ), Ιντρακόμ, Νηρέας και πολλές ακόμη από την ίδια κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v