Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στην αγορά

Οι συγκριτικά περιορισμένες συναλλαγές επιβεβαιώνουν τη στάση και διάθεση αναμονής που κυριαρχεί στην αγορά. Στο 1 προς 4 η σχέση ανοδικών – πτωτικών με επιμέρους κινήσεις σε μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές λιγότερες των 100 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 15.00, γίνεται προφανής η διάθεση αναμονής.

Κλίμα που αποτυπώνεται και στην πορεία του Γ.Δ., οι απώλειες του οποίου κυμαίνονται μέχρι και 0,60%, με τον FTSE-20 να υποχωρεί κατά 0,3% και να ενισχύεται οριακά ο ΜΚ-40.

Κυρίως τηλεπικοινωνίες, κατασκευές, ασφάλειες και λιανικό εμπόριο συντηρούν, εν μέρει την τάση, καθώς ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά περίπου 0,25%.

Αυξημένη εμφανίζεται η εμπορευσιμότητα των 2 τηλεπικοινωνιακών μετοχών με την Cosmote να κυμαίνεται στα 1,2 εκατ. ευρώ, του δε ΟΤΕ στο περίπου 1 εκατ. τεμάχια.

Υψηλές συναλλαγές σημειώνονται στη μετοχή της Alpha, ακολουθούν Eurobank, Εθνική, Πειραιώς.

Στα 14,56 ευρώ με χαμηλή εμπορευσιμότητα, κυμαίνεται η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 21,90 της ΔΕΗ, στα 20,04 της Cosmote.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενδιαφέρον καταγράφεται στις μετοχές των Delta Singular, Ακτωρ, Folli Follie, Ολυμπιακή Τεχνική, Βωβός, Intralot, Εθνική Ασφαλιστική, ΔΟΛ, Μυτιληναίος και ΕΠΑΤ.

Η σχέση ανοδικών –πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 4 (57/230), με τις Σαραντόπουλο, Τεχνική Ολυμπιακή, Εμφαση, Γρηγόρη, Κλωνατέξ, Lavipharm, να εμφανίζουν άξια αναφοράς συναλλακτικότητα και μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v